تصمیم معنادار فدراسیون فوتبال درباره سازمان لیگ/ فریب سازمان بازرسی یا گامی برای حرفه‌ای سازی؟ – یورنا

تبلیغات بنری


در حالی که لیگ سال ها شرکت هایی را به ثبت رسانده است، برخی از اعضای NFL به نظر می رسد در تلاش برای ایجاد تغییراتی هستند که امکان پذیر نیست.

به گزارش سرویس ورزشی یورنا، فوتبال ایران از نظر اداری روزهای حساس و سرنوشت سازی را پیش رو دارد چرا که زمان زیادی تا انتخابات فدراسیون فوتبال باقی نمانده است. در شرایطی پیش بینی می شود که در این مدت تمامی معاملات با شفافیت بیشتری انجام شود تا ابهام نشود اما به نظر می رسد فدراسیون فوتبال و اعضای اصلی حاضر در ساختمان سئول چنین هدفی ندارند.

به راستی که تصمیمات و تحرکات جنجالی شدت گرفته و البته با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری مجمع انتخاباتی، موضوع از سرعت خاصی برخوردار است! با توجه به برگزاری تعدادی از مجامع انتخاباتی و عمومی شوراهای استانی فدراسیون فوتبال در ماه های اخیر و دخالت مهدی تاج و سایر مسئولان این انجمن در سفر به فرمانداری های مختلف برای حضور در این جلسات، فدراسیون فوتبال و فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت تا هفته آینده مجمع عمومی خود را به صورت آنلاین برگزار کند. از سوی دیگر قرار است صورت های مالی نیز در این شورا بررسی شود تا اهمیت مجمع آینده دو چندان شود.

این فقط یک نمونه از اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است که باعث می شود شفافیت کمتر از همیشه دیده شود. در میان این موارد مواردی وجود دارد که مهدی تاج و دوستانش در سکوت کامل و بدون درز رسانه ها سعی در تکمیل آن و رسیدن به هدف خود دارند. از جمله این موارد می توان به تصمیم و تلاش آنها برای جدایی سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال تحت عناوینی مانند خصوصی یا مستقل اشاره کرد. طبق گفته های خبرنگار یورنا پس از تحقق این امر، از مدتی پیش تلاش های حیدر بهاروند و عبدالکاظم طلقانی در این زمینه آغاز شد و تاکنون توانسته ایم امضای 14 نفر از اعضای شورا را در این خصوص به دست آوریم.

این در حالی است که «سازمان لیگ فوتبال ایران» قبلاً یک شرکت مستقل بوده و طبق اساسنامه به ثبت رسیده است. اکنون این سوال مطرح می شود که هدف اعضای فعلی فدراسیون فوتبال برای پیمودن مسیری که سال ها پیش طی شد، چیست؟ یکی از خودی ها که نامش را تایید کرد در این باره گفت: در اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است که برگزاری مسابقات را می توان به سازمان لیگ یا سازمان دیگری واگذار کرد. همانطور که انتظار می رفت و در اساسنامه آمده است، شرکت قبلا در لیگ به ثبت رسیده است. اکنون سعی می شود این سازمان مستقل به نظر برسد تا شاید از ورود یک سازمان بازرسی و بررسی همه مسائل از جمله صورت های مالی جلوگیری شود. در حالی که سازمان لیگ مستقل نیست و به هر حال زیر نظر فدراسیون فوتبال است، فدراسیون فوتبال نیز زیر نظر وزارت ورزش است. این آگاه افزود: در چنین شرایطی سازمان بازرسی کل کشور می گوید اگر سازمان لیگ خصوصی است چرا هنوز سهام آن واگذار نشده است؟

در هر صورت آنچه مشخص است فدراسیون فوتبال از اقدامات مشکوک پرهیز نمی کند و از طرفی تحرکاتی که در سکوت و پشت صحنه صورت می گیرد ابهام را بیشتر می کند. در این میان یک کارشناس حقوقی تایید کرد که به اصطلاح جدایی سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال اصلا معنایی ندارد و غیرممکن است. صادق رایسکیا در این خصوص به یورنا گفت: طبق اساسنامه فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و البته فدراسیون فوتبال ایران، اجزا و ارکان فوتبال در داخل فدراسیون فوتبال تعریف شده و قابل تفکیک نیست. حتی یک بازی دوستانه هم خارج از چارچوب فدراسیون برگزار نمی شود چه برسد به لیگ. اگر هدف، تبدیل شدن به یک نهاد حقوقی مستقل است، هیچ تفاوتی وجود ندارد و همه چیز باید در چارچوب قوانین و مقررات فدراسیون فوتبال باشد.

مدیرعامل سابق باشگاه راه‌آهن در ادامه صحبت‌های خود گفت: اگر این سوال مطرح می‌شود که آیا اعطای استقلال به سازمان لیگ درست است یا خیر و باید بگویم از نظر اداری و ساختاری درست است؟ سیاست گذاری و وضع قوانین جدا از دستگاه اجرایی است انجمن نقش سیاستگذار و تنظیم کننده قوانین را ایفا می کند و سازمان لیگ مسئولیت اجرای لیگ ها را بر عهده دارد.

حالا که سازمان لیگ قبلا شرکت ها را ثبت کرده است، یک سوال مهم وجود دارد و آن اینکه هدف مسئولان فدراسیون فوتبال و مهدی تاج در راس آن چیست؟ در حالی که برخی گمانه زنی ها تایید می کند که با عنوان «ویژه» سازمان لیگ، نهادهایی مانند سازمان بازرسی از ورود ممنوع خواهند شد، صدیق رئیسکیا معتقد است ممکن است اهداف دیگری هم در راستای فوتبال حرفه ای باشد. او می گوید: منطقی ترین احتمال این است که فدراسیون بخواهد به سمت حرفه ای شدن لیگ حرکت کند. به هر حال سال ها پیش سازمانی به نام لیگ برتر ایجاد شد و شرکت هایی به ثبت رسید و من معتقدم عزیزالله محمدی، مهدی تاج، علی کفاشیان، مهدی محمدنبی و علی کاظمی از اعضای موسس آن هستند. الان مثلا ممکنه به دلیل مسائل مالیاتی مشکلی پیش بیاد و حساب تسویه نشده باشه. اما اگر اینطور باشد، بهتر است اتحادیه به جای داشتن دو نهاد با یک مأموریت، موضوع را با موسسه ثبت شده حل کند. ممکن است اداره ثبت شرکت به هیچ وجه چنین سفارشی را قبول نکند. فرض کنید دو مؤسسه وجود دارد که البته هنوز هم وابسته به فدراسیون فوتبال هستند و می‌توان معاملات، درآمد و صورت‌های مالی را تأیید کرد.»

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *