غرغره آب‌نمک در سرماخوردگی ممنوع! – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا به نقل از خبرآنلاین، باورهایی که در ذهن تعدادی از افراد شکل گرفته این است که مصرف غذاهای گرم و چای گیاهی از سرماخوردگی پیشگیری یا کنترل می کند و نوشیدنی هایی مانند عسل و آبلیمو باعث بهبود علائم سرماخوردگی می شود. سرماخوردگی اما متخصصان طب سنتی نه تنها این توصیه ها را برای هر مزاجی مناسب می دانند، بلکه غرغره آب نمک را در روزهای اول سرماخوردگی نیز توصیه نمی کنند.

دکتر سید مهدی میرگضنفری پزشک متخصص فیزیولوژی و از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: این تصور که گرما برای کنترل و بهبود سرماخوردگی مفید است بیشتر برای افراد سرد مزاج مناسب است. و برای همه مزاج ها توصیه نمی شود. افراد با طبع گرم باید در هنگام سرماخوردگی از خوردن غذاهای گرم پرهیز کنند و حتی درجاتی از سرما بخورند. نوشیدن چای گرم مانند آویشن، بابونه یا نعناع، ​​یا کشیدن آن برای افراد گرمازا که اغلب از تب، گلودرد، قرمزی و خارش در چشم، گوش، گلو و بینی رنج می برند، نه تنها علائم این بیماری را بهبود می بخشد. سرماخوردگی معمولی و از آنها جلوگیری نمی کند، اما همچنین می تواند باعث تحریک غشاهای مخاطی گلو و حلق شود. ایجاد علائم آلرژی منجر به تشدید علائم بیماری می شود. بنابراین این تصور غلط که نوشیدن چای داغ یا حتی نوشیدنی هایی مانند عسل و آبلیمو باعث بهبود علائم سرماخوردگی در افراد صرف نظر از مزاج آنها می شود، یک تصور اشتباه است.
اقدامات لازم برای چند روز اول سرماخوردگی

معمولا در روز اول و دوم سرماخوردگی، قرمزی صورت و چشم ها، آبریزش بینی، سوزش گلو، گرفتگی صدا، گلودرد همراه با سوزش و تب ظاهر می شود که همگی از علائم تب هستند. در این موارد اکثر افراد بدون اطلاع از این علائم شروع به استفاده از داروهای گیاهی و غرغره آب نمک می کنند. نمک مزاج گرمی دارد و در تماس با گلو که دچار سوزش، قرمزی و التهاب می شود، علائم را تشدید می کند. خوردن غذاهای گرم به ویژه سیر و پیاز که برخی آن را برای درمان سرماخوردگی به خصوص در روزهای اول مفید می دانند به هیچ وجه توصیه نمی شود. استراحت کافی مانند دراز کشیدن و کاهش فعالیت بدنی برای کمک به کاهش دما و مبارزه با ویروس در چند روز اول بسیار مهم است. در روزهای اول از چیزهای سرد مانند آبلیمو و عسل استفاده کنید به شرطی که سرفه نداشته باشید، از آب لیمو شیرین، پرتقال یا سیب استفاده کنید، غرغره کنید یا از گیاهان سرد مانند پانسرا یا بنفشه برای تسکین التهاب و درد استفاده کنید. گلودرد، بخار آب سرد یا جوشاندن تخم گشنیز توصیه می شود از سبزی آن در سوپ ها و خورش های سرد مزاج استفاده شود. چکاندن روغن بنفشه در بینی و مالیدن آن به سر و صورت در رفع بی خوابی و کاهش تب مفید است. گیاهان سردی مانند قاصدک، اسفناج، کاهو، پنیر، بیدمشک، عناب و باستان به صورت دم کرده یا به عنوان شستشوی بدن و سبزی بید برای روزهای اول مناسب است. ماءالشعیر جو دارویی در 3-2 روز اول برای درمان گلو درد و دهان و رفع تشنگی می تواند بسیار مفید باشد.

اقدامات لازم برای روزهای آخر سرما

علائم سرماخوردگی معمولا در روز سوم یا چهارم ظاهر می شود. تب و عطسه کم است و ترشحات غلیظ و جامد می شوند. مصرف نوشیدنی های گرم در این دوران توصیه می شود. مصرف چای و بخور جوشانده شده با بابونه، مرزنجوش، همیشه بهار و گاهی رازیانه از طریق بینی، دهان و گوش خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد. در این دوران برای کمک به کاهش سرمای بدن و تقویت و گرم شدن بدن، پیاده روی توصیه می شود. مصرف غذاهایی مانند آب عسل، نعناع، ​​پونه کوهی و سایر چای های گرم، غرغره کردن با آب نمک، بوییدن گلاب و شستشوی دهان و بدن با گلاب مفید است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *