تایید خبر «یورنا» درباره نابینا شدن ۹ شهروند در یک روز – یورنا

تبلیغات بنری


آلودگی عمدی باعث نابینایی بیماران بیمارستانی می شود

9 نفر در یک روز در “بیمارستان چشم پزشکی نیگا” نابینا شدند/ بی توجهی وزارت بهداشت 9 نفر در بیمارستان نیگا نابینا شدند. چه اتفاقی برای بیماران افتاده است؟ اینها عناوینی است که روز چهارشنبه 7 اسفند در رسانه های داخلی منتشر شد و به سرعت در رسانه های فارسی زبان خارج از کشور منتشر شد. خبرها از نابینایی 9 نفر و برخی از نابینایی 4 نفر و خونریزی از چشم چند نفر متفاوت بود.

به گزارش یورنا به نقل از فراز، شنبه 10 دی ماه برای کارگران بیمارستان چشم ناگا بیش از حد معمول روز آرام تری بود. در این مرکز درمانی بزرگ و معروف، یعنی روز اول هفته، شرایط عادی نبود. روزی که پرسنل مدیریت تلفن و اطلاعات نیروهای خدماتی و امنیتی در اتاق عمل به سوالات بیماران یا همراهانشان در مورد عفونت پاسخ دادند. تعداد زیادی از بیمارانی که برای مدت طولانی یا کوتاهی برای جراحی چشم برنامه ریزی شده اند، به صورت تلفنی یا حضوری نوبت خود را لغو می کنند و برخی از آنها به بیمارستان مراجعه می کنند تا متوجه شوند مشکل چیست و تصمیم می گیرند که آیا جراحی انجام دهند یا خیر. این بیمارستان یا نه اما هیچ کس نمی دانست چه اتفاقی افتاده است؟

9 نفر که در 26 مهر در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفتند، درد، ترخیص، حالت تهوع و علائم غیرعادی داشتند. علائم آنها دو ساعت پس از جراحی شروع شد و برخی مجبور شدند به اورژانس مراجعه کنند. پس از 24 ساعت، جراحان متوجه وضعیت غیرعادی بیماران خود شدند و از بیماران خواستند به بیمارستان بازگردند. هر 9 نفر مشکلات جدی داشتند و مجبور شدند دوباره به اتاق عمل بروند. درمان نتیجه نداد و این 9 نفر برای همیشه بینایی خود را از دست دادند.

این خبر با عنوان «بیمارستان چشم پزشکی N تهران شاهد ابتلای دو بیمار به این بیماری بود» در رسانه ها منتشر شد. در پایان مهر، این خبر و حواشی آن تا هفته گذشته مورد توجه قرار نگرفت و با انتشار دو نامه داخلی از این بیمارستان، نابینایی بیماران بیمارستان ناجا دوباره به سرفصل رسانه ها بازگشت و بازدیدهای گسترده ای از آن صورت گرفت.

با دکتر علی نیلی – رئیس بیمارستان چشم پزشکی ناجا – در مورد این حادثه، علل آن و وضعیت فعلی بیماران گفتگو کردیم.

رییس بیمارستان تایید کرد: 9 نفر در یک روز به چشم مبتلا شدند

دکتر علی نیلی رئیس بیمارستان چشم پزشکی ناجا در گفتگو با فراز با تایید ابتلای 9 بیمار در یک روز به آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تا هفدهم محرم اقدامات بیشتری انجام دادیم. بیش از 13 هزار عمل جراحی در بیمارستان که تا قبل از این حادثه اتفاق نیفتاده بود تنها 2 نفر مبتلا بودند و طبق آمار بین المللی بیشترین میزان عفونت چشم ناشی از عمل 2 در 1000 و کمترین آن 4 نفر بوده است. در 10000 نفر و تعداد مبتلایان در بیمارستان النجاح حتی کمتر از حداقل آمار بین المللی بود. وی ادامه داد: بیش از 5 هزار عمل جراحی در این مرکز انجام شده و با عفونت مواجه نشده‌ایم اما در 26 مهرماه 9 نفر بعد از عمل آب مروارید دچار عفونت داخلی چشم شدند که اتفاقی غیرعادی است.

وی وضعیت بیماران و دلیل این استثناء را اینگونه توضیح داد: «هر 9 بیمار در یک اتاق عمل شدند، اما از نظر ما این نوع عفونت کاملاً غیرعادی بود. 48 ساعت طول می کشد تا علائم عفونت چشمی شدید شود، اما در این مورد، علائم بسیار سریعتر از حالت عادی شروع شد و پیشرفت کرد.

ما می دانیم که باکتری وارد چشم شده است، اما چگونگی و چگونگی ورود باکتری توضیحی ندارد. عفونت می تواند از طریق چشم ها، پلک ها و نواحی اطراف وارد شود که در این مورد درست نیست زیرا 9 نفر درگیر بودند. چشم همه بیماران به یک شکل درگیر شده بود و میزان درگیری تقریباً یکسان و مشابه بود که نشان دهنده غیرعادی بودن آسیب در بیماران است. وی افزود: چنین وضعیتی کاملا غیرعادی است و بر اساس بررسی های ما احتمال می رود عفونت در حین عمل وارد چشم شده باشد.

امکان عمدی بر اساس مدارک پزشکی و تصاویر دوربین مداربسته

رئیس بیمارستان چشم نگاه معتقد است با توجه به شواهد و علائم موجود، احتمال زیادی وجود دارد که آسیب چشمی بیمار ناشی از آلودگی عمدی باشد. وی دلیل خود را اینگونه توضیح داد: «با تایید وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی که وضعیت غیرعادی بوده، عمدی بودن حادثه به عنوان اولین احتمال مطرح شده است ممکن است از عفونت معمولی و شرایط پزشکی عادی رنج نبرده باشد.»

به گفته دکتر علی نیلی، «داشتن دوربین مداربسته در اتاق عمل ممنوع است، اما دوربین‌های راهروهای بیمارستان بررسی و نقاط غیرعادی مشاهده شد و تصاویر به نیروهای قضایی تحویل داده شد». . از طرفی موارد مربوط به عفونت و یا موارد مشابه دیگر که در سازمان نظام پزشکی پیگیری می شود که مربوط به خطاهای پزشکی یا کادر درمانی است اما در این مورد با توجه به احتمال بالای وقوع جرم، پرونده پس از بررسی در نظام پزشکی به مراجع قضایی ارسال می شود

رسانه ها درباره احضار دو کارگر بیمارستان نوشته بودند و علی نیلی گفته بود: «دو کارگر بیمارستان به دلیل مسئولیت در اتاق عمل، به عنوان دستیار جراحان مشغول به کار بودند و کارهای تکمیلی انجام می دادند تلفن های همراه آنها برای تحقیقات بیشتر ضبط شد، اما تا زمانی که نتایج تحقیقات مشخص نشود، نمی توان کسی را مقصر دانست.

تعطیلی موقت تمام اتاق های عمل بیمارستان

پس از تایید عفونت، باکتری ها استخراج و برای تعیین نوع آنها کشت داده شدند. به گفته دکتر علی نیلی، پس از تشخیص عفونت، تمامی اتاق های جراحی بیمارستان به صورت داوطلبانه تعطیل شد و دو تیم از وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی برای بررسی وضعیت حضور داشتند. هوای اتاق جراحی، سیستم تهویه و ابزار جراحی از نظر آلودگی و کیفیت بررسی شد. مجوز اتاق عمل به منظور اطمینان از ایمنی و سلامت اتاق ها و تجهیزات جراحی به صورت کتبی صادر شد. اتاق های عمل یک هفته بعد بازگشایی شد و تا کنون هیچ مورد عفونت دیگری ثبت نشده است.

جراحی های چشم با استفاده از سرم انجام می شود و زمانی که آلودگی در محیط وجود داشته باشد، معمولاً شدت عفونت در بیمار اول بیشتر و در آخرین بیمار کمتر است. دکتر علی نیلی در سال 1384 شاهد چنین وضعیتی در بیمارستان شمران بود که در یک روز 7 بیمار مبتلا شدند. تفاوت اصلی این است که شدت عفونت در این بیماران یکسان نبود، 5 نفر با استفاده از دارو بهبودی کامل پیدا کردند و 2 نفر نیاز به عمل جراحی داشتند و متعاقبا تحت درمان قرار گرفتند.

چند نفر نابینا شده اند؟

نابینایی 9 بیمار! این تیتر یک خبر ترسناک بود زیرا تنها یکی از بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفت. به گفته دکتر نیلی، پزشک معمولا در روز دوم بعد از عمل آب مروارید بیمار را ویزیت می کند، اما به دلیل شدت علائم و وضعیت غیرطبیعی بیماران، در همان روز و با تایید شدت آن، معاینه شدند. عفونت، جهت جراحی و مداوا به سه مرکز درمانی (بیمارستان لباوانژاد، فارابی و رجوع) به بیمارستان اعزام شدند.

با وجود سرعت عمل و استفاده از تجهیزات پیشرفته، به دلیل شدت و نامنظمی بودن بیماری، بینایی برنگشت. چشم هیچ یک از بیماران کاملا تخلیه نشده بود. چشم 7 نفر کاملا حفظ شد اما بخشی از چشم 2 نفر که آسیب دیدگی بالایی داشتند برداشته شد. از آنجایی که فقط یک چشم جراحی شده بود، بینایی آن چشم از بین رفت و بیماران کاملاً نابینا نشدند.

تحقیقات انجام شده توسط بیمارستان، وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی نشان می دهد که پزشکان مقصر نیستند. هزینه جراحی های مکرر بیماران، هزینه های جانبی و حتی هزینه رفت و آمد به این سه مرکز را بیمارستان تقبل کرد و جراحی برای درمان عفونت رایگان بود. با توجه به احتمال وقوع جرم، بیمارستان به بیماران توصیه کرد شکایات خود را با مراجع نظارتی و قانونی مطرح کرده و حقوق خود را مطالبه کنند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *