فوتبالِ تهران، پایتختِ تخلف و سودجویی! – یورنا
کیفیت چمن و استفاده از فناوری جدید نقش مهمی در کاهش خطراتی مانند آسیب دیدگی بازیکنان دارد، اما در برگزاری مسابقات فوتبال در منطقه به آن اهمیت جدی داده نمی شود.
به گزارش خبرگزاری «یورنا»، بسیاری از کارشناسان و پیشکسوتان بر این باورند که فوتبال تهران در وضعیت بدی قرار دارد و اگر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را در نظر نگیریم واقعا چیزی برای آن باقی نمانده است. برای ارائه . در واقع روند قهقرایی فوتبال در پایتخت ادامه دارد و یکی از دلایل مهم آن مدیریت اشتباه و نبود افراد دلسوز در راس هیات فوتبال منطقه است.
در این مرحله کنونی می توان به مواردی اشاره کرد که دلایل و منطق روشنی ندارند. تهران در هفته گذشته هوای بدی را تجربه کرد که آلودگی شدید هوا باعث تعطیلی ادارات دولتی و مراکز آموزشی شد. در این میان و به گفته برخی منابع، حتی تهران در رده آلوده ترین شهرهای جهان قرار گرفت، اما مسابقات فوتبال رده های سنی اصلی و حتی بانوان تعطیل یا به تعویق افتاد.
از طرفی بسیاری از مسابقات فوتبال در استان تهران در زمین هایی برگزار می شود که چمن طبیعی ندارد. این امر علیرغم اعلام و تاکید سازمان لیگ فوتبال ایران با توجه به اینکه چمن مصنوعی در ورزشگاه ها مورد تایید فیفا (فدراسیون جهانی فوتبال) است و به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی ناشی از بازی روی چمن مصنوعی و همچنین برابری با طبق دستور برگزاری مسابقات لیگ یک و لیگ یک، مسابقات فقط در ورزشگاه هایی با چمن طبیعی استاندارد برگزار شود.
مطالعات نشان می دهد که آسیب ها، به خصوص پارگی رباط زانو، در چمن مصنوعی شایع تر است. مشخص است که کیفیت چمن و استفاده از فناوری جدید نقش زیادی در کاهش خطر دارد، اما در برگزاری مسابقات فوتبال در منطقه توجه چندانی به آن نمی شود. آیا مصدومیت برای بازیکنان در رده های سنی و البته خانم ها مهم نیست؟ باور کنید چنین تصمیماتی به آینده فوتبال ایران لطمه می زند.
به نظر می رسد فوتبال تهران از نگاه یک بنگاه اقتصادی به گودالی عمیق تبدیل شده و مسئولان آن علاقه و توان چندانی برای بهبود وضعیت ندارند. این در شرایطی است که فارغ از اتفاقاتی که در فدراسیون فوتبال می افتد، تهران می تواند مهد فوتبال ایران باشد و با تغییر رویکرد، انتخاب درست، تمرینات منظم و سیستماتیک به رشد و کمال بازیکنان و داوران مستعد کمک کند. اما حالا تهران تبدیل به توپ سردرگم فوتبال شده است! استانی که میرشاد مجدی به عنوان رئیس شورای فوتبال در آن فعالیت می کند.
رشد بیش از حد تیم ها و ارزیابی غیرمنطقی مالی آنها در تهران، مشکلات زیادی را در این کلانشهر که بدون اغراق مسابقات بیشتری نسبت به کل ایران دارد، ایجاد کرده است. از سوی دیگر برگزاری «مسابقات رقابتی» برای جوانان زیر 14 سال و جانبازان بالای 40 سال منطق و سودی ندارد. خردسالان و نوجوانان در این سن باید عادت به لذت بردن از ورزش و فوتبال اصول و مهارت های اخلاقی اولیه را بیاموزند و در خود پرورش دهند. در مورد افراد بالای 40 سال دیگر نباید هدف کسب نتیجه یا صعود و سقوط باشد که باعث درگیری در مسابقات آنها که در دو دسته برتر و دسته اول استان تهران برگزار می شود، شود.
در سال های گذشته اداره فوتبال منطقه تهران بدون برنامه ریزی و بدون زیرساخت های مناسب و نیروی انسانی ویژه اقدام به رشد تیم ها در رده های مختلف کرد. در حال حاضر ما فقط در تلاش برای میزبانی بازی ها هستیم. برای چه هدف و کیفیتی مهم نیست! با توجه به حجم و تعداد مسابقات، نه کنترل مناسبی وجود دارد و نه تمرینات مناسب و به دلیل مجموعه ای از عوامل، در برخی موارد ابهامات و شبهاتی به وجود آمده است.
با همه این عوامل، اولین هدف شورای فوتبال تهران باید توسعه و اعتلای فوتبال در بخش های مختلف از جمله سن پایه، داوری و استاندارد واقعی زیرساخت های موجود با همکاری باشگاه های مختلف استان باشد و در گام بعدی برای رسیدن به اهداف خود تنها دو رده برتر و هولدین یک در رده های نوزادان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان و بقیه مسابقات را به صلاحدید نواحی واگذار می کند.
فراموش نکنید که به گفته بسیاری از کارشناسان، فوتبال تهران از هزاران مسابقه با گردش بالا و بازدهی کم رنج برده است. برای نجات فوتبال تهران از ورطه همین امروز تصمیم خود را بگیرید.