سامانه یکپارچه عملیات بندری رونمایی شد
سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی رونمایی شد که در فاز اول عملیات ورود کالا به صورت زمینی اجرا شد و به صورت آزمایشی در بنادر شهید رجایی و امام خمینی (ره) مورد استفاده قرار می گیرد.
یورنا- سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد این سازمان به عنوان حامی اصلی حمل و نقل دریایی اقدام به طراحی، پیاده سازی و ایجاد سامانه یکپارچه عملیات بندری کرده است. در فاز اول عملیات ورود محموله از طریق زمینی انجام می شود و به صورت آزمایشی در بنادر شهید رجایی و امام خمینی (ره) مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین تا آبان ماه سال جاری عملیات ورود محموله از مسیر دریایی توسعه و کل سامانه در 11 بندر تجاری کشور مستقر و عملیاتی خواهد شد.
این سامانه از یک سو وظایف تنظیم بنادر در حوزه حاکمیتی را انجام می دهد و از سوی دیگر به عنوان یک سامانه جامعه بندری، عناصر فعال در بنادر اعم از دارندگان پایانه ها و شرکت های کشتیرانی را به هم متصل می کند.
برای اولین بار قابلیت های نظارت و نظارت بر عملیات بندری در حوزه های مدیریت اسکله، مدیریت بارگیری و تخلیه کشتی، مدیریت انبار بار در مناطق بندری و مدیریت تردد کامیون ها و قطارها در بنادر در این سامانه توسعه می یابد.
ارتقای کیفیت خدمات، ارتقای رضایتمندی جامعه بندری، صاحبان کالا و سازمانهای ذینفع، ارتقای ظرفیت نظارتی سازمان بنادر و دریانوردی و بهبود پاسخگویی به طرفهای ذیربط در حوزه عملیات بندری، عملیات، یکپارچهسازی دادهها و نرمافزارها. عملیات بندری در سازمان و به روز رسانی و ارتقاء سیستم عامل های فنی در سازمان همتراز با پیشرفت در صنعت نرم افزار و فناوری های نوین در این زمینه است که یکی از اهداف اصلی طراحی و پیاده سازی این سیستم می باشد.
یکی از ابعاد مهم این سامانه، ارائه خدمات مورد نیاز ذینفعان عملیات بندری به ویژه صاحبان کالا به صورت الکترونیکی است تا بدون نیاز به حضور فیزیکی، درخواست ها برای تخلیه و بارگیری کالا و اسناد از راه دور ثبت و پیگیری شود.
برنامه های کاربردی مبتنی بر تلفن همراه، همراه با دسترسی مبتنی بر وب، امکان ردیابی وضعیت کالاها و کانتینرها در بنادر را برای صاحبان کالا تسهیل می کند. بخش بزرگی از درخواستهای صاحبان کالا از اعضای جامعه بندری بهویژه ایستگاهداران نیز از طریق این سامانه ثبت و پیگیری میشود.
با توجه به تعامل با سازمان های تعاملی در حوزه تجارت و حمل و نقل، سیستم یکپارچه عملیات بندری نقش کلیدی ایفا خواهد کرد و ارتباط بین سیستم های خارجی و عناصر داخلی بندر اعم از ادارات بندری و پایانه های بندری با سایرین ارتباط برقرار خواهد شد. سازمان ها از طریق این سیستم در توسعه این سامانه الزامات ارتباط با سامانه جامع معاملات و سامانه جامع انبار در نظر گرفته شده است. این سامانه نقش مهمی در ادغام حمل و نقل و نگهداری کالا در زنجیره لجستیکی کشور خواهد داشت.
شایان ذکر است قبل از پیاده سازی و استقرار این سامانه، فرآیندهای مورد نیاز عملیات بندری با حضور کارشناسان و متخصصان بنادر و ستاد سازمان طراحی و مستندسازی شده و بر اساس این فرآیندها، سامانه توسعه یافته است. بنابراین فرصت های بهبود فرآیند و کسب و کار در این سیستم گنجانده شده است.
این سیستم بر اساس آخرین فناوری های صنعت نرم افزار توسعه یافته است و از نقطه نظر فنی یک دستاورد بزرگ محسوب می شود. همچنین برای اولین بار است که مدیریت بارهای عمومی، فله و کانتینری به صورت یکپارچه در این سیستم مدیریت می شود.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا