معیار اداره فدراسیون فوتبال؛ رازآلودگی یا شفافیت؟! – یورنا
راستی رایسکیا آنچه اخیراً از سوی رئیس کمیته مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال فاش شد، پیچیدگی و ابهام همه مدیران این انجمن را بیش از پیش نشان داد.
به گزارش سرویس ورزشی «یورنا»، پیام اخیر رئیس سابق کمیته مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال که شامل چالشها و نکات بسیار مهمی درباره روند انتخابات فدراسیون فوتبال است، تنها قانونی نیست.
اگرچه جنبه حقوقی ایرادات و تجدیدنظرهای مطرح شده از سوی آقای فلاحتی امری ضروری و بسیار جدی است و فدراسیون باید پاسخ قانع کننده و مستندی به آنها بدهد، اما اهمیت نکاتی که ایشان مطرح کردند را نمی توان به بعد حقوقی محدود کرد.
مواردی که آقای فلهاتی در بیانیه و نامه اخیرشان مطرح کردند از نظر اداری بسیار مهم است. به خصوص از نظر شفافیت در مدیریت فدراسیون فوتبال. وقتی صحبت از شفافیت می شود، بسیاری از دوستان فکر می کنند که شفافیت فقط مالی است. در حالی که جنبه های شفافیت اطلاعاتی و اداری بسیار مهمتر از جنبه های مالی آن است.
در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شرکت ها نباید با پنهان کاری و ابهام زیاد اداره شوند. فدراسیون فوتبال یک نهاد تأثیرگذار و چند وجهی است. همچنین دارای وجهه اجتماعی بزرگی است و از آنجایی که فوتبال مورد توجه اکثر مردم قرار گرفته است، به مرکزی برای تبلیغ و تبلیغات بنگاه های اقتصادی تبدیل شده است.
فوتبال در شکل گیری رفتار افراد در جامعه نیز تاثیر دارد و جنبه های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی زیادی دارد. چنین شرکتی را نمی توان به صورت مخفیانه اداره کرد و همچنین نباید مدیریت آن مدام آلوده به بحث، ابهام و ناامیدی باشد. در مدیریت فدراسیون فوتبال همه چیز باید روشن و شفاف باشد.
انتخاب رئیس و هیئت رئیسه فیفا چگونه و چرا باید شفاف باشد؟ فرآیندهای انتخاباتی اتحادیه فوتبال در تمامی سطوح و ارکان باید شفاف باشد و اطلاعات مربوط به آن به طور مستمر و به موقع ارائه شود. زمان و دلیل برگزاری جلسات کمیته فدراسیون فوتبال باید شفاف، مسئولانه و به موقع باشد.
بودجه، هزینه ها و درآمدهای فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و هیئت های فوتبال باید شفاف باشد. مقررات و مصوبات فدراسیون فوتبال در تمام سطوح باید به طور دقیق، مسئولانه، به موقع و غیره در دسترس همگان باشد.
الزامات فوتبال و مدیریت ورزشی حکم می کند که در مدیریت فدراسیون فوتبال اتاق تاریک، منطقه مخفی و پرونده ای وجود نداشته باشد. به عنوان مثال؛ آقای فلاحتی در نامه افشاگرانه خود اعلام کرده بود که به دلیل غیبت از عضویت در کمیته مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شده است.
آیا می توان قبول کرد که در آستانه انتخابات، پست ارشدی مانند رئیس کمیته مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال در دسترس نبوده و در دسترس نبودن وی گزارش نشده است؟!
عدم حضور رئیس کمیته مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال در آستانه انتخابات به معنای و تعریف سنتی به معنای عدم حضور وی در پایتخت کشور برای یک ماه یا یک هفته است. در این فرض؛ چرا غیبت ایشان گزارش نشد؟
مثلاً چطور از بیماری و معالجه برخی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال اطلاعات زیادی وجود دارد اما از غیبت رئیس کمیته انتخابات فدراسیون فوتبال خبری نیست؟ در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال؟!
این کشمکش ها و ابهامات به ویژه اگر به یک روند تکراری و روزمره در فوتبال انجمن تبدیل شود، به شدت برای سرمایه اجتماعی فوتبال و اعتماد عمومی به فوتبال انجمنی آسیب زا و آسیب رسان است. مدیریت فدراسیون فوتبال در همه سطوح از مجمع عمومی تا برگزاری مسابقه در پایین ترین سطح لیگ باید بر اساس شفافیت باشد.
مطالبی که آقای فلاحتی مطرح کردند آنقدر مهم است که می تواند صحت انتخابات فیفا در اسفند 1403 هجری قمری را زیر سوال ببرد. بنابراین؛ لازم است فدراسیون فوتبال به تمامی چالش ها و ایراداتی که مطرح می کند با دقت، شفافیت و مسئولیت پذیری پاسخ دهد.