ماموریت بیسرانجام وزیر خارجه آمریکا در منطقه؛ مذاکرات آتشبس غزه در بنبست
سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه بدون دستیابی به دستاوردی در زمینه آتش بس و توقف جنگ در غزه پایان یافت.
یورنا – آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا به منطقه سفر کرده و با مقامات رژیم صهیونیستی، مصر و قطر دیدار و گفتگو کرد.; این نهمین سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است.
او سفر می کند آنتونی بلینکن سفر به منطقه همزمان با دور جدید مذاکرات آتش بس در غزه است و برخی منابع هدف از سفر بلینکن را تلاش برای پایان دادن به این مذاکرات اعلام کردند.
آتش بس غزه؛ دید دور
بلینکن در حالی به سفر خود در منطقه پایان داد که آتش بس در غزه همچنان مبهم است و گفت: برای اطمینان از آتش بس در غزه زمان لازم است.
به نوشته روزنامه گاردین، وزیر امور خارجه آمریکا پیش از عزیمت به واشنگتن به خبرنگاران در دوحه گفت: این توافق باید انجام شود و در روزهای آینده انجام شود.
با وجود این، بلینکن بار دیگر توپ را در زمین حماس رها کرد و از این جنبش مقاومت اسلامی خواست تا پیشنهادات ارائه شده را بپذیرد. این مقام ارشد آمریکایی مدعی شد رژیم صهیونیستی شرایط را پذیرفته است.
بلینکن و میانجیهای مصر و قطر امید خود را به پیشنهادی با هدف پر کردن شکاف بین دو طرف در جنگ ده ماهه پس از شکست مذاکرات هفته گذشته از دست دادهاند.
ایالات متحده انتظار دارد که مذاکرات آتش بس در این هفته ادامه یابد.
پیشنهادهای آمریکا در راستای درخواست های رژیم صهیونیستی
جنبش مقاومت فلسطین حماس مستقیماً در این مذاکرات شرکت نمی کند و اعلام کرده است که پیشنهاد اخیر روی میز بسیار نزدیک به خواسته های رژیم صهیونیستی است.
با این حال، این جنبش سه شنبه گذشته اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج از توافق با رژیم صهیونیستی را «گمراه کننده» ارزیابی کرد.
شرایط پیشنهاد آمریکا چیست؟
این طرح شامل یک آتش بس اولیه به مدت 6 هفته است که طی آن تعداد محدودی از زندانیان صهیونیست اعم از زنان، سالمندان و بیماران در ازای آزادی فلسطینی های محبوس در زندان های اسرائیل آزاد می شوند.
این می تواند به طور نامحدود تمدید شود تا زمانی که مذاکره کنندگان مرحله دوم را آغاز کنند که در آن سربازان و اجساد بازگردانده می شوند، نیروهای اسرائیلی شروع به عقب نشینی از غزه کنند و غیرنظامیان آواره فلسطینی اجازه بازگشت به خانه های خود در شمال نوار غزه را پیدا کنند.
یکی از اصلی ترین موارد اعتراض به این توافق، ادامه درخواست حماس برای خروج کامل ارتش صهیونیستی از تمام نقاط غزه بود که بنا بر گزارش ها رژیم صهیونیستی آن را رد کرد.
از بلینکن در قطر درباره شرایط خروج نظامیان صهیونیست در چارچوب آتش بس و حضور رژیم صهیونیستی در محورهای فیلادلفیا و نتزاریم سوال شد.
بلینکن مدعی شد: آمریکا هیچ گونه اشغال طولانی مدت غزه توسط اسرائیل را نمی پذیرد. به طور خاص، توافق در مورد طرح و مکان های خروج از غزه بسیار روشن است و مورد تایید اسرائیل قرار گرفته است. بنابراین، تا آنجا که من می دانم، این چیزی است که من در مورد آن کاملاً واضح هستم.
بر اساس گزارش کاخ سفید، نتانیاهو به بلینکن اطلاع داده است که رژیم صهیونیستی هرگز راهروهای فیلادلفیا و نتزاریم را ترک نخواهد کرد. رژیم صهیونیستی خواستار خروج از این دو محور شد و آن را رد کرد و آن را “کاملا نادرست” توصیف کرد.
سخنگوی کاخ سفید گفت: چنین اظهاراتی برای دستیابی به توافق آتش بس در خط پایان سازنده نیست.
خروج بلینکن از منطقه عدم موفقیت
آنتونی بلینکن اواخر روز سهشنبه پس از شکست در رسیدن به توافق برای پایان دادن به جنگ غزه، خاورمیانه را ترک کرد. وی در پایان سفر خود اعتراف کرد که اختلافات شدیدی بین دو طرف وجود دارد.
این نهمین سفر بلینکن به منطقه از زمان آغاز جنگ غزه است و نتیجه یکسان بود: اختلافات پایان نیافته است.
نتانیاهو روز سهشنبه مدعی شد: «ماموریت اول، از بین بردن حماس و رسیدن به پیروزی است. مرحله اول توافق.» “.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا