طرز تهیه حلیم خانگی با گوشت گوسفندی – تابناک
به گزارش تابناک به نقل از فرتاک نیوز، حلیم یک وعده صبحانه مقوی است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. اما نکته مهمی که در تهیه حلیم باید به آن توجه کنید استفاده از گوشت مناسب است.
مواد لازم برای تهیه حلیم گندم با گوشت بره
500 گرم گندم
400 گرم گوشت
1 عدد پیاز
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم
شکر و نمک به میزان لازم
طرز تهیه حلیم گندم با گوشت بره
1. گندم را خیس کنید
با خیس کردن گندم برای این دستور حلیم بره خوشمزه شروع کنید. بنابراین بهتر است گندم را از شب قبل در ظرف مناسبی قرار دهید و آن را پر از آب کنید و بگذارید کاملا خیس بخورد.
2. نان گندم
سپس گندم خیس خورده را آبکش کرده و در قابلمه ای که حلیم را در آن می پزید، بریزید سپس روی گندم ها حدود 6 تا 7 پیمانه آب بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گندم ها به آرامی بپزند. برای جلوگیری از بد شدن طعم حلیم بهتر است هر چند دقیقه یکبار گندم را خوب هم بزنید تا نچسبد.
نکته مهم: فراموش نکنید که گندم را وقتی خوب پخته شد با گوشت کوب برقی خوب مخلوط کنید.
3. پختن گوشت بره
حالا به سراغ تهیه گوشت بره بروید، آن را خوب بشویید و در قابلمه ای که می خواهید قرار دهید، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و روی آن آب بریزید تا سطح گوشت را کاملا بپوشاند، سپس پیازهایی را که هستید اضافه کنید. آنها را در قابلمه ای که داخل گوشت است به چهار قسمت تقسیم کنید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و گوشت را خوب بپزید. افزودن پیاز برای به دست آوردن عطر گوشت بسیار ضروری است.
برای پخت گوشت بهتر است در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم خوب بپزد. پس از پخته شدن گوشت، آن را آبکش کرده و در صافی قرار دهید تا آب اضافی گوشت گرفته شود و به دمای محیط برگردد.
4. مخلوط گوشت و گندم
تهیه حلیم را با بریدن یا ریش ریش بره ادامه می دهیم و منتظر می مانیم تا گندم خوب تصفیه شود سپس گوشت را در ظرف حاوی گندم قرار داده و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم. در این مرحله غذا را خوب هم بزنید سپس یک قاشق روغن داخل قابلمه بریزید و دوباره به هم زدن مواد ادامه دهید تا گندم به ته دیگ نچسبد.
ابتدا حرارت را کاملا کم کنید تا فرآیند پخت به خوبی انجام شود. به هم زدن مواد ادامه دهید تا آب اضافی جذب کاسه شود. البته حواستان باشد که حلیم بعد از سرد شدن سفت می شود و نباید بگذارید آب آن کاملا تبخیر شود. سپس از روی گاز برداشته و در ظرف مناسبی قرار می دهیم و روی آن را با دارچین و کنجد تزئین می کنیم.
نکته: برای تهیه حلیم باید مدام هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. برای این کار باید صبور باشید و اگر روی حرارت کم پخته شود طعم بهتری پیدا می کند.