راه اندازی مرکز آزمایشگاهی تحقیقاتی به زودی/ اعلام وضعیت زرد برای حوزه تحقیقاتی کشور
به گزارش خبرنگار علم و فناوری یورنا، حسین افشین با اشاره به اینکه این برنامه از سال 1393 برگزار شده است، اعلام کرد: در دوره های گذشته از 100 تا 200 محقق و پیشرو علمی تجلیل شد اما در دوره نهم این تعداد به 57 نفر کاهش یافت. و این کاهش هشداری به بدنه علمی کشور تلقی شده و حکایت از وضعیت نگران کننده ای دارد. افشین افزود: دلیل این روند نزولی بیشتر ناشی از سیاست های دولت است تا دانشگاه ها. نگرش نادرست نسبت به بی فایده بودن مقالات علمی منجر به کاهش انتشار آنها در مجلات معتبر شد.
وی مرجعیت علمی را یکی از راه های اصلی تحقیق دانست و گفت: مرجعیت علمی یعنی حرکت در محدوده دانش و چاپ مقاله در مجلات معتبر. از دیگر روش ها می توان به تولید فناوری و ایجاد شرکت های دانش بنیان اشاره کرد. وی تاکید کرد: مرجع علمی در محدوده دانش نوظهور مانند هوش مصنوعی، کوانتومی، پلاسما، میکروالکترونیک و برودتی شروع به تولید علم می کند در حالی که تجهیزات دانشگاه های کشور با استانداردهای بین المللی همخوانی ندارد.
معاون علمی رئیس جمهور با انتقاد از کم اهمیت جلوه دادن اهمیت چاپ مقاله در مجلات معتبر گفت: وقتی راه انتشار علم بسته می شود، مرجعیت علمی نیز در خطر است. به همین دلیل معاونت علمی در نظر دارد به دانشگاه ها توجه ویژه ای داشته باشد و بنیاد علم ایران محل اصلی این حمایت خواهد بود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به سه برابر شدن بودجه بنیاد علم ایران، از تخصیص کمک هزینه به اساتید در قالب فراخوان این نهاد خبر داد که 80 درصد آن به مجامع این نهاد اختصاص یافته است و هر یک از این تعداد تا سقف 5 میلیارد تومان از این پروژه حمایت می کنند.
افشین حمایت از پایان نامه های دکتری را از دیگر برنامه های معاونت علمی دانست و افزود: این حمایت معاونت در شش حوزه هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، کوانتوم، پلاسما، برودتی و امنیت سایبری دو برابر شده است. وی همچنین از سه برابر شدن هزینه داوری پروژه ها برای تسریع در روند ارزیابی پایان نامه های علمی خبر داد.
وی همچنین از راه اندازی آزمایشگاه ملی تحقیقاتی خبر داد و گفت: این مرکز آزمایشگاهی به تجهیزات مدرن در رشته های علوم پایه و حوزه هایی مانند میکروالکترونیک مجهز می شود و هم اکنون در مرحله جانمایی است. هدف ایجاد آزمایشگاهی در سطح نخبگان در کشور است.
معاون علمی رئیس جمهور همچنین از اختصاص کمک هزینه ویژه به سه دانشگاه برتر کشور خبر داد و گفت: به هر یک از این دانشگاه ها 5 میلیارد تومان کمک هزینه برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز خود در نمایشگاه ایران سوخت تعلق می گیرد.
انتهای پیام/