سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان دیدار میکنند
سازمان همکاری شانگهای که در سال های اخیر توسعه یافته و ایران نیز به عضویت آن درآمده است، موازنه ژئوپلیتیکی در مقابل غرب به حساب می آید.
یورنا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهور چین قرار است در نشست سران سازمان همکاری شانگهای دیدار کنند.
رویترز نوشت که پوتین و شی سازمان همکاری شانگهای را که در سال 2001 با همکاری روسیه، چین و قدرتهای آسیای مرکزی تأسیس شد، گسترش دادند تا هند، ایران و پاکستان را به عنوان وزنههای تعادل در مقابل غرب بگنجانند.
کرملین اعلام کرد که پوتین امروز چهارشنبه 13 ژوئیه در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان، سلسله نشست های دوجانبه برگزار خواهد کرد.
CNN در گزارشی سازمان همکاری شانگهای را به عنوان یک باشگاه رو به رشد به رهبری چین و روسیه برای مقابله با آمریکا توصیف کرد و نوشت: یک باشگاه رو به رشد به ریاست شی و پوتین برای مقابله با آمریکا قویاً از روسیه حمایت می کند.
گروهی از کشورهای اوراسیا به رهبری چین و روسیه قرار است امروز برای پیشبرد دیدگاه رهبران خود در مورد نظم جهانی جایگزین گسترش پیدا کنند، این بار با اضافه شدن متحد قدرتمند روسیه که آشکارا با عملیات نظامی مسکو علیه اوکراین مخالفت می کند. او گفت که این گزارش حمایت می کند
سازمان همکاری شانگهای علیه نهادهای غربی
پایگاه CNN افزود: پذیرش مورد انتظار بلاروس در سازمان همکاری شانگهای (SCO) در اجلاس سالانه آن در آستانه قزاقستان، فشار دیگری از سوی پکن و مسکو برای تبدیل این گروه از یک بلوک امنیتی منطقه ای به وزنه تعادل ژئوپلیتیکی نهادهای غربی است. این رهبری آمریکا و متحدانش است.
شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین برای دیدار از روز چهارشنبه وارد آستانه شدند که دومین دیدار آنها در سال جاری خواهد بود.
بر اساس گزارش CNN، سازمان همکاری شانگهای که در سال 2001 توسط چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای مبارزه با تروریسم و بهبود امنیت مرزها تأسیس شد، در سال های اخیر برای مقابله با هژمونی آمریکا رشد کرده است.
در سال 2017، سازمان همکاری شانگهای اولین توسعه خود را برای استقبال از هند و پاکستان انجام داد. پس از اضافه شدن بلاروس، تعداد اعضای این سازمان به 10 نفر خواهد رسید که بیش از 40 درصد جمعیت جهان و حدود یک چهارم اقتصاد جهانی را تشکیل می دهد.
این سازمان همچنین شامل دو کشور ناظر، از جمله افغانستان و مغولستان، و بیش از دوازده شریک گفتگو از میانمار تا ترکیه و کشورهای عربی است.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا