رعنا آزادیور: با سینماگران برخورد سلیقهای میشود – یورنا
این بازیگر سینما گفت: سینما حرفه ای است که من به آن علاقه زیادی دارم و بیش از 20 سال است که آن را دنبال می کنم. اما هیچ وقت با این شرایط مواجه نشدم و همیشه به عنوان «بازیگر» در جشنواره «فجر» شرکت می کردم. گاهی ناامید می شدم که برخی چیزها نادیده گرفته می شد یا نادیده گرفته می شد، به همین دلیل امروز که انتخاب شدم، مسئولیت بسیار سنگینی را احساس می کنم.
آزادی ور با اشاره به اهمیت نقش دبیر جشنواره می گوید: حضور آقای منوچهری شهسواری که از اهالی سینمای کشور هستند باعث شد تا حضور در سینمای کشور را قبول کنم. همیشه از هنرمندان این عرصه حمایت می کردند و من با خودم فکر می کردم کوچکترین کاری که به عنوان یکی از اعضای خانواده سینمای ایران می توانم انجام دهم قبولی در هیات انتخاب است. مطمئنم در جشنواره امسال با وجود آقای شاهواری اتفاقات خوبی خواهد افتاد. البته بیشتر به فیلم هایی بستگی دارد که متقاضی حضور در جشنواره هستند و آن ها را تماشا خواهیم کرد.
بازیگر فیلم های «درباره الی»، «خانه دختران» و «زنده» با اشاره به روند بررسی فیلم های متقاضی حضور در این جشنواره، یادآور شد: نکته ای که همچنان برای من به چشم می خورد تنوع فیلم هاست. فیلم ها فیلم ها و این موضوع برای من خیلی جالب باشد شاید در سال های گذشته شاهد کمبود ژانر و موضوع بودیم اما امسال این موضوع نگاه خاصی دارد.
او درباره تمایلش به همکاری با فیلمسازان اولین بار می گوید: برای من کار با فیلمسازان اولین بار چالشی چالش برانگیز و در عین حال هیجان انگیز است. تا به حال تعدادی از اولین کارهای فیلمسازان را تماشا کرده ایم که آثار خوبی بودند. به نظر می رسد باید فضای مساعدی ایجاد شود تا فیلمسازان جوان بتوانند فیلم های مورد علاقه خود را بسازند و به امید خدا سلایق نسبت به فیلمسازان حذف شود. تجربه من نشان می دهد که با فیلمسازان زیادی کار کرده ام و اگر فیلمنامه خوب و قابل قبولی از سوی فیلمساز اولی با کار قابل قبول در فیلم کوتاه ارائه شود، با افتخار شرکت می کنم.
رعنا آزادی ور درباره لزوم مدیریت جشنواره توسط اهالی سینما نظر دارد: جشنواره «فجر» متعلق به سینماگران کشور است و هنرمندان این عرصه قطعاً خواهان مدیریت این جشنواره توسط اهالی سینما هستند. حضور افرادی که به مجموعه سینما تعلق دارند اوضاع را بهتر می کند و این احساس را ایجاد می کند که بازیگران شنیده می شوند و حداقل تماشاگران سینما منتظر آن هستند.
وی ادامه می دهد: همه افراد با هر تفکری باید فیلم خود را بسازند. نباید برای افرادی که به هنر مشغول هستند محدودیت قائل شویم چرا که این موضوع تبعات خوبی ندارد و نتیجه آن را در سینمای امروز ایران نسبت به سال های گذشته می توان دید. نکته اینجاست که سینما نسبت به سال های گذشته نوعی رکود و عقب ماندگی را به خود دیده است. امیدوارم حضورم در هیات انتخاب جشنواره چهل و دوم مفید باشد. سینما حرفه مورد علاقه ما – سینماگر – است و برای آن زحمت کشیدیم. پس باید مراقبش باشیم.