تولید چمن آفریقایی با مصرف آب یک پنجم چمن های معمولی

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا؛ چه زمانیپیام نظر زنده‌رود، مدیرعامل دانمارک بانیان، گفت: ایران به دلیل قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه‌خشک و کمبود شدید منابع آبی در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی در ساخت و نگهداری فضاهای سبز شهری مواجه بوده است استفاده از سبک های محوطه سازی در مناطق با آب و هوای معتدل و بارانی (اروپا و آمریکا)، مراتع گسترده، همراه با سیستم های آبیاری ناکارآمد. از سوی دیگر ایران در سال های اخیر با کاهش شدید بارندگی مواجه بوده است. بارندگی کم و برداشت بی رویه از آب های سطحی و زیرزمینی منجر به خشک شدن رودخانه های بزرگ و کوچک کشور و یا در حال خشک شدن آنها شده است. بنابراین، سیاستمداران و برنامه ریزان باید به طور جدی به منابع آبی محدود توجه کنند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در سال های اخیر به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و ایجاد محیطی مناسب نیاز شدیدی به توسعه فضای سبز در داخل و خارج شهرها احساس شده است که محل جدیدی برای مصرف آب ایجاد کرده است. تخصیص آب برای ایجاد فضای سبز به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک با مشکلات جدی مواجه است، زیرا منابع آبی در این مناطق بسیار محدود است و تخصیص آب به فضاهای سبز به شدت با مصارف دیگر مانند کشاورزی، صنعتی رقابت می کند. و کشاورزی حتی او مشروب می خورد. بنابراین آبی که برای آبیاری فضای سبز اختصاص می یابد ارزش زیادی دارد و باید به نحو مطلوب و با راندمان بالا استفاده شود. بنابراین ارائه یک مدل طراحی مناسب مانند Xeriscaping و استفاده از گیاهان محلی، سازگار و مقاوم به خشکی به منظور مدیریت صحیح پروژه های طراحی فضای سبز اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

به گفته وی، شرکت دانش بنیان پیام نظر زنده رود با هدف طراحی فضای سبز بر اساس اصول محوطه سازی با نیاز آبی کم و تکثیر گیاهان بومی برای توسعه پایدار آغاز به کار کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از فضاهای سبز کم آب، مصرف آب نسبت به روش سنتی 15 تا 60 درصد کاهش می یابد. هزینه های نگهداری سالانه در مناظر طراحی شده با Xeriscaping بین 35 تا 65 درصد کاهش می یابد. این در حالی است که علاوه بر مدیریت منابع آبی و کاهش مصرف آب، هزینه نیروی انسانی و استفاده از کودها و سموم شیمیایی نیز کاهش یافته و در نتیجه آسیب های زیست محیطی نیز کاهش یافته است. همچنین تولید و استفاده از گیاهان محلی در فضای سبز باعث کاهش مصرف آب، جلوگیری از تبادل مکرر خاک باغچه با گل های فصلی و جلوگیری از خروج ارز ناشی از خرید بذر غیر محلی می شود. بر اساس اطلاعیه پژوهشکده ثبت و گواهی بذر و نهال، در سه ماهه نخست سال گذشته 76 هزار و 800 کیلوگرم بذر علف های هرز به ارزش 332 هزار و 600 یورو به کشور وارد شد.

وی در این خصوص به فعالیت های این شرکت که در چندین بخش انجام می شود اشاره کرد و گفت: طراحی انواع مناظر بر اساس اصول مناظر کم آب مناسب برای کشور ایران، طراحی کشاورزی تخصصی انواع مختلف در مناطق مناسب با اقلیم هر منطقه طراحی فضای سبز خانگی و تولید گونه های گیاهی بومی متناسب با شرایط نامساعد مانند خشکسالی، شوری، گرما و غیره برای استفاده در فضای سبز و تولید و عرضه گونه های کم ارتفاع. -علفزارهای ضد آب و مقاوم در برابر نمک، مشاوره و آموزش تخصصی در زمینه فضای سبز و نگهداری گیاهان از جمله فعالیت های شرکت دانش بنیان پیام نظر زیندرود می باشد.

وی در تشریح موارد استفاده از چمن ژنتیکی آفریقایی 88 که یکی از محصولات دانش این شرکت است، گفت: از چمن به عنوان گیاه پوششی اصلی در طراحی و ایجاد فضای سبز استفاده می شود. چمن آفریقایی (Cynodon dactylon) یکی از پرمصرف ترین چمن های استوایی برای محوطه سازی است. چمن آفریقایی به خشکی، شوری، گرما و لگدمال شدن بسیار مقاوم است. این چمن دارای تراکم بالا و قدرت احیا کننده بسیار خوبی است. خوشبختانه تنوع ژنتیکی مناسبی برای این گونه در کشور وجود دارد. در این راستا گروه های مختلفی از این نوع از نقاط مختلف کشور جمع آوری و پس از انجام آزمایشات متعدد، بهترین ژنوتیپ انتخاب و ژنوتیپ 88 نامگذاری شد که در حال حاضر به عنوان محصول دانش در کشور ثبت شده است.

وی ادامه داد: چمن آفریقایی ژنوتیپ 88 نوعی چمن محلی است که ویژگی های ظاهری خوبی مانند رنگ، بافت و تراکم چمن دارد و عموماً چمنی با ظاهر و کیفیت عملکردی بالا است. از ویژگی های مهم این نوع چمن، توانایی بالای آن در مقاومت در برابر تنش خشکی و همچنین شوری، گرما و غرقابی است که در مقایسه با انواع معمولی چمن، میزان مصرف آب را به میزان یک پنجم کاهش می دهد و در مقابل آب و آب مقاومت نشان می دهد. رطوبت شوری خاک بنابراین به منظور کاهش مصرف آب در فضاهای سبز شهری می تواند جایگزین مناسبی برای گونه های علف معمولی در کشور باشد.

به گفته وی زمینه کاربرد این محصول فضای سبز شهری، صنعتی و خانگی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که البته در مناطق سردسیر نیز قابل استفاده است اما در این مناطق ماندگاری کوتاهی دارد و در این بار به دلیل رنگ زیبای مخزن با گیاهان، دیگری فضای سبز را زیبا می کند.

زمانی همچنین به دستاوردهای مهم شرکت بایا منظر زنده رود پرداخت و گفت: این شرکت در سال 1403 هجری شمسی در نمایشگاه فن نما در حوزه مدیریت شهری موفق به کسب جایزه مسابقات ملی فن ستارگان شد و در سال 1401 هجری شمسی. موفق به اخذ تاییدیه نوع دوم از شرکت های دانش بنیان با توجه به محصول دانشی علف بومی به نام چمن آفریقایی (ژنوتیپ Cynodon dactylon 88، چمن کم آب) در زمینه بیوتکنولوژی، کشاورزی و صنایع غذایی شد. معاون علمی رئیس جمهور فناوری و اقتصاد.

وی ادامه داد: در زمینه تولید چمن، تحقیقات چندین ساله دکتر اعتمادی به عنوان تولید کننده دانش بنیان علف محلی به نام چمن آفریقایی ژنوتیپ 88 با نیاز آبی کم در چهل و هشتمین رویداد ایده شو با موضوع محیط زیست و منابع طبیعی وی از طرح ویژه رفع چالش های محیط زیست اصفهان تقدیر کرد.

به گفته وی، در معاونت تحقیقات، فعالیت های دکتر رحیم امیری خواه (دکترای تولید و اصلاح گیاهان زینتی، مدیر گروه تحقیق و توسعه) زیر نظر دکتر نعمت الله اعتمادی منجر به تولید محصولی به نام چمن واش شده است. سیب بی رنگ که به شدت به خشکی مقاوم است و در پنجمین همایش ملی و بین المللی گل و گیاهان زینتی در تاریخ 22 الی 24 شهریور 1401 در دانشگاه شیراز به عنوان بهترین پوستر شناخته شده است.

پیام نظر زیندرود مدیرعامل شرکت دانش بانیان نیز در خصوص خط تولید و فعالیت این شرکت افزود: گیاهان بومی بخشی از میراث طبیعی کشور و از دارایی های ارزشمند آنها محسوب می شوند که کاربردهای گسترده ای از جمله ارزش زیبایی شناختی، صرفه اقتصادی و … دارند. توانایی ذاتی برای بهبود اکوسیستم خود. این گیاهان شامل درختان، درختچه ها، گیاهان پوششی، گیاهان گلدار و غیره می باشد. به طور کلی گیاهان به دلیل سازگاری طولانی مدت با شرایط محیطی هر منطقه از توانایی بالایی در تحمل شرایط سخت برخوردار هستند که می توان از آنها در مناطق سبز استفاده کرد. از این رو شرکت دانش بنیان پیام منظر زنده رود با کادری متخصص و با بهره گیری از علم و تجربه در زمینه پرورش و تولید انبوه گونه های محلی در حال انقراض و معرفی این گونه ها برای استفاده در مناطق مختلف چشم انداز فعالیت می کند. بنابراین شرکت ما برای اولین بار موفق به تولید درختان افرا کوهستانی شد.

وی در تشریح عملکرد این گیاه گفت: درخت افرا مونپلیه با نام علمی Acer monspessulanum نوعی درخت خزان کننده بومی منطقه مدیترانه است که از جنوب غربی اروپا تا شمال آفریقا و کشورهای غرب آسیا از جمله ایران پراکنده شده است. . عوامل اصلی تعیین کننده در توزیع فعلی کیکم در طبیعت عبارتند از: دمای فصلی، ارتفاع از سطح دریا، میانگین دمای سالانه، میانگین بارندگی سالانه و حداکثر دمای گرم ترین ماه سال. این گونه در کشور در مناطق مختلف رشته کوه های زاگرس به صورت گونه ای در کنار درختان بلوط و بلوط و گاه به صورت گونه ای در کنار آرگان شیوع دارد. گونه بومی این کشور به خوبی با تغییرات آب و هوایی سازگار است و مقاومت بالایی در برابر خشکسالی دارد و آن را به درختی امیدوارکننده برای استفاده در مناظر شهری تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: درخت دگداگان گونه ای بومی با طول عمر بالا است و در مناطق مختلف کشور از جمله رشته کوه های زاگرس و البرز پراکنش مناسبی دارد. جنس داگداگان شامل 60،70 گونه در جهان است و خاستگاه این گیاه نواحی مدیترانه، آمریکای شمالی، جنوب شرقی اروپا، خاور دور، قفقاز، نواحی مدیترانه، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا است. این گیاه در کشور متعلق به بخش کوهستانی ایران – تورانی و منطقه زاگرسی است و در استان های گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کرمانشاه، لرستان، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد، جمه محال، بختیاری، فارس پراکنده است. ، خراسان، سمنان و تهران. گونه مهم این تیره Celtis caucasica Willd است. این درخت گونه ای زیبا و مقاوم به خشکی است و طول عمر آن به هزار سال می رسد. این گونه یکی از معدود گونه های بومی است که به دلیل سازگاری بالا با شرایط سخت محیطی و مقاومت در برابر آفات و بیماری ها به طور طبیعی در چهار منطقه رویش (شمال ایران، ارسباران، زاگرس ایران و جنگل های تورانی) می روید. این در حالی است که تاکنون این گونه ارزشمند در فضای سبز چندان مورد استفاده قرار نگرفته است.

تولید علف آفریقایی با مصرف آب یک پنجم علف سنتی

گونه اصیل بلوط ایرانی ((اس. برانی لیندل در بین گونه های بومی از تحمل بالایی در شرایط کم آبی برخوردار بوده و از طول عمر بالایی برخوردار است که نقش مهمی در حفاظت از طبیعت دارد و از جهات مختلف حائز اهمیت است. بلوط زاگرس یا بلوط ایرانی یکی از گونه های غالب جنگل های رشته کوه های زاگرس در غرب ایران، شمال عراق و جنوب شرق ترکیه است.

تولید علف آفریقایی با مصرف آب یک پنجم علف سنتی

این محصولات تنها بخشی از محصولات پیام منظر زیندرود می باشد، پوشش مقاوم به خشکی، گونه های چند ساله و درختچه ای در حال حاضر تولید و به بازار عرضه می شود.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *