دبیرکل شریان: با قانون لجبازی کنند، تعارف نداریم – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش «یورنا» به نقل از خبرآنلاین؛ پیش نویس قانون عفاف و حجاب اکنون به قانون تبدیل شده و قرار است در سوم آذرماه جاری صادر شود، اما این قانون تا چه اندازه فضای جامعه را به ویژه با جریمه هایی که برای آن در نظر گرفته می شود را ملتهب خواهد کرد؟

ابوالقاسم جراره، دبیرکل شیریان، یکی از حامیان این قانون است و می گوید حجاب را خدا امر کرده و در قرآن هم آمده است.

جرارا در مصاحبه خود تأیید کرد که قانونگذاران قصد لجاجت با شهروندان را ندارند، اما با شهروندی که بخواهد لجبازی کند، برخورد نخواهند کرد.

در ادامه سخنان ابوالقاسم جراره، دبیرکل شیریان و نماینده مردم تهران در شورای اسلامی، آمده است:

****

*آقای جرارا! در همان زمان که جزئیات قانون عفاف و حجاب را منتشر کردید، مشخص است که جریمه ها مردم را نگران کرده است؟

چه کسانی دخیل هستند، افرادی که نمی خواهند قانون اجرا شود یا افرادی که خواهان اجرای قانون هستند؟ اگر چراغ قرمز بزنم جریمه می شوم و نگران مبلغ هستم پس باید قانون را رعایت کنم نه اینکه جریمه شوم. ما باید از قوانین جاری کشور پیروی کنیم زیرا این قوانین برای پیروی ساخته شده اند.

اگر به قانون عفاف و حجاب پایبند باشیم جریمه نمی شویم

اگر جریمه و جریمه وجود نداشت، قانون معنایی نداشت. وقتی قانون را رها می کنیم و به آن عمل نمی کنیم، قانونگذار باید جرایمی را مشخص کرده باشد که اگر به آن عمل نکنیم مجازات می شویم. بنابراین باید قانون را رعایت کنیم تا جریمه نشویم، پس مشکلی در اینجا وجود ندارد.

دبیرکل الشریانی: اجازه دهید با قانون مخالفت کنند

حجاب فقط یک حجاب نیست

*عبور از چراغ قرمز را مثال زدم در این مثال مشخص است که شخص با چه شرایطی جریمه می شود، اما در قانون عفاف و حجاب محدودیتی وجود ندارد آن را این در حالی است که حدود بی حجابی تعریف نشده است، بنابراین گزارشگران برهنگی می توانند بر اساس برداشت شخصی خود، برهنگی را گزارش کنند.

همه چیز، عفاف و حجاب برای زن و مرد، فرقی نمی کند. اگر مسلمانیم باید عرف اسلام را در نظر بگیریم، اصلاً بحث چادر نیست. یعنی بحث حجاب خیمه نیست، بلکه رعایت یک سری اصول است که اسلام اصولی را تعیین می کند. یعنی باید چارچوب اسلام را بپذیریم. قوانین و مجازات ها فقط برای حجاب نیست ما در همه زمینه ها قانون داریم به جز قوانین راهنمایی و رانندگی.

به طور کلی باید از قانون تبعیت کنیم که مبلغ جریمه چه اهمیتی دارد؟ وقتی قانون رعایت شود جریمه نمی شود چه هزار تومان باشد چه صد میلیارد تومان. نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها باید قوانین آن کشور رعایت شود. علاوه بر این در ایران ما باید به قوانین اسلام عمل کنیم، چرا اینقدر حساس هستیم که به قوانین اسلام عمل نمی کنیم. ?

* در قانون عفاف و حجاب حدود جریمه قید نشده است و علاوه بر این با احتساب استناد به اخبار مردمی، این قانون مردم را علیه همدیگر قرار نمی دهد؟

حدود حجاب در اسلام مشخص شده است.

آیا قبول دارید که این قانون می تواند مردم را علیه یکدیگر وادار کند؟

در واقع مردم باید بیایند و بگویند: کی گفته ما باید به حجاب بپردازیم، آیا حق دارند؟ ما اصلاً چنین چیزی نداریم.

*اما قانون باید بر اساس فضای عمومی جامعه و میزان پذیرش آن نوشته شود.

اگر همه دنیا با مشکلات خدا روبه رو هستند، حرف خدا درست است یا حرف مردم؟ ما باید به قول خدا عمل کنیم، چرا اینقدر حساسیم؟ خداوند بر اساس خواسته های ما قوانینی وضع نمی کند، بنابراین قوانینی را وضع می کند که ما باید از آنها پیروی کنیم و قطعا این قانون به نفع ماست. در واقع آنچه خدا می گوید برای صلاح جامعه است.

ما نمی خواهیم با مردم لجبازی کنیم، اما اگر آنها لجبازی کنند…

*مثلاً به نظر شما در این شرایط اقتصادی جریمه 10 میلیون تومانی افرادی که برای اولین بار جریمه می شوند به نفع مردم است؟ همچنین در همین مثال جریمه پریدن از چراغ قرمز 10 میلیون تومان نیست.

ابتدا باید مردم را آگاه کنیم و به آنها گوشزد کنیم. ما می گوییم این مانند یکی از صدها قانون موجود است. چرا رعایت نمی کنید؟

ما نمی توانیم جامعه را رها کنیم. خیلی از این دختران و خانم ها خوب هستند اما متاسفانه به دلیل عدم آگاهی به حجاب نمی پردازند. یعنی با اسلام لجاجت ندارند. بهتر است این افراد را از امر به معروف و نهی از منکر و راه تهذیب آگاه کنیم. اما علاوه بر آگاهی، اگر انسان بخواهد لجبازی کند، جامعه نمی تواند با لجبازی مردم مقابله کند. وقتی انسان لجبازی می کند، حتماً قانون در برابر او می ایستد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *