خوش رقصی فرانسه برای جنگ طلبان دولت ترامپ/ «توافق نشود، درگیری نظامی با ایران حتمی است!» – یورنا

تبلیغات بنری


دولت فرانسه روز چهارشنبه 5 آوریل با حضور رئیس جمهور امانوئل ماکرون ، وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی ، جلسه ویژه و نادر برگزار کرد.

مطابق سرویس بین المللی Tabnakبا وزیر امور خارجه فرانسه ژان -نول بارو ادعا می شود که زمان رسیدن به توافق هسته ای با ایران کاهش یافته است. اگر این توافق نامه با ایران حاصل نشود ، تقابل نظامی محتمل است. اگر توافق نامه ای با ایران وجود نداشته باشد ، درگیری نظامی یقین به نظر می رسد!

وزیر امور خارجه فرانسه ادعا می کند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا نیز در مصاحبه با NBC News ادعا كرده است: “اگر آنها موافق نباشند ، آنها بمباران می شوند.”

اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه در حالی صورت گرفت که این کشور به همراه سایر کشورهای اروپایی پایه و اساس حذف قرارداد بین المللی را که توسط ترامپ امضا شده بود ، فراهم کرد.

این ادعاها در حالی است که وزیر امور خارجه ایران عباس اراکچی در 19 آوریل ، یک همتای هلندی ، با یادآوری مسئولیت کلیه کشورهای عضو سازمان ملل برای محافظت از حاکمیت بین المللی ، از عدم موضع اتحادیه اروپا در برابر لفاظی تحریک آمیز مقامات آمریکایی ، که بدون شک صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند ، انتقاد کرد.

در یک عمل دیگر ، وزیر خزانه داری ایالات متحده ، اسکات بوشنت ، وی در سخنرانی خود در اجلاس تأثیر ، وی دوباره به سیاست مداوم فشار حداکثر علیه ایران تأکید کرد و ادعا کرد: استراتژی ما واضح است: ما فشار اقتصادی را تا حد امکان اعمال خواهیم کرد تا دسترسی دولت ایران به منابع مالی را که فعالیت های بی ثبات کننده را فراهم می کند ، مختل کنیم.

وی ادعا كرد كه تحریم های گسترده ای وجود دارد كه تمام مراحل زنجیره تأمین نفت ایران را از استخراج تا فروش و تسویه حساب مالی هدف قرار می دهد. وی گفت: “این اقدامات با هدف جلوگیری از درآمد میلیارد میلیارد دلار از فروش نفت انجام می شود ، که تهران ادعا می کند از برنامه های هسته ای و موشکی خود و همچنین گروه های منطقه ای مانند حماس ، حزب الله ، حوثی ها و گروه های شبه نظامی در عراق حمایت می کند.”

از طرف دیگر ، دولت فرانسه چهارشنبه 5 آوریل با مشارکت رئیس جمهور امانوئل ماکرون و وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی ، جلسه ویژه و نادر برگزار کرد. برگزاری چنین جلسه ای یک واقعه بی سابقه است و حاکی از اهمیت روزافزون مسئله هسته ای ایران برای کشورهای اروپایی در میان تهدیدهای کلامی ایالات متحده است.

از طرف دیگر ، دولت فرانسه چهارشنبه 5 آوریل با مشارکت رئیس جمهور امانوئل ماکرون و وزرای کلیدی و کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی ، جلسه ویژه و نادر برگزار کرد. برگزاری چنین جلسه ای یک رویداد بی سابقه برای بررسی یک موضوع خاص است و نشان دهنده اهمیت روزافزون مسئله هسته ای ایران برای کشورهای اروپایی در میان تهدیدهای کلامی ایالات متحده است.

رویترز به نقل از سه منبع دیپلماتیک گفت که این جلسه به ویژه در رابطه با برنامه هسته ای ایران و خطر احتمالی درگیری نظامی بین ایران ، ایالات متحده و متحدین منطقه ای آن ، به ویژه تل آویو ، به وضعیت فعلی اختصاص داده شده است.

چنین جلسه ای در فرانسه بسیار نادر است و نشان می دهد که متحدین اروپایی ایالات متحده به طور جدی نگران این هستند که اگر به توافق دیپلماتیک نرسند ، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی ممکن است به تأسیسات هسته ای ایران حمله کنند.

به منظور تأیید تهدید نظامی ، پنتاگون نیز روز سه شنبه اعلام کرد که مبارزان و تجهیزات نظامی بیشتری به خاورمیانه اعزام شده اند. در همین حال ، ایالات متحده همچنان به بمباران یمن می پردازد.

تهدیدهای ایالات متحده و انجمن شرکای اروپایی آن ، از جمله فرانسه ، در حالی که وزیر امور خارجه سید عباس اراکچی دیروز در توئیتی نوشت: “ایران مجدداً تأکید می کند که هرگز تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو ، تولید یا سلاح های هسته ای نخواهد بود.” اکنون نماینده ویژه ترامپ استیو ویتکاف به توئیت با “عالی” پاسخ داده است.

این توییت پس از آن صورت گرفت که رسانه ها و مقامات غربی درباره اظهارات علی لاریجانی مبنی بر اینکه وی گفت: “اگر ایالات متحده یا اسرائیل ایران را به بهانه هسته ای بمباران کند ، ایران باید به تولید بمب های اتمی مردم را به سمت ایجاد بمب اتمی سوق دهد.”

به گفته علی ویز ، مدیر برنامه ایران در گروه بین المللی بحران ، مشکل دولت ترامپ ، چه در دوره اول ریاست جمهوری ، این است که وی فقط مایل به پیروزی در توافق برنده با ایران است و دولت وی چنین توافقی را نمی خواهد.

به طور کلی ، در دولت ترامپ ، ما دو دیدگاه متناقض درباره برنامه هسته ای ایران مشاهده می کنیم. از یک طرف ، استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه و ایلان مسک است که با رویکردی متعادل تر نمی خواهد برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد. ترامپ همچنین به این دیدگاه نزدیک است.

WITCAF بر لزوم اجرای برنامه تأیید برنامه هسته ای ایران تأکید می کند تا نگران تحقق هسته ای تهران نباشد. در حقیقت ، بر اساس این دیدگاه ، ایران همچنین می تواند اورانیوم را غنی سازی کرده و مواد هسته ای آن را حفظ کند.

ترامپ همچنین پیش از این گفته بود كه بازرسی از برنامه هسته ای ایران باید با سطح فعلی ضرب شود. وی گفت: “اگر موافق باشیم ، روش هایی برای اطمینان از آن وجود دارد ، ما باید 5 بار بازرسی کنیم.” اگر آنها به سلاح هسته ای برسند ، همه می خواهند {سلاح های هسته ای} ، بنابراین افتضاح افزایش می یابد. “

به گفته علی ویز ، مدیر برنامه ایران در گروه بین المللی بحران ، مشکل دولت ترامپ ، چه در دوره اول ریاست جمهوری ، این است که وی فقط مایل به پیروزی در توافق برنده با ایران است و دولت وی چنین توافقی را نمی خواهد.

به گفته واعظ ، هم ویتاكف و هم خود ترامپ “از نظر ایدئولوژیکی با توافق متقابل مفید با ایران مخالف هستند” ، اما به نظر نمی رسد كه هیچ کس دیگری در دولت ترامپ موافق باشد.

از طرف دیگر مشاور امنیت ملی مایک والتس وت وزیر امور خارجه ایالات متحده مارکو روبیو آنها می خواهند برنامه هسته ای ایران را به طور کامل از بین ببرند. بر این اساس ، این دیدگاه از خلع سلاح هسته ای ایران شامل تمام جنبه های برنامه حمله موشکی ، سلاح و غنی سازی اورانیوم است. بر این اساس ، ایران باید برنامه هسته ای خود را مانند لیبی تحویل یا رها کند یا با یک حمله نظامی روبرو شود.

در این طیف ، حداکثر فشار برای سرنگونی سیستم در ایران در نظر گرفته شده است تا به توافق برسد. در همین حال ، ترامپ حداکثر فشار را به عنوان اهرم برای دستیابی به توافق می داند.

پس از آنكه محیط ویژه آمریكا در خاورمیانه استیو ویتكاف اعلام كرد كه ترامپ به دنبال تأیید برنامه هسته ای ایران و حرکت به سمت ساخت سلاح های هسته ای نیست ، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: ترامپ می خواهد برنامه هسته ای ایران را به طور کامل از بین ببرد.

با این حال ، به نظر نمی رسد که دیدگاه دوم راهی ایالات متحده از ثبات در منطقه و حل مسئله هسته ای ایران شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *