حقوق مادی و معنوی نویسندگان نیازمند بازنگری و برنامه‌ریزی دارد

تبلیغات بنری


گفتگو

یکی از نویسندگان ضعف حقوق مادی و معنوی نویسندگان را امری محسوس و مشکلی برای این قشر فرهیخته دانست.

یحیی نیازی نویسنده در گفت و گو با مرحله وی در خصوص جایگاه روز قلم گفت: نامگذاری 23 تیرماه به روز قلم علاوه بر ارج نهادن به وضعیت، زمینه را برای بار دیگر فراهم می کند. کتاب محققان جامعه باید اهمیت فعالیت های خود را در نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: برخی مقوله ها و موضوعات در فرهنگ و جامعه بشری اهمیت ویژه ای دارد و آن رکن مهم قلم و خط است و هم در آموزه های قرآنی و هم در آموزه های دینی به آن اشاره شده است و باید در حوزه تاریخ به آن توجه شود. هر اتفاقی که می افتد از مسیر قلم می گذرد. اگر نوشته ها نبود، وقایع تاریخ و در عین حال علوم طبقه بندی، ثبت و نقل نمی شد و در نهایت توسعه و رشد جامعه بشری رخ نمی داد.

نیازی تاکید کرد: خداوند متعال در قرآن کریم به نام قلم قسم خورده و آن را فصیح ترین گواه بر عزت و قداست خوانده است. «و قلم و ما می نویسیم، به قلم سوگند، و آنها نمی نویسند». در جایی که خداوند صاحب هستی به یکی از مخلوقاتش سوگند یاد می کند در چه مقامی می تواند از عزت و حیثیت خود صحبت کند.

این نویسنده تصریح کرد: پژوهشگران با تلاش و تکیه بر قلم به بررسی داده های جامعه بشری پرداخته اند و تحلیل های شکل گرفته در این راه زمینه را برای توسعه علم و انتقال تجربیات فراهم می کند و از این رو باید جایگاه قلم به دست آید. احترام.

وی انتقال فرهنگ به نسل های آینده را مقوله و نکته مهمی دانست و تاکید کرد: این ثروت ملی و اندیشه هر جامعه است که می تواند علاوه بر فرهنگ، اطلاعات ارزشمندی را به جامعه آینده نیز منتقل کند. اهل قلم همواره در ثبت تاریخ ملت ها و تمدن هایی مانند تمدن اسلامی ایران نقش موثر و مهمی داشته اند و از طریق پیام های خود اطلاعات ارزشمندی را منتقل می کنند. توجه به تاریخ نویسان و نویسندگان و فراهم آوردن شرایط مناسب برای فعالیت آنها مهم است.

این نویسنده به حقوق معنوی و مادی نویسندگان پرداخت و گفت: هر شغل و تخصصی قوانین خاص خود را دارد. نویسندگان در زمینه حقوق مادی و معنوی نیز نیاز به حمایت دارند زیرا در حوزه مادی به دلیل کیفیت قرارداد با ناشران با مشکل مواجه هستند که توجه به قوانین از سوی خود نویسندگان و حمایت نهادهای ذیربط را می طلبد.

نیازی به حقوق معنوی مولفان پرداخت و افزود: بخشی از قانون کپی رایت شامل حقوق معنوی مولفان می شود. برخی از مدیریت ها در طول فعالیت ها و تولیدات فرهنگی خود به حقوق معنوی نویسنده اهمیت نمی دهند و بدون پرداخت حق چاپ اقدام به کپی برداری می کنند. به هر حال در بحث حقوق مادی و معنوی ضعف هایی داریم.

وی در پایان گفت: مرکز خاصی برای نظارت بر حقوق مادی و معنوی وجود ندارد و به همین دلیل اغلب با برخوردهای بی مزه مواجه می شوند.

وی تصریح کرد: اداراتی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم و یا وزارت آموزش و پرورش و همچنین معاونت تبلیغ اسلامی حوزه هایی هستند که باید به آنها مربوط باشد و می توانند سازوکارهای لازم را در این زمینه فراهم کنند. . واگذاری این قوانین به قوه قضاییه به دلیل پراکندگی در این دستگاه ها. کپی رایت رعایت نمی شود یا به طور کامل اجرا نمی شود.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

mizanonline به نقل از یورنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورنا