سیاست آمریکا برای مهار جنگ اوکراین شکست خورد – یورنا
رسانه های انگلیسی در مقاله ای که به گسترش دامنه تنش بین روسیه و غرب و همچنین دخالت چندین کشور اروپای شرقی در پیامدهای این جنگ در اوکراین اشاره کرده بود، از شکست سیاست آمریکا در مهار این جنگ خبر دادند. .
به گزارش یورنا به نقل از یورنا؛ در آغاز جنگ اوکراین، جو بایدن تلاش کرد این درگیری را مهار کند. او در سخنرانی خود در پایتخت لهستان، یک ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین، با لحنی بسیار جدی به روسیه هشدار داد که «حتی به ورود به بخشی از خاک ناتو فکر نکند».
بایدن در این سخنرانی وعده داد که آمریکا و متحدانش به اوکراین تسلیحات و کمک می فرستند و تحریم های اقتصادی و مالی گسترده ای را علیه مسکو اعمال می کنند و ارزش روبل روسیه را به شدت کاهش می دهند.
به گزارش گاردین، سی ماه از آن زمان می گذرد و استراتژی بایدن برای مهار تنش ها به شدت شکست خورده است و بحران اوکراین مانند یک سلول سرطانی در حال گسترش است. اگرچه روسیه و ناتو هنوز درگیر جنگ مستقیم نیستند، لهستان و رومانی تحت تأثیر موشکهای سرگردان و حملات دریایی قرار گرفتهاند و کل منطقه دریای سیاه از جمله بلاروس درگیر شده است.
بحران اوکراین همچنین منجر به اختلاف نظر بین ایالات متحده و اروپا در ناتو و اتحادیه اروپا شده است، از جمله در مورد اعزام نیرو و موشک های دوربرد به اوکراین، دعوت از کی یف برای پیوستن به ناتو، و ایجاد یک “هویت دفاعی” مجزا و مستقل برای این کشور. اروپا .
سوئد و فنلاند که زمانی کشورهای نسبتاً بی طرف بودند، برای پیوستن به ناتو تحت فشار قرار گرفتند و کشورهای بالتیک نسبت به حمله روسیه محتاط هستند. فرانسه موضع تندرو دارد و آلمان معتدل تر است. مجارستان و صربستان مواضع نزدیک به کرملین را اتخاذ کردند و ایتالیا قاطعانه حرکت نکرد. گاردین گزارش داد: «هیچ یک از این کشورها احساس امنیت نمی کنند.
سخنرانی بایدن در ورشو – مارس 2022
به گزارش گاردین، شکست بایدن در مهار این جنگ منجر به تغییرات عمده ژئوپلیتیکی، به ویژه همکاری «خارج از محدودیت» بین چین و روسیه شده است. پکن نفت را با قیمت کمتری از روسیه دریافت می کند و در مقابل از مسکو حمایت دیپلماتیک می کند و به روسیه در ارائه فناوری های خاص کمک می کند. ترکیه همچنین در نشست اخیر سران گروه بریکس که به میزبانی روسیه برگزار شد، شرکت کرد. کشور عضو ناتو
بسیاری از کشورها که شاهد محکومیت حمله روسیه به اوکراین و تسهیل فعالانه تجاوزات رژیم صهیونیستی به فلسطین از سوی غرب هستند، از این استانداردهای دوگانه به ستوه آمده و تعصبات خود را تغییر داده اند.
روزنامه گاردین نیز گزارش های منتشر شده درباره اعزام سربازان کره شمالی به روسیه را از جمله نشان دهنده گسترش قابل توجه این درگیری دانست.
به گزارش رسانه های انگلیسی، جنگ اوکراین توجه ها را از دیگر درگیری های جدی در جهان مانند بحران های سودان و میانمار منحرف کرد و باعث افزایش قیمت مواد غذایی و آسیب به کشورهای فقیر شد. به گزارش گاردین، هزینه های هنگفت اقتصادی این جنگ در حال افزایش است و بانک جهانی تخمین می زند که اوکراین در دو سال اول جنگ 152 میلیارد دلار خسارت مستقیم متحمل شده است.
بایدن سعی کرد از گسترش این درگیری جلوگیری کند، اما امروز، به گفته رسانه های انگلیسی، حمایت غرب رو به کاهش است، نیروهای روسیه در حال پیشروی هستند و طرح ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای این جنگ که «جنگ» نامیده می شود. طرح پیروزی» بسیار غیرقابل قبول است و محقق نشده است.
رسانه های انگلیسی گزارش دادند که بایدن با اتخاذ تدابیر مناسب می توانست از برخی از این پیامدها جلوگیری کند. به گزارش گاردین، بایدن قبل از شروع جنگ به کرملین هشدار می داد تا از ایده حمله به اوکراین خلاص شود، در غیر این صورت با افزایش تسلیحات ناتو مواجه می شد.
گاردین مدعی است که اگر چنین نیروی بازدارنده ای علیه روسیه ایجاد شود، کرملین دیگر ورود به یک جنگ تمام عیار با اوکراین را بررسی نخواهد کرد.