تصاویر دروازه‌های قدیم تهران – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا به نقل از همشهری، پس از انتخاب تهران به عنوان پایتخت ایران، چگونگی شکل گیری ساختار شهری و سپس توسعه حصار، برج و دیوارهای آن یکی از مهمترین دستاوردهای معماری در پایتخت نوپای ایران بود. .
اگرچه طبق اسناد تاریخی، قدمت ساخت قدیمی ترین دیوار و دروازه تهران به قرن دهم هجری قمری برمی گردد، اما پس از انقراض حکومت صفویه و در دوره افشاریه و زندیه، به دلیل کشمکش ها و درگیری های پی در پی. جنگ ها، حصارها و دروازه های این شهر مورد رسیدگی قرار نگرفت و به تدریج از بین رفت.

تهران در زمان صفویه دارای 5 دروازه بود و در دوره افغانستان و سپس در زمان محمدشاه قاجار دو دروازه دیگر به شهر اضافه شد. ناصرالدین شاه از بیستمین سال سلطنت خود به فکر گسترش و توسعه شهر افتاد. برای اینکه شهر میدان وسیع تری پیدا کند، باید دروازه های قبلی که در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده بود، برداشته می شد. این روند به دلیل بلندی و استحکام دروازه های عصر صفویه تا مدت ها ادامه داشت. برای ساخت 12 دروازه جدید باید مقدار زیادی مصالح و خاک تهیه می شد. خندق هایی در اطراف دیوارهای شهر حفر شد تا شهر در برابر مهاجمان خارجی ایمن شود. هنگامی که برج و دیوار شاه طهماسبی ویران شد، خندق های اطراف شهر را از خاک خود پر کردند. اما برخی از سنگرها مانند دهانه در اطراف پایتخت و در واقع خارج از مرزهای آن باقی ماندند و بعدها دهانه های تهران را تشکیل دادند. از جمله این گودال‌های باقی‌مانده می‌توان به گودال عرب اطراف درب غار و گودال کندوی عسل در بازار اشاره کرد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *