حس بویایی کرم ها به کمک سیستم ایمنی میآید

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری یورنا؛ مطالعات جدید نشان می دهد که کرم های گرد کوچکی به نام Caenorhabditis elegans قادرند سیستم ایمنی خود را برای مقابله با یک تهدید بالقوه به سادگی با بوییدن باکتری های خطرناک آماده کنند. به همین ترتیب، در حالی که انسان می تواند غذای فاسد شده را با بوی آن تشخیص دهد، کرم ها از گیرنده های بویایی خود برای تشخیص وجود باکتری های مضر استفاده می کنند.
این تحقیق که توسط دانشگاه کالیفرنیا در برکلی انجام شده است، نشان میدهد که بوی باکتریهای سمی میتواند باعث واکنشهای محافظتی در بدن این کرمها شود، بدون اینکه آنها ابتدا باکتری را بخورند.
به طور خاص، محققان دریافتند که بوی متابولیت خاصی به نام استیل پروپیونیل که توسط باکتری سودوموناس آئروژینوزا تولید میشود، منجر به تخریب اندامکهای تولیدکننده انرژی در سلولهای روده کرمها میشود. این تخریب باعث کاهش منابع آهن در سلول ها می شود که ماده ای ضروری برای تکثیر و انتشار باکتری ها است.
عصب شناس و نویسنده مطالعه، جولیان دچارت، توضیح می دهد که این واکنش محافظتی در کرم ها قبل از رویارویی با عامل بیماری زا شکل می گیرد و به احتمال زیاد برای محافظت از آنها در برابر پاتوژن های مرگبار تکامل یافته است.
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا سایر حیوانات با سیستم بویایی قویتر واکنشهای مشابهی نشان میدهند یا خیر. تحقیقات در حال انجام می تواند نشان دهد که آیا بوی پاتوژن ها در حیوانات دیگر و حتی انسان می تواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت تحریک کند یا خیر.
انتهای پیام/
