رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و سفیر چین دیدار کردند

تبلیغات بنری


رئیس مرکز تحقیقات شورا در دیدار با سفیر چین در تهران گفت: اولویت اول در غزه توقف جنایات رژیم صهیونیستی و ارسال کمک های بشردوستانه به آنجا است.

یورنا- به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، ژونگ بایو سفیر چین در تهران امروز (سه شنبه 2 مرداد 1403) با بابک نجادری رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

بابک نژادری در این دیدار و با اشاره به تمدن و تاریخ ارزشمند دو کشور در سطح آسیا و جهان گفت: مشارکت و همکاری همه جانبه جمهوری اسلامی ایران در غرب و چین در شرق آسیا وجود دارد. ضروری است.» این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و مورد تاکید رهبران و مقامات دو کشور است.

وی گسترش همه جانبه روابط ایران و چین را یکی از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و ادامه داد: ما به عنوان بازوی مستشاری شورای جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای کمک اعلام کرده ایم. اجرای این اصول استراتژیک و مشارکت موثر.

رئیس مرکز تحقیقات شورا با اشاره به ضرورت همکاری و گسترش ارتباطات بین مراکز علمی و تحقیقاتی دو کشور، خواستار گسترش نقش و جایگاه ایران در پیمان شانگهای و برجام شد.

وی بر لزوم ارتقای سطح همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و چین تاکید کرد و خاطرنشان کرد: دو کشور با افزایش تعاملات متقابل می‌توانند در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی مؤثرتر باشند.

نظری با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به غزه، وضعیت آن را پیچیده توصیف کرد و گفت: متاسفانه با سکوت مجامع بین المللی به ویژه سازمان ملل در قبال غزه مواجه هستیم. اولویت اول غزه توقف جنایات رژیم صهیونیستی و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه است. ما نباید اجازه دهیم اسرائیل با حمایت همه جانبه آمریکا به جنایات خود در غزه ادامه دهد.

وی افزود: چین می تواند نقش موثری در توقف جنایات صهیونیست ها داشته باشد. ایران همچنین از ابتکارات چین در این زمینه برای توقف هر چه سریعتر جنایات صهیونیست ها حمایت می کند.

رئیس مرکز تحقیقات شورا روابط ایران و چین را برای هر دو طرف سودآور توصیف کرد و گفت: ما به عنوان رژیمی مستقل از غرب بخشی از نیاز خود را از چین تامین می کنیم و چین نیز بخشی از مواد مورد نیاز ایران را تامین می کند. ما آمادگی داریم این همکاری و تفاهم را در سطح بالاتری برای تامین منافع دو کشور قرار دهیم. فعال سازی قرارداد جامع ایران و چین باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.

نیزداری ادامه داد: با توجه به محدودیت های اعمال شده از سوی آمریکا بر رشد اقتصادی چین و تسلط این کشور بر مسیرهای دریایی. مسیرهای زمینی یک مزیت برای چین است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که مسیر زمینی لازم برای مبادلات اقتصادی چین را دارد، آماده همکاری و تعامل در این زمینه خواهد بود.

وی ایران و چین را دو تمدن بزرگ در آسیا و جهان دانست و گفت: برای ارتقای همکاری ها در حوزه قانون گذاری و تبادل تجارب حاکمیتی باید هیات های مختلف پارلمانی از دو کشور مبادله شود.

زونگ پیوو سفیر چین در تهران نیز مرکز تحقیقات شورا را یکی از مهمترین نهادها در ایران دانست و گفت: روابط ایران و چین در ابعاد مختلف قابل توسعه است و زمینه های همکاری مشترک زیادی وجود دارد که بخشی از و این همکاری ها را می توان در حوزه علمی و پژوهشی تعریف کرد.

وی با اشاره به حوادث غزه گفت: چین از آتش بس دائمی در غزه حمایت می کند و بر اصل احترام به حقوق فلسطینیان تاکید دارد.

وی با بیان اینکه همکاری های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و چین با وجود دوری دو کشور بسیار نزدیک و سازنده است، ادامه داد: در حال حاضر سطح روابط ایران و چین استراتژیک است. در زمینه اقتصادی دو کشور دستاوردهای زیادی داشته اند که باید ادامه یابد و تثبیت شود.

پی وو با اشاره به سفر اخیر خود به تبریز و پتانسیل های شمال غرب ایران در حوزه حمل و نقل گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه پروژه راه، توانمندی های مهم و ارزشمندی در این زمینه دارد.

سفیر چین در تهران با تایید حمایت پکن از سیاست های جمهوری اسلامی ایران و حضور پررنگ این کشور در توافقنامه شانگهای و برجام، در پایان سخنان خود آمادگی خود را برای تبادل تجربیات در حوزه قانونگذاری و پارلمانی اعلام کرد. مبادله هیئت ها

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

mizanonline به نقل از یورنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *