تهیه و تصویب اساسنامه سازمان غذاودارو یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت است

تبلیغات بنری


وزیر بهداشت در همایش انجمن علمی تولیدکنندگان دارویی ایران گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، اساسنامه سازمان غذا و دارو باید به سرعت تهیه و تصویب شود و این موضوع یکی از اولویت های ما است. کار در وزارت بهداشت

یورنا – محمدرضا ظفرخندی در بیست و یکمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران که در هتل المپیک تهران برگزار شد، بر اهمیت توجه به نظام دارویی، نظام عمومی، قیمت گذاری، نوسازی صنعتی و تعامل تاکید کرد. بین رشته بیمه و داروسازی گفت: مشکل اصلی در حوزه دارو در حال حاضر کمبود نقدینگی در صنایع به دلیل چرخه مالی نامناسب از سوی دولت، بیمه ها و دانشگاه ها است.

وی با اشاره به اینکه نیازمند نظارت بسیار خوبی بر حوزه دارو در کشور هستیم، گفت: در سازمان غذا و دارو برای جلوگیری از کمبود دارو باید نظارت بسیار خوبی داشته باشیم و قبل از شروع به کار به فکر تامین مواد اولیه و نیاز صنعت باشیم. کمبود

وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه اساسنامه سازمان غذا و دارو باید به سرعت تهیه و تصویب شود، اظهار کرد: امیدواریم با کمک دست اندرکاران و صاحب نظران این سامانه به درستی و قوی تهیه شود. ایده ها و فرآیندها، این موضوع یکی از اولویت های کاری ما در وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت بیان کرد: شاخص های حکمرانی خوب در حوزه بهداشت و درمان شامل چشم انداز راهبردی، شفافیت، عدالت و دسترسی عادلانه، پاسخگویی، مشارکت ذینفعان و صاحبان فرآیندها و نیز کارایی است. این نشانه ها به لطف فعالیت افراد مجرب و علمی در مجموعه دارویی کشور وجود دارد.

ظفرکندی گفت: خوشبختانه در حوزه پزشکی همدلی و نزدیک شدن بسیار خوبی در زنجیره دارویی از دانشگاه و صنعت تا داروسازی وجود دارد و وزارت بهداشت مسئولیت هماهنگی را بر عهده دارد. ما باید به یکدیگر کمک کنیم تا در همه ابعاد دارو از تولید و توزیع گرفته تا دسترسی و قیمت گذاری دارو مشکل ایجاد نشود. اگر قیمت گذاری نتواند نقدینگی صنایع را تامین کند، با مشکل مواجه می شویم و به مردم آسیب می زند.

وی با بیان اینکه حوزه پزشکی دارای گلوگاه هایی است که باعث انسداد و فساد می شود و این تنگنا در همه جای دنیا وجود دارد، تاکید کرد: باید تلاش کنیم این گلوگاه ها را شناسایی کنیم و گلوگاه های مفسدان را از زنجیره برداریم تا حرمت مردم حفظ شود و جامعه داروسازی و ما چاره ای جز همکاری نداریم.

وزیر بهداشت با اشاره به جلسات متعدد با رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور برای حل مشکلات دارویی به ویژه نقدینگی و تامین ارز، یادآور شد: کشور با مشکلاتی مواجه است اما حوزه پزشکی نیازمند توجه ویژه است. در همان زمان مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی برای رفع مشکلات دارویی نیز گرفته شد.

ظفرکندی افزود: مدت هاست که تعرفه گمرکی با مشکل مواجه بوده و از سه روز پیش مقرر شد با تعرفه یک درصدی عوارض گمرکی اعلام شود و از سوی دیگر 5 هزار میلیارد تومان نیز برای تامین آن تخصیص داده شد نقدینگی به بخش داروسازی گام اول این است که مشکلات پزشکی را تا حدودی حل کنیم و غیر از درد بیماری، مردم رنج ببرند.

وی داروها را از نیازها و ضروریات زندگی مردم دانست و گفت: اگر بتوانیم نیازهای مردم را تامین کنیم فرصت و نعمتی است که برای همه مردم اتفاق نمی افتد. زمانی که بیمار به انسولین یا وارفارین نیاز دارد که اکنون کمبود دارد و نمی توان به آن دسترسی داشت، به شدت رنج می برد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه هدف ما در حوزه دارویی فقط تولید علم نیست، گفت: خوشبختانه بر اساس آمار، عملکرد پارک های علم و فناوری و رشد دانش بنیان ها در حوزه علم، رشته داروسازی با محوریت تحقیق و تولید از نظر کمی و کیفی عملکرد بسیار خوبی دارد و در حوزه علمی و بهداشتی خوب و برتر است.

وی از زکریای رازی به عنوان یکی از مشهورترین و مبتکران طب، علم و طب در جهان یاد کرد و گفت: این گونه اکتشافات و اختراعاتی که زکریای رازی در آن دوره انجام داد، تنها به دست نوابغ بوده و نام و آثار وی بوده است. در ذهن ما جاودانه خواهد ماند دنیا دائمی است.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

mizanonline به نقل از یورنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *