ردپای کرههای خارجی؛ کره چطور فاسد میشود؟ – یورنا
به گزارش «یورنا» به نقل از خبرآنلاین؛ امروزه در اکثر فروشگاه ها و مغازه ها با انواع کره با نام های خارجی مواجه می شویم که معلوم نیست چه تفاوتی با هم دارند و کدام یک خواص بیشتری دارد.
دکتر نسرین مودنیا، کارشناس علوم و صنایع غذایی می گوید: کره های ایرلندی، فرانسوی و مارکسیستی آلمانی که در بازار ایران به فروش می رسد و همچنین کره آمریکایی دارای مواد مختلفی هستند. تفاوت اصلی کره اروپایی با کره آمریکایی چربی بالای آن است که می تواند بر روی بو و طعم محصول تاثیر بگذارد در حالی که این نوع کره ها از نظر رنگ، بافت و … با یکدیگر تفاوت دارند. گاهی اوقات بر روی بسته بندی برخی از انواع کره به کلمه چربی برخورد می کنیم و فکر می کنیم که چربی یک نوع کره خارجی است. اما باید بدانید که اسپرد به محصولاتی اطلاق می شود که قابلیت مالش را داشته باشند، یعنی به راحتی روی نان پخش شوند. از انواع اسپری می توان به کره، پنیر، قیسی و کره های آجیلی اشاره کرد.
آنها رنگ مغذی به کره می دهند!
دکتر مودنیا در مورد تفاوت رنگ کره می گوید برای مشتری پسند بودن و افزایش کیفیت محصول و ثبات رنگ در فصول مختلف سال، رنگ زرد بتاکاروتن یا پیش سازهای ویتامین A در حد مجاز و استاندارد استفاده می شود به همین دلیل میزان ویتامین A موجود در کره مصنوعی بیشتر از انواع محلی آن است. البته کره محلی تهیه شده در فصول گرم سال حاوی ویتامین A و اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری نسبت به کره زمستانه است و بافت نرم تری دارد. امروزه کره ای با نام های سنتی نیز در صنعت تولید می شود که تهیه آن شبیه به روش های محلی است.
کره یک چربی خالص نیست
کره حاوی 82 درصد چربی شیر، 16 درصد آب و 2 درصد نمک است. اگر روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی بر خلاف کره حاوی آب، نمک و ترکیبات شیر بدون چربی نباشد، در واقع روغن کره خالص است. از آنجایی که کره حاوی ترکیبات آب و شیر است، قرار دادن آن نزدیک به حرارت زیاد، به شدت به ترکیبات موجود در آن آسیب می رساند و باعث کف کردن، دود شدن و سوختن آنها می شود. بنابراین با وجود اینکه حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب اشباع است، کره برای سرخ کردن مناسب است، اما برای سرخ کردن غذا توصیه نمی شود. جالب است بدانید که نمک به دو منظور به کره اضافه می شود، یکی افزایش ماندگاری محصول و دیگری برای چشمگیرتر شدن طعم کره. البته تمام کره بدون نمک نیز تولید می شود که طعم شیرین تری دارد اما ماندگاری کمتری دارد. بیشتر انواع کره های موجود در بازار دارای درصدی نمک هستند و جزو گروه محصولات حاوی سدیم پنهان به شمار می روند.
فساد کره ای چگونه است؟
کره حاوی 16 درصد آب است و اگر به مدت طولانی در یخچال نگهداری شود، احتمال فعالیت کپک ها، مخمرها و باکتری های سرمادوست وجود دارد که باعث ایجاد لکه های سیاه روی سطح کره می شود. . به همین دلیل بهتر است کره را برای نگهداری طولانی مدت در فریزر نگهداری کنید و اگر این محصول را از بسته بندی خارج کردید از ظروف سرپوشیده استفاده کنید زیرا در هوا اکسید شده و داغ می شود.