تولید نانو فوم دانههای پلی پروپیلن انبساطی برای نخستین بار در ایران
به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری برنا. فوم های پلیمری گرانولی مانند پلی پروپیلن منبسط شده (EPP) مواد پیشرفته ای هستند که به دلیل خواص مکانیکی بالا، وزن سبک، عایق حرارتی و صوتی و سازگاری با محیط زیست، در صنایع مختلف دنیا کاربرد فراوانی دارند. کشورهای توسعه یافته ای مانند آلمان، کره جنوبی و چین از تولیدکنندگان اصلی این محصول هستند. اما در ایران این ماده در داخل تولید نمی شود و تمام نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود.
یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای اولین بار تولید این مواد را در ایران آغاز کرد و توانست گام بزرگی در جهت کاهش وابستگی به واردات و بهبود وضعیت صنعتی کشور بردارد.
کاربردهای گسترده نانو فوم EPP
فوم پلی پروپیلن منبسط شده در مقیاس نانو (EPP) تولید شده توسط مواد علمی پیشرفته شریف، در صنایعی مانند خودروسازی، ساخت و ساز، بسته بندی، سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع (HVAC)، تولید تجهیزات ورزشی و تولید اسباب بازی استفاده می شود.
این محصول علاوه بر کاربردهای صنعتی در زندگی روزمره نیز موثر خواهد بود. از جمله کاربردهای آن می توان به تولید اسباب بازی های سبک و ایمن، عایق ساختمان، کلاه ایمنی و تجهیزات ورزشی اشاره کرد.
این شرکت که دفتر مرکزی آن در مرکز توسعه فناوری پلیمر پژوهشکده پلیمر و پتروشیمی ایران قرار دارد، با تولید محصولات نوآورانه ای همچون پلی پروپیلن منبسط شده (EPP) و پلی اتیلن منبسط شده (EPE) گام مهمی در توسعه صنعت پلیمر کشور برداشته است. . فوم
اسماعیل نوری مدیر این شرکت دانش در گفتگو با خبرنگار علمی برنا وی گفت: بیشترین بازار مصرف این محصول در صنعت خودروسازی است. فوم نانو EPP پلی پروپیلن منبسط شده) به عنوان سپر، جعبه ابزار و کف صندوق عقب استفاده می شود. این ماده به دلیل وزن سبک و خواص مکانیکی عالی، در سطح جهانی برای تولید بیش از 20 قطعه خودرو استفاده می شود.
کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت
مدیرعامل شرکت مواد پیشرفته شریف تایید کرد که تولید این محصول برای اولین بار در ایران هزینه های حمل و نقل و واردات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
وی افزود: قیمت نمونه ایرانی تقریبا نصف نمونه خارجی است در حالی که کیفیت آن معادل محصولات خارجی است.
مزایای نانو فوم EPP نسبت به رقبا
نوری با اشاره به مزیت های این محصول نسبت به پلی استایرن (EPS) گفت: بزرگترین رقیب این محصول پلی استایرن EPS یا Unalite (نوعی مواد پلاستیکی سفید رنگ فوم مانند که از انواع جامد پلی استایرن ساخته می شود. اولین استفاده از پلی استایرن) این ماده در بسته بندی عایق بندی شده است) که EPP دارای خواص مکانیکی 10 برابر بیشتر از آن است.
خواص مکانیکی نانو فوم EPP 10 برابر بهتر از EPS است. این ماده مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارد و برخلاف Unolite شکستن آن تقریبا غیرممکن است. به همین دلیل بیشتر در صنایع حساس مانند بسته بندی قطعات الکترونیکی گران قیمت استفاده می شود.
ایجاد اشتغال و تامین ارز
شرکت در حال حاضر l 12 نفر به طور مستقیم کار می کنند پیش بینی می شود با تکمیل فاز دوم توسعه این تعداد به 100 نفر برسد.
نوری درباره اثرات اقتصادی تولید این محصول گفت: سالانه حدود 7 میلیون یورو واردات این مواد هزینه ای در بر خواهد داشت که با تولید داخلی می توان از آن جلوگیری کرد.
گزارش: زهرا فجانی
انتهای پیام/