قفل تولید سوخت هسته‌ای را نابغه زنجانی گشود – یورنا

تبلیغات بنری


یورنا فرهیختگان گزارش داد: این اظهارات ما را به یاد ماجرای مهمی از دهه 80 می اندازد، زمانی که ایران در مواجهه با تحریم ها و موانع قدرت های جهانی توانست با تکیه بر دانشمندان بسیجی خود به فناوری تولید اورانیوم 20 درصدی دست یابد.

به این ترتیب ترکیه و برزیل نیز به عنوان میانجی ظاهر شدند اما در نهایت تحت فشار آمریکا این نقش ها بی نتیجه ماند تا توجیهی بین المللی برای اعلام ظرفیت تولید اورانیوم 20 درصدی ایران ایجاد شود. . دستیابی ایران به فناوری تولید اورانیوم 20 درصد نقطه عطفی در تاریخ هسته ای کشور و نماد پیشرفت علمی و اراده ملی است. این موفقیت که در شرایط تحریم‌ها و فشارهای بی‌سابقه به دست آمد، نشان داد که ایران حتی در سخت‌ترین شرایط نیز توانایی تامین نیازهای حیاتی خود را دارد.

آمریکا مانع از ادامه روند مبادله تنها تامین کننده سوخت هسته ای ایران شد
در اواخر دهه 1980، ایران با یک بحران جدی مواجه شد. راکتور تحقیقاتی تهران که در دهه 1440 برای تولید ایزوتوپ های رادیودارو و تحقیقات علمی راه اندازی شد، به سوخت اورانیوم 20 درصد نیاز داشت. آمریکا این راکتور را در دهه 1440 ساخت و تا زمان انقلاب سوخت آن توسط همین کشور تامین می شد. پس از انقلاب ایران این نیاز را از کشورهای دیگر از جمله آرژانتین تامین می کرد.

اما در سال 2007، ایران پس از تخلیه 20 درصدی ذخایر اورانیوم خود از آرژانتین خواست تا سوخت جدید خریداری کند. آمریکا که به اهمیت استراتژیک این موضوع واقف بود، آرژانتین را تحت فشار قرار داد و مانع از رفع نیازهای ایران شد. این اقدام کشور ما را در موقعیتی قرار داد که مجبور شد رآکتور تهران را ببندد یا راه حل های دیگری بیابد. بستن این راکتور به معنای توقف تولید رادیوداروها بود و جان هزاران بیمار را به خطر انداخت.

بازی ایران، ترکیه و برزیل
ایران برای حل این مشکل با کشورهای عضو گروه وین (ایالات متحده آمریکا، فرانسه و روسیه) وارد مذاکره شد. این کشورها پیشنهاد مبادله اورانیوم غنی شده ایران با 3.5 درصد با اورانیوم 20 درصدی را مطرح کردند. بر اساس این پیشنهاد، ایران باید 1200 کیلوگرم اورانیوم 3.5 درصد به روسیه می فرستاد و پس از یک سال 120 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد دریافت می کرد. اما این پیشنهاد به دلایل مختلف از سوی ایران رد شد. اول اینکه کشورهای غربی تضمینی برای تحویل به موقع سوخت ارائه نکردند. دوم، تجارب گذشته، مانند بد باوری فرانسه به پروژه نیروگاه بوشهر، بی اعتمادی ایران را تقویت کرده است. ایران پیشنهاد داد که این مبادله در خاک ایران یا در کشور ثالثی مانند ترکیه انجام شود. در این راستا ایران از ترکیه و برزیل که روابط خوبی با تهران دارند خواست تا به عنوان میانجی عمل کنند.

بر اساس این طرح که مبنای بیانیه تهران شد، ایران 1200 کیلوگرم اورانیوم 3.5 درصدی به ترکیه ارسال می کند و در ازای آن 120 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد دریافت می کند. علاوه بر این، ایران حق داشت اورانیوم خود را در هر زمانی از ترکیه پس بگیرد. رؤسای جمهور ترکیه و برزیل قبل از امضای این بیانیه این موضوع را به اوباما اطلاع دادند. اما زمانی که این بیانیه منتشر شد، اوباما با آن مخالفت کرد، اگرچه می‌دانست وجهه کشورش از بین خواهد رفت. آمریکا آگاه بود که خروج روسیه از روند مبادلات هسته ای با ایران می تواند مبنایی برای همکاری کرملین با واشنگتن برای اتخاذ موضع مشترک علیه جمهوری اسلامی باشد. به همین دلیل، اوباما علیرغم آگاهی از پیامدهای منفی رد بیانیه تهران بر وجهه کشورش، با تصویب قطعنامه علیه ایران و جلب حمایت روسیه، این ریسک را پذیرفت و با آن مخالفت کرد، اما نمی دانست که این اقدام به شکست منجر خواهد شد. ایران. فضیلت ایران.

آمریکا هم از همین روش پیروی کرد
ایران با برجسته کردن رفتار غیرصادقانه آمریکا، زمینه را برای جلب حمایت آژانس و متقاعد کردن افکار عمومی مبنی بر تولید 20 درصد اورانیوم در داخل کشور فراهم کرد. غرب که انتظار نداشت ایران بتواند به این سرعت به فناوری تولید اورانیوم 20 درصد دست یابد، بسیار شگفت زده شد. کشورهای غربی که با فشارهای سیاسی و اقتصادی سعی داشتند ایران را به پذیرش شرایط خود وادار کنند، اکنون با دولتی مواجه شده اند که نیازهای آن را به طور مستقل تامین می کند. در سپتامبر 2009، ایران اعلام کرد که 25 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد تولید کرده است. این رقم هر ماه بیشتر می شود و ایران توانسته است نیازهای داخلی خود را به طور کامل تامین کند.

شهید شهریاری تولید سوخت هسته ای را افتتاح کرد
دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم 20 درصد مرهون تلاش شبانه روزی دانشمندان بسیجی کشور به ویژه شهید مجید شهریاری است. شهید شهریاری با طراحی و اتصال دو زنجیر سانتریفیوژ توانست فرمول پیچیده غنی سازی اورانیوم از 5 تا 20 درصد را اجرا کند. این فرآیند که نیاز به دقت و کنترل بسیار بالایی دارد، یکی از دشوارترین مراحل در تولید سوخت هسته ای به حساب می آید. علاوه بر این، او موفق به تولید صفحات سوخت مورد نیاز برای استفاده از 20 درصد اورانیوم در راکتور شد. این دستاورد باعث شد ایران در تولید سوخت هسته ای خودکفا شود.

درس هایی از تجربه تاریخی
اجرای توافق برای دستیابی ایران به اورانیوم 20 درصد، تجربه تاریخی فریب و مانع تراشی قدرت های جهانی تلقی می شود. آمریکا و متحدانش با بهره برداری از نیاز حیاتی ایران به سوخت هسته ای تلاش کرده اند ظرفیت علمی کشورمان را محدود کنند. اما دانشمندان ایرانی با تکیه بر دانش و توان درونی این توطئه را خنثی کردند. این اقدام آمریکا نشان داد که هدف اصلی حل مشکل ایران نبود، بلکه محدود کردن ظرفیت هسته ای کشورمان و تخلیه ذخایر اورانیوم غنی شده ایران بود. علاوه بر این، نقش میانجی‌گری ترکیه و برزیل نشان داده است که حتی تلاش‌های صادقانه برای حل اختلافات تحت فشار ایالات متحده و متحدانش با شکست مواجه خواهد شد. این تجربه درس مهمی برای دیپلماسی جهانی دارد. تکیه بر نیروی درونی بهترین راه برای مقابله با فشارهای خارجی است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورنا