توضیحات عراقچی درباره FATF، برجام و توافقنامه با روسیه – یورنا

تبلیغات بنری


سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر سه شنبه در گفت و گوی تلویزیونی به بیان دیدگاه های خود درباره مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی پرداخت.

به گزارش «یورنا»، وزیر امور خارجه ایران درباره سفر مسعود مادیجیان رئیس جمهوری ایران به تاجیکستان و روسیه گفت: این دو سفر در چارچوب تداوم سیاست همسایگی انجام می شود. . . رئیس جمهور تاجیکستان روز چهارشنبه به دعوت امام علی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان به این کشور سفر می کند و روز جمعه نیز به روسیه سفر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به تاجیکستان اولین سفر وی به منطقه اوراسیا است، گفت: رئیس جمهوری تاجیکستان در سفر به تاجیکستان علاوه بر دیدار با مقامات سیاسی در نشست مشترک ایران نیز شرکت خواهد کرد. و تاجران تاجیک.” شب شعر با حضور شاعران ایرانی و تاجیکستانی در این سفر با حضور رئیس جمهور برگزار می شود و مطمئنم از لحاظ علاقه به شعر و ادبیات فارسی، شب بسیار جذابی خواهد بود.

ارقچی با بیان اینکه در این سفر هیئت بزرگی از تجار حضور خواهند داشت، گفت: در سفر رئیس جمهور به تاجیکستان 20 تفاهم نامه بین مقامات دو کشور امضا می شود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین اعلام کرد که در این سفر رایزنی‌های منطقه‌ای بین مقامات ایران و تاجیکستان انجام می‌شود و دو کشور درباره تحولات آسیای مرکزی و اوراسیا و افغانستان گفتگو و تبادل نظر خواهند کرد.

قرارداد ایران و روسیه در ادامه توافقی است که از سال ۱۳۷۹ وجود داشت

وی با بیان اینکه در سفر به روسیه یک هیات اقتصادی شامل وزرای اقتصاد و تجار را همراهی می کند، گفت: در این سفر یک نشست اقتصادی نیز برگزار خواهد شد.

عراقچی همچنین گفت: در این سفر قرارداد جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه امضا می شود. این یک معاهده جامع است، نه یک معاهده برای اهداف خاص یا یک اتحاد نظامی.

وزیر امور خارجه ایران با اعلام اینکه این قرارداد چیز جدیدی نیست و در ادامه توافقی است که از سال 1379 بین دو کشور وجود داشت و در واقع این توافقنامه به روز و به روز شده است و گفت: این توافق بر اساس منافع متقابل

عراقچی مذاکرات این قرارداد را در زمان شهید رئیسی و در زمان آقای بیشیکیان امضا کرد و گفت: این قرارداد برای همکاری ایران و روسیه است و مخالف هیچ کشور ثالثی نیست. این قرارداد هیچ گونه منعی برای گسترش روابط هر یک از این 2 کشور با سایر کشورها ایجاد نمی کند. این قرارداد ربطی به اتفاقات اخیر ندارد و نزدیک به چهار سال است که روی آن کار می کنیم.

وی با اشاره به اینکه این قرارداد بخش‌های مختلفی از روابط دو کشور را در بر می‌گیرد و بعد اقتصادی آن گسترده‌تر است، گفت: این یک قرارداد 20 ساله است که دو کشور پس از پایان 20 سال می‌توانند آن را به مدت پنج سال تمدید کنند.

عراقچی در ادامه گفت: روابط ایران و روسیه بر اساس احترام متقابل و منافع متقابل است. به طور کلی روابط ایران و روسیه خوب و رو به رشد است، البته این بدان معنا نیست که همه چیز آنطور که می خواستیم پیش رفت و روابط دو کشور فراز و نشیب داشت، بلکه همانطور که گفتم روابط دو کشور کشورها در سطح خوبی بودند.

دیپلمات عالی رتبه ایران همچنین اعلام کرد: در این سفر علاوه بر امضای این قرارداد، در مورد انرژی و انتقال گاز و نفت به گونه ای که ایران به مرکز انرژی تبدیل شود و همچنین موضوع اتصال کریدورهای بین دو کشور همچنین در این سفر رایزنی و گفت و گو در رابطه با روابط منطقه ای و تحولات غرب آسیا و سایر موضوعات بین المللی انجام خواهد شد.

عراقچی با اشاره به امکان همکاری ایران و روسیه در سازمان هایی مانند شانگهای و بریکس تصریح کرد: دریایی از مسائل بین ما و روسیه وجود دارد و این سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور است. “

بحث FATF بسیار فنی است و نباید دو قطبی شود

عراقچی درباره بحث پیوستن به کنوانسیون های پالرمو و CFT در FATF و پیش بینی جمع بندی شورای هدف در این زمینه گفت: این بحث کاملاً فنی و کارشناسی است و دیدگاه های مختلفی وجود دارد که پیوستن ما به FATF برای ما سودمند خواهد بود. یا ضرر خواهد کرد.

وی گفت: بهتر است مجمع تایید صلاحیت سیستم در فضایی آرام، علمی و تخصصی آن را تست کند و به هر نتیجه ای که می رسد پایبند باشد. مهم است که فضا را قطبی نکنید. یکی از بدی های سیاست خارجی این است که موضوعات حول محور آنها گروه بندی و قطبی می شوند.

وزیر امور خارجه ایران توضیح داد: بحث کاملا فنی است. اینکه مقام معظم رهبری هم فرمودند در همایش تشخیص باید بحث فنی و کارشناسی شود به خوبی نشان می دهد که این راه درست است. بگذارید شورا مناسب بودن آن را مشخص کند.

این دیپلمات عالی رتبه ایران ادامه داد: طبیعی است که دولت با عنایت به اصرار بر بررسی مجدد FATF در این مورد مناسب بوده و نظرات خود را به کمیته ارزیابی ارائه می کند. نمایندگان دولت در این جلسات شرکت خواهند کرد. اینکه مجمع چه تصمیمی بگیرد به آنها بستگی دارد و باید به آنها اجازه داده شود که این تصمیم را در آرامش اتخاذ کنند.

فرمول برجام هنوز معتبر است

وزیر امور خارجه ایران در ادامه این گفتگو و در پاسخ به سوالی مبنی بر برخی گمانه زنی ها مبنی بر برگزاری مذاکرات مستقیم بین ایران و دولت جدید آمریکا و ابراز نگرانی برخی از افراد در این زمینه، گفت: آمریکایی جدید دولت هنوز تشکیل نشده و تکلیف دولت قبل نیز مشخص است. ما موضوع مذاکرات غیرمستقیم و روند مسقط را با دولت سابق آمریکا داشتیم.

عراقچی گفت: از دولت جدید آمریکا چیزی نشنیده ایم و سیاست خود را بر اساس رویکرد طرف مقابل تنظیم می کنیم.

وی افزود: ما همواره بر مذاکره محترمانه و محترمانه بر اساس احترام متقابل تاکید کرده ایم نه مذاکره بر اساس زور و فشار. به نظر ما فرمولی که در برجام بود، یعنی «اعتمادسازی در برابر لغو تحریم ها» همچنان پابرجاست. به دوستانی که دغدغه دارند این اطمینان را می دهم که نظام و رویه تصمیم گیری در کشور مشخص است و این موضوع سازوکار خاص خود را دارد.

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه موضوعات مهمی مانند مسائل هسته ای در شورای امنیت مطرح است و تصویب برجام نیز روشن است، گفت: به کسانی که دغدغه دارند اطمینان می دهم که روند تصمیم گیری در مورد مسائل مهم کشور، از جمله این موضوع شناخته شده است و تصمیم مرتبط است وزارت امور خارجه در جایی که باید پذیرفته شود نقش رهبری را برای آن ایفا می کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *