دانشمندان: حالت سوم بین مرگ و زندگی واقعیت دارد – تابناک

تبلیغات بنری


در فیلم های علمی تخیلی مانند فرانکشتاین، شاهد بوده ایم که اجساد دوباره زنده می شوند و در وضعیت عجیبی بین مرگ و زندگی قرار می گیرند. در حالی که ممکن است این یک فانتزی خالص به نظر برسد، تحقیقات جدید نشان می دهد که ممکن است یک “حالت سوم” در حال حاضر در زیست شناسی مدرن وجود داشته باشد.

به گزارش تابناک که به نقل از روزنامه ایندیپندنت، این حالت سوم، به گفته محققان، زمانی رخ می دهد که سلول های یک موجود مرده پس از مرگ به فعالیت خود ادامه دهند و گاه توانایی هایی را به دست آورند که قبلاً در طول عمر آن زنده یاد نداشتند. ارگانیسم

این تحقیق توسط پروفسور پیتر نوبل از دانشگاه واشنگتن در سیاتل و الکس پوستکف از مرکز پزشکی ملی شهر امید در کالیفرنیا رهبری شد و در مجله فیزیولوژی منتشر شد.

آنها در مقاله ای در The Conversation نوشتند: «زندگی و مرگ به طور سنتی به عنوان متضاد تلقی می شوند. اما ظهور اشکال حیات چند سلولی جدید از سلول‌های یک ارگانیسم مرده، مورد سومی را نشان می‌دهد که خارج از مرزهای سنتی زندگی و مرگ قرار دارد.

در این حالت سوم، برخی از سلول‌ها با دریافت مواد مغذی، اکسیژن، بیوالکتریکی یا پیام‌های بیوشیمیایی قادرند به ارگانیسم‌های چند سلولی جدید تبدیل شوند و حتی پس از مرگ نیز توانایی‌های جدیدی از خود نشان می‌دهند.

محققان تحقیقات اخیر را بررسی کردند که توانایی شگفت انگیز سلول ها را برای تجدید و تشکیل سلول های جدید پس از مرگ نشان داد.

در سال 2021، دانشمندان آمریکایی کشف کردند که سلول های مرده پوست قورباغه می توانند با محیط آزمایشگاهی سازگار شوند و ارگانیسم های چند سلولی، ماشین های زنده واقعی به نام “xenobots” را تشکیل دهند. این ربات ها رفتارهایی فراتر از هدف اولیه بیولوژیکی خود نشان دادند و با استفاده از ساختارهای موم مانند به نام مژه حرکت کردند. آنها همچنین توانایی قابل توجهی در جمع آوری مطالب، ثبت اطلاعات، تعمیر خود و بازتولید محدود داشتند.

در یک مطالعه مشابه، محققان دریافتند که سلول های ریه انسان می توانند خود را در ارگانیسم های چند سلولی کوچکی به نام “entrebots” سازماندهی کنند. ابعاد آنتربات ها از عرض یک مو تا نوک یک مداد نوک تیز متفاوت است. این روبات های چند سلولی نه تنها می توانند به طور مستقل حرکت کنند، بلکه می توانند خود را ترمیم کنند و نورون های آسیب دیده اطراف خود را نیز ترمیم کنند.

کارشناسان به این الگوها به عنوان شواهدی از عملکردهای سلولی جدید که در طول زندگی یافت نشد و تغییرات سلولی غیرمنتظره اشاره می کنند.

با این حال، عملکرد دقیق این سلول ها در حالت سوم پس از مرگ یک راز باقی مانده است. یک توضیح ممکن است یک سیستم پنهان از “مدارهای الکتریکی” باشد که سلول ها را احیا می کند.

ورود سلول ها به حالت سوم به عوامل مختلفی از جمله شرایط محیطی مانند دما و دسترسی به انرژی بستگی دارد. سایر متغیرها مانند سن، سلامت، جنسیت و نوع گونه نیز بر ورود سلول به حالت سوم تأثیر دارند.

این تحقیق مرز ناشناخته ای را در زیست شناسی باز می کند که می تواند روزی سلول های حیوانی و شاید سلول های انسانی را به این حالت سوم برساند.

به گفته محققان، این رشته می تواند پزشکی بازساختی را متحول کند و منجر به پیشرفت های اساسی در پزشکی تخصصی و پیشگیری شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورنا