زیباروی محجوبی که «بدنام» شد+ عکس – یورنا
به گزارش «یورنا» به نقل از خبرآنلاین؛ اینگرید برگمن نامی نیست که بتوان به راحتی از آن در سینمای جهان گذشت، او با بازی بی نقص و چهره شیرینش جادوی سینما را به اکران نقره ای آورد. او که اصالتاً اهل سوئد بود و در استکهلم تحصیل کرده بود، بازیگری را در آنجا آغاز کرد و در کمتر از یک سال به ستاره سینما در کشورش تبدیل شد. بازی درخشان او در فیلم «اینترمتزو» چنان شوری ایجاد کرد که تهیه کننده مشهور هالیوودی که پیش از این با ساخت فیلم «بر باد رفته» به شهرت رسیده بود، خواستار بازسازی اینترمتزو در هالیوود با ترکیب آمریکایی و نقش آفرینی شد. اینگرید کم کم هر دو نسخه هالیوودی و آمریکایی موفق شدند و ستاره سوئدی به یکی از ستاره های هالیوود تبدیل شد.
او از بسیاری از بازیگران زن هالیوود بسیار جذاب تر بود، زیرا بدون هیچ آرایشی جذاب بود و مخاطب را مسحور خود می کرد. تفاوت آنقدر زیاد بود که روزنامه نگاران، منتقدان و روزنامه ها هر روز درباره او می نوشتند تا او را از دیگر بازیگران متمایز کنند. یکی نوشت: «خانم برگمن نه تنها یک هنرپیشه هنری است، بلکه یک هنرپیشه نیز هست. بلکه آنقدر زیباست که به خودی خود یک شاهکار محسوب می شود. نیویورک تایمز نوشت: او ترکیبی از جذابیت، درک، خویشتن داری و توانایی بازیگری محض را نشان می دهد. تورنتون دلاهرتی، منتقد مشهور آن زمان، از این قافله عقب نماند و در همان روزنامه نوشت: «ناهار خوردن با اینگرید مانند یک ساعت نشستن و صحبت با یک ارکیده باهوش است».
کازابلانکا، همفری بوگارت و آن پرواز لعنتی
او به سرعت به هالیوود کشیده شد و در دل مردم آمریکا نشست و مورد استقبال سینمای جهان قرار گرفت. از دیگر آثار فوقالعادهای که اینگرید در آنها حضور کمنظیری داشت میتوان به داستان رمانتیکترین فیلم تاریخ سینما، «کازابلانکا» اشاره کرد. عشقی فراموش شده که در میان جنگ، خشونت، آلمان نازی، مراکش تحت اشغال و تروریسم باز شد، عشقی که با موسیقی پیانو، جاز، همفری بوگارت، سیگار و سیاست پیوند خورده است. این بار در سینماهای جهان اکران شد و برخلاف انتظار سازنده، رکورد فروش شکسته شد. در سال 1942 این فیلم به فروش 3 میلیون و 700 هزار دلاری رسید و همه را شگفت زده کرد و اکران همزمان با حوادث جنگ جهانی دوم نیز بسیار جالب بود.
برگمان به روایت هیچکاک و کلیسای مریم مقدس
اگرچه او در فیلمهای کارگردانان بزرگ دیگر بازی کرد، اما هیچکس مانند آلفرد هیچکاک ظرافتها و تواناییهای برگمان را نشنید و بازیهای منحصربهفردی را از او گرفت. «بدنام» همچنین یک فیلم عاشقانه بود، عاشقانه ای که هیچکاک بزرگ را در چهل و شش سالگی به استاد پرداخت روایی داستان ها تبدیل کرد، مثل همیشه درام جنایی و جاسوسی مرتبط با عشق زلف. بازی برگمن شکی باقی نگذاشت که او درک عمیقی از نقش ها داشت. او همچنین در فیلم های هیچکاک «طلسم شده»، «برج جدی» و «طاق نصرت» بازی کرد.
او در همان سالها در فیلمی به کارگردانی لئو مککری با عنوان «زنگهای کلیسای مریم مقدس» این باور را در بین آمریکاییها تقویت کرد که او یک بازیگر نیست، بلکه یک الگو بود و با بازی در نقش “گاندارک.” آنها معتقد بودند که او شخصیتی با هاله ای از پاکی و قداست دارد. اشتباهی که به زودی آمریکا را به مقابله با برگمان برانگیخت.
آن عشق، آن عشق سوزان
برگمن بر اساس شخصیت خود، دیگر نمیتوانست ساختار استودیوی فیلمسازی هالیوود را تحمل کند، شاید دیگر برای او جذابیتی نداشته باشد زیرا برنده جایزه اسکار، گلدن گلوب، امی و غیره شده بود و حتی برای سه سال متوالی برنده مسابقه محبوبیت آمریکا شد. او می خواست دوباره به اروپا بازگردد و این بار به ایتالیا رفت و روبرتو روسلینی کارگردان با فیلم «تنهایی رم» قلب برگمان را مجذوب خود کرد. او برای همکاری با روسلینی به ایتالیا رفت فیلم «استرومبولی» محصول این همکاری است، همکاری که منجر به رسوایی این بازیگر شد و این اشتیاق با وجود همسر و فرزندش باعث عصبانیت او شد و انزجار در میان آمریکایی ها برای او بسیار گران تمام شد که در مجلس سنای این کشور مطرح شد و او دیگر حق بازگشت به آمریکا را نداشت. این حادثه برای آمریکا یک فاجعه بود. اگرچه او دیگر به آمریکا و رویاهایش اهمیتی نمی داد، با روسلینی به اروپا سفر کرد و فیلم های هنری کارگردانی کرد و بازیگری کرد.
برگمان با برگمان
اینگرید برگمن پس از سال ها به آمریکا بازگشت و جلوی دوربین رفت اما از سینمای هنری اروپا فاصله نگرفت و در «سونات پاییزی» کارگردان بزرگ اینگمار برگمان بازی کرد و به دلیل اینکه همیشه درخشان بود.
اینگرید برگمن برنده سه جایزه اسکار بازیگری، یکی از 50 چهره افسانه ای بزرگ سینمای جهان و برنده جایزه تونی برای بازی در تئاتر شده است.
او در 29 آگوست 1915 متولد شد و در 29 آگوست 1982 در سن 67 سالگی بر اثر سرطان سینه درگذشت و سینما یکی از برجسته ترین بازیگران زن خود را از دست داد. زنی که مجموع زیبایی، استعداد، هوش و توانایی بود.