موج گرمای هوا در جهان؛ گوترش خواستار اقدام برای مقابله با اپیدمی گرمای شدید شد

تبلیغات بنری


کشورهای جهان از جمله حوزه خلیج فارس و کشورهای منطقه در روزهای اخیر شاهد موج گرمای بی سابقه ای هستند.

یورنا در روزهای اخیر، در حالی که جهان چندین روز گرم را ثبت کرد، چندین آژانس سازمان ملل به فراخوان اقدام در مورد گرمای شدید صادر شده توسط دبیر کل سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش پیوستند.

گوترش خواستار اقدام در برابر اپیدمی گرمای شدید شد

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از کشورها خواسته است تا برای مقابله با اثرات «گرمای شدید» در شرایطی که جهان با افزایش دمای بی سابقه مواجه است که جوامع آسیب پذیر را در معرض خطر قرار می دهد، اقدام کنند.

گوترش به خبرنگاران گفت که میلیاردها نفر در سراسر جهان از یک “اپیدمی گرمای شدید” ناشی از تغییرات آب و هوایی رنج می برند.

دبیرکل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد که گرمای شدید به طور فزاینده ای اقتصادها را فرو می پاشد، نابرابری را افزایش می دهد، اهداف توسعه پایدار را تضعیف می کند و جان انسان ها را می گیرد.

رکورد گرم ترین روز دنیا

هشدار گوترش یک روز پس از آن منتشر شد که ناظر آب و هوای اتحادیه اروپا اعلام کرد که جهان شاهد گرم ترین روز این هفته بوده است.

سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک (C3S) چهارشنبه گذشته اعلام کرد که میانگین دمای هوای سطحی جهانی در 22 ژوئیه به 17.15 درجه سانتیگراد (62.9 درجه فارنهایت) رسیده است که 0.06 درجه سانتیگراد بالاتر از رکورد ثبت شده روز قبل است.

بر اساس گزارش سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، از ژوئن 2023، هر ماه در مقایسه با همان ماه در سال‌های گذشته، به گرم‌ترین ماه روی زمین از زمان شروع ثبت رکوردها در سال 1940 تبدیل شده است.

جویس کیموتای، دانشمند آب و هوا در امپریال کالج لندن، در مورد یافته های این هفته به خبرگزاری فرانسه گفت: «این دقیقاً همان چیزی است که علم آب و هوا به ما گفته است اگر جهان به سوزاندن زغال سنگ، نفت و گاز ادامه دهد، اتفاق می افتد.

این رکورد آخرین بار به مدت 4 روز متوالی در اوایل ژوئیه 2023 (ژوئیه 1402) ثبت شد و قبل از آن، گرم ترین روز در آگوست 2016 بود.

موج گرما شدید در غرب آسیا

به گزارش الجزیره، میلیون ها نفر در سراسر جهان در هفته های اخیر شاهد دمای بی سابقه ای از جمله در غرب آسیا، آفریقا و آسیا بوده اند.

بر اساس گزارش اخیر سازمان بین المللی کار، بیش از 70 درصد از نیروی کار جهان – حدود 2.4 میلیارد نفر – اکنون در معرض خطر گرمای شدید قرار دارند.

بر اساس این گزارش، تقریباً 93 درصد از نیروی کار در آفریقا و 84 درصد از نیروی کار در کشورهای عربی در معرض گرمای بیش از حد هستند.

گرمای بیش از حد مسئول حدود 23 میلیون آسیب محل کار در سراسر جهان و 19000 مرگ سالانه است.

کارشناسان همچنین هشدار داده اند که با تشدید اثرات تغییرات آب و هوایی، الگوهای آب و هوا شدیدتر می شود و خشکسالی، طوفان شدید، سیل و آتش سوزی بسیاری از نقاط کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد.

دمای بی سابقه در این منطقه نگرانی های فوری را در مورد تغییرات آب و هوایی ایجاد کرده است.

منطقه خلیج فارس در حال حاضر با موج گرمای بی سابقه ای مواجه است که دما و رطوبت به حد غیرقابل تحملی رسیده است.

این گرمای سوزان که در اثر ترکیبی از عوامل ایجاد می شود، از حد تحمل حرارت انسان فراتر می رود و نگرانی هایی را در مورد تأثیر طولانی مدت آن بر محیط زیست ایجاد می کند.

موج گرمای شدیدی که در هفته جاری کشورهای عربی خلیج فارس را در بر گرفت با دمای بیش از 65 درجه سانتیگراد و رطوبت بالا، تهدیدی جدی برای زندگی تلقی می شود.

واشنگتن پست گزارش داد که گرما و رطوبت در منطقه خلیج فارس در هفته جاری به حد غیرقابل تحملی رسیده است.

در ماه ژوئن، دماهای خطرناک و رکوردشکنی 5 قاره را تحت تاثیر قرار دادند و آن را به گرم ترین ژوئن تاریخ تبدیل کردند. دانشمندان این امواج گرما را به تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان نسبت می دهند که منجر به افزایش فرکانس دماهای تهدید کننده حیات شده است.

دبی به عنوان خطرناک ترین شهر تابستانی جهان با دمای بسیار بالا در 89 درصد روزهای تابستان رتبه بندی شده است، در حالی که دوحه در قطر در رتبه دوم قرار دارد.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

mizanonline به نقل از یورنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *