فاتحه «خواندن» را هم بخوانید/ بروز رسانی دو سند ابتر کتابخوانی به نام سند ملی جدید – یورنا

تبلیغات بنری


انتظارات و دیدگاه های اسناد ملی مختلف در کشورمان شرایطی مشابه برنامه های توسعه دارد و به گفته خود مسئولان، میانگین دستیابی به اهداف آنها در همه دوره ها در خوش بینانه ترین حالت 25 درصد است.
به گزارش سرویس فرهنگی یورنا. این روزها خبرهایی از اجرا به گوش می رسد “سند ملی ترویج مطالعه و مطالعه مفید” در برخی رسانه ها آمده است که در واقع به روز رسانی دو سند قبلی است و اطلاعات موثقی از نتایج دقیق و میزان تحقق اهداف آنها در دست نیست.
یکی از آخرین امضاهای رئیس جمهور سابق در 29 اردیبهشت، سندی بود که قرار بود میزان مطالعه و مطالعه مفید را در کشور افزایش دهد. این سند با تصویب شورای فرهنگ عمومی و با امضای شهید رئیسی در روز شنبه 2 تیر 1403 رونمایی شد.
اکنون در دولت جدید تیم وزارت ارشاد و مدیریت نهاد کتابخانه های عمومی که اتفاقاً در زمان تصویب در این نهاد سمتی داشتند، درصدد اجرای این سند هستند. اما در این بین همچنان به کلیات اکتفا می کنند و هیچکس میزان تحقق اهداف اسناد قبلی را پیگیری نمی کند.
در سرزمینی که مطالعه برای مردم و مسئولان جذابیتی ندارد و اسناد عمدتاً بی اعتبار و بی اثر است، روشن است که رویکرد به الگوی مطالعه مفید که مبتنی بر «یک سند از انبوه اسناد شکست خورده» است، موفق بوده است. چیست؟ نتیجه ای خواهد داشت.

فاتحه را بخوانید

سوالات با پاسخ روشن

به راستی آیا متولیان اجرای این سند در زمان تکمیل سند برآوردی از نتایج و تصوری از جامعه ایران و شرایط مطالعه مفید ارائه کردند یا توانستند این کار را انجام دهند؟
سوال دیگر این است که نتیجه دو سند فوقانی قبلی یعنی «سند نهضت مطالعه مفید» مصوب سال 1389 در دولت دهم و «سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی» مصوب 1396 چه بوده است. پایان دولت دوازدهم و ثمره آنها به چه تغییراتی منجر شد؟
آیا مجریان سند توانایی همسویی بیش از 20 سازمان و وزارتخانه دیگر را برای رسیدن به اهداف خود دارند؟ ضمانت اجرا، عدم اجرا، همکاری و عدم همکاری چیست؟
همچنین اگر عنوان مطالعه عمیق تر از کلمه و منبع خواندن باشد، معلوم نیست که چرا از چنین عنوان سطحی برای این برنامه استفاده شده و طراحان آن تا چه اندازه به آن فکر کرده اند.
مسلم است که اگر مدیران و کارکنان کتابخانه های عمومی علاقه مند به مطالعه و مطالعه باشند، تفاوت بین مطالعه و مطالعه را درک خواهند کرد و تفاوت عمق این دو کلمه برایشان مشخص است. البته در مقابل کل سند و دغدغه های مهم و جدی دیگر، نام و عنوان حاشیه ای محسوب می شود.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *