حسین فهمیده چگونه اجازه رفتن به جبهه گرفت؟ – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا ایرنا، امروز 17 آبان ماه مصادف با سالروز شهادت است. محمد حسین فهم وی در 15 اردیبهشت 1346 در محله منار قم به دنیا آمد و در محیطی مذهبی و خانواده ای متدین رشد کرد. مادر محمد تاجی و مادرش فاطمه کریمی اسامی داشتند. الحسین در سال 1352 دبستان روحانی تحصیل را در قم آغاز کرد و کلاس های اول تا چهارم ابتدایی را در محضر استاد روحانی گذراند. سال پنجم دبستان و سال اول و دوم راهنمایی را در سالگرد مهاجرت خانواده اش به کرج در دو مدرسه از این شهر گذراند.

وی در سال های 56 و 57 به توزیع اعلامیه های رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخت. 12 سال از حوادث کردستان می گذرد. او که عاشق امام خمینی (رضی الله عنه) و انقلاب اسلامی بود، به کردستان رفت، اما به دلیل سن کم و کوتاهی قد، بازگردانده شد.

حضور در جبهه های جنگ

با شروع جنگ تحمیلی حسین تصمیم گرفت به جبهه برود. یک روز که به بهانه خرید نان از خانه خارج شد، 50 تومان به دوستش داد و از او خواست که نان بخرد و به خانه شان ببرد. سپس او را از تصمیم خود برای رفتن به خوزستان مطلع می کند و از او می خواهد که تا سه روز به خانواده اش خبر ندهد تا مانع رفتن او نشوند و سپس به آنها اطلاع می دهد. در تهران یکی از محافظان کمیته متوجه تصمیم حسین شد، با او صحبت کرد و سعی کرد او را از تصمیم خود منصرف کند، اما موفق نشد.

خط مقدم و مصدومیتش

حسین در اولین روزهای حضورش در جبهه با وجود سن کم به رهبران ثابت کرد که لیاقت و شجاعت حضور در جبهه را دارد. او در این مدت کوتاه شجاعت زیادی از خود نشان داد. بعد از مدتی او و دوستش محمدرضا شمس مجروح و به بیمارستان ماهشهر منتقل شدند. حال حسین و محمد رضا بهتر شد و دوباره به جبهه بازگشتند اما این بار فرمانده اجازه نداد حسین به خط مقدم برود. چند روز بعد به دلیل لیاقتی که از خود نشان داده بود، توجه فرمانده را به خود جلب کرد. ماجرا از این قرار بود که حسین با مقدار زیادی لباس و اسلحه عراقی نزد فرمانده آمد. با تعجب فهمید که آنها را دست خالی از دست عراقی ها ربوده است. به همین دلیل، حسین دوباره اجازه یافت به خط مقدم برگردد.

شهادت
حسین (17 آبان 1359) به همراه دوستش شهید محمدرضا شمس که در سنگر در محاصره عراقی های متجاوز بودند. محمد رضا مجروح شد. حسین او را به سختی به پشت خط رساند. وقتی به سنگر برگشت، پنج تانک عراقی را دید که به طرف رزمندگان اسلام هجوم می‌آورند و می‌خواستند آنها را محاصره کنند و بکشند. حسین در حالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته بود به سمت تانک ها حرکت کرد. یک تیر به پایش اصابت کرد اما اراده پولادینش شکسته نشد. در همین حین به تانک رسید و خود را زیر آن انداخت و تانک منفجر شد. بعثی ها معتقد بودند که حمله ای توسط جنگنده ها انجام شده است. به همین دلیل به سرعت تانک ها را رها کرده و متواری شدند و به این ترتیب حلقه محاصره شکسته شد و پس از مدتی نیروهای کمکی رسیدند و آن منطقه را از وجود متجاوزان پاکسازی کردند.

حسین در ده سالگی با امام خمینی (رضوان الله علیه) ملاقات کرد

مجید برادر شهید فهمیده می گوید: حسین قبل و بعد از انقلاب و با وجود سن کم به دستورات امام خمینی (رضی الله عنه) با دقت گوش می داد و به آن عمل می کرد. حسین در ده سالگی با امام خمینی (رضی الله عنه) آشنا شد و نهضت های انقلابی را آغاز کرد. برادرم در تظاهرات حمایت از امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) شرکت کرد و اعلامیه های امام را در تهران پخش کرد.

فرار از خانه به دلیل فعالیت های انقلابی و رفتن به جبهه

برادر شهید فهمیده گفت: حسین سه بار که فکر می کردیم مفقود شده از خانه فرار کرد. اولین بار که هنوز انقلاب نشده بود. تلویزیون تصویر او را پخش کرد. پدرم متوجه شد که در مسجد است. مردمی که در مسجد بودند گفتند: ما برای انقلاب کار می کنیم و حسین خیلی به ما کمک می کند. دومین بار که شکست خورد جنگ با منافقین در شهر باوه بود. او با شنیدن اخبار جنگ در این شهر به آنجا رفته بود، اما نیروهای کمیته به دلیل سن کم و کوتاهی قد او را بازگرداندند و من از مادرم قول گرفتم که دیگر شهر را ترک نکنم. بار سوم که نیروهای بعثی به خرمشهر حمله کردند، ناپدید شد و بعد از آن متوجه شدیم که به جبهه رفته و آرزوی شهادتش را برآورده کرده است.

مجید با اشاره به اینکه برادرم به خواندن ادعیه و قرآن و احترام به پدر و مادر اهمیت زیادی می داد، ادامه داد: شجاعت، مهربانی، ادب، شرکت در مجالس اهل بیت علیهم السلام، هوشیاری، بصیرت، خوش اخلاقی، اخلاق و مهربانی به معلمان از دیگر خصوصیات برادرم بود.

با توجه به اینکه حضرت امام خمینی (ره) در پیامی به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند: رهبر ما آن کودک 13 ساله ای است که قلب کوچکش صدها می ارزد. زبانها و قلمها را با نارنجک به زیر تانک دشمن انداخت و آن را از بین برد و نوشید به عنوان نمونه ای برای نوجوانان و جوانان.

پیکر شهید فهمیده در قطعه 24 ردیف 44 پلاک 11 بهشت ​​الزهرا تشییع شد. بقایای اشیای این شهید در موزه شهادت تهران نگهداری می شود و موزه شهدای دانش آموز در خانه پدری حسین فهمیده در کرج ساخته شده است. پیش از آن تصویر شهید فهمیده به عنوان واترمارک روی اسکناس چاپ شده بود.

بچه های بهشت سریال تلویزیونی به کارگردانی حسین قاسمی جامی ساخته شده در سال 1377 برای شهید فهمیده. کتاب فهمیده جنگجوی کوچک به قلم قاسم کریمی و داستان های کوتاه شهید احمد به قلم محمدرضا اصلانی و خواب خونی نوشته شده است محمد عزیزی از این دانش آموز شهید نوشت.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *