بیوه ها و بیوه گی های مجازی را بشناسیم – یورنا

تبلیغات بنری


چالش های اجتماعی و فرهنگی اینستاگرام

نگارنده در ابتدای این مقاله توضیح یک نکته را ضروری می داند و آن اینکه نگاه این مقاله به اینستاگرام از نوع «جعبه پاندورا» نیست و نیست و اساساً آن را منشأ همه نمی داند. بدی ها و بدی ها در دنیای امروز. جامعه

نگارنده به دنبال این نیست که تمام مشکلات جامعه و خانواده فرهنگی را به فضای مجازی و شبکه های آن به ویژه اینستاگرام نسبت دهد، بلکه هدف بازنمایی و بازگویی بخشی از مسائلی است که ناشی از غفلت ما از تأثیرات بد آن است. پشت سر می گذارد. برخی از رسانه ها در فرهنگ ضد پدیدارشناختی هستند و نظام اتفاقی ارزشی و هنجاری دارد.

تغییرات تکنولوژیکی همواره با چند مرحله مقدم بر تغییرات اجتماعی و فرهنگی است و این تأخیر گاه به پیامدهایی منجر می شود که کل ساختار جامعه را دستخوش تغییرات جدی می کند، به ویژه در جوامعی که آمادگی و پذیرش تغییرات سریع و ناگهانی این فناوری ها را ندارند. . این موضوع شانس و رویکرد نسل جوان به رشد سریع فناوری به ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات جدید، تغییرات اجتماعی را که ممکن است با نظام هنجاری و ارزشی آن جامعه در تضاد باشد، عمیق‌تر و گسترده‌تر کند. هر پدیده نوظهور ناگزیر محدود به گستره و شکل خود نیست، بلکه نظام های دیگری از جمله نظام های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و محیطی را در بر می گیرد. از این تحولات تکنولوژیکی و موفقیت های گسترده ای که به دست آورده اند گریزی نیست، اما باید بپذیریم که تضادها و تضادهایی که در نتیجه این تحولات ادامه پیدا می کند، توانایی و ظرفیت طرح مسائلی را دارد که با ارزش و هنجار در تعارض است. نظام جامعه از دیدگاه نظام حاکم. دلسوزی یا مقاومت در برابر این روند تغییرات (سیاست مثبت و منفی) ایده این مقاله نیست، اما آنچه در یک جمله می توان گفت این است که جریان این تغییرات شرطی غیر از آن را نشان نمی دهد راهبردها باعث بهبود قرار گرفتن در معرض و ایجاد زیرساخت های لازم در سیستم فرهنگی اکولوژیکی جامعه می شود.

اعتقاد، ارزش و نظام هنجاری لایه های سخت هر نظام فرهنگی است و تهدید ناشی از این هسته سخت می تواند تغییرات جدی در کل نظام سیاسی یک کشور ایجاد کند. امروزه با توجه به رشد و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی مجازی و بسترهای مختلف از جمله اینستاگرام، واتس‌اپ، تلگرام، تیک تاک و غیره، حوزه فرهنگ آسیب‌پذیرتر شده و با تهدیدات جدی مواجه است. این امر به این دلیل انجام شده است که تغییر در ذهنیت، باورها، نگرش ها و در نتیجه اعمال افراد جامعه می تواند موجی از تغییرات گسترده در جامعه را از جامعه و خانواده دامن بزند. شبکه های اجتماعی مجازی اندیشه انسان را به گروگان می گیرند و در فضای سیاه بسته خود به دام می اندازند که به راحتی نمی توان از آن فرار کرد. برده داری آنها با هدایت و هدایت عمومی، کنش های فردی و اجتماعی را طراحی می کنند. آنها با به دست آوردن تصویر اقتدار فکری، منبع قدرت فکر و رفتار می شوند و مرزهای دوگانه واقعیت/حقیقت را چنان خاکستری می کنند که تمایز بین واقعیت و دروغ (مجازی و غیر واقعی) غیرممکن می شود زیرا «در این ها چه می شود. شبکه‌ها ارائه می‌شود، حقیقت واقعی جلوه می‌کند و حقیقت محض در نظر گرفته می‌شود»، در عصر مدرن و با ایجاد وابستگی در مخاطب و منجمد کردن قدرت تفکر و تعقل، این امر به گفتمان غالب تبدیل می‌شود. این به این دلیل اتفاق می افتد که از فناوری های جدید در این رسانه ها و شبکه های اجتماعی استفاده می شود.

فناوری جعلی عمیق و توسعه عظیم هوش مصنوعی (AI) و شرایط زندگی دوم که برای بشریت امروزی فراهم شده است، بشریت امروزی را به دنیای متفاوتی منتقل می کند که در آن دروازه یا دروازه ورود به آن، رسانه ها و مجازی هستند. فناوری های فضایی که به لطف اینترنت ارائه شده اند. در واقع شبکه اجتماعی دنیای جدیدی را خلق می کند و به دلیل ماهیت مجازی و احساس آزادی کاربران، تجربه متفاوتی را ایجاد می کند و شکل افراطی از زندگی را پرورش می دهد که زندگی شخصی و خانوادگی کاربران را با مشکلات زیادی مواجه می کند. . در سال های اخیر، روند افزایش آمار طلاق و آسیب های خانوادگی به موازات ظهور شبکه های اجتماعی مجازی رخ داده است افزایش طلاق و آسیب های خانوادگی مشکلات و آسیب های اجتماعی در بین خانواده ها مربوط به وجود رابطه آماری معنادار بین میزان استفاده از محتوای این شبکه ها می باشد. این شبکه “اگر می خواهید کشوری را متحول کنید، ارزش های آن را تغییر دهید.”

طبقه بندی اینستاگرام و کاربران آن

اینستاگرام طیف وسیعی از گروه های سنی و جنسیتی مختلف را شامل می شود و دلیل این جذابیت جنبه بصری و سهولت اسکرول، رفتن به صفحات مختلف و خواندن نظرات و یادداشت های مخاطبین است. در واقع اینستاگرام یک رسانه تعاملی است که تمرکز آن بر روی صاحب صفحه نیست، بلکه کاربران آن هستند. در اینجا به برخی از چالش های فرهنگی و اجتماعی که اینستاگرام با آن مواجه است اشاره می کنیم.

هنگام تجزیه و تحلیل محتوای صفحات اینستاگرام، بازنمایی برهنه اما وارونه افرادی را می بینیم که برای جذب فالوورهای بیشتر، جنبه های اخلاقی و پروتکل های سنتی زندگی را زیر پا می گذارند و دنبال کنندگان را به سمت ارزش ها و هنجارهای متفاوت و گاه متضاد سوق می دهند زیرا این ساختارشکنی و ارائه وارونه حقیقت زندگی باعث تغییرات جدی در ذائقه و مصرف کاربران شده است. نشان دادن مصرف و ترویج مصرف بیش از حد، فردگرایی و تجمل گرایی به سبک و سیاق مهندسی هوش مصنوعی یکی دیگر از شیوه های زندگی مجازی با اینستاگرام است که زندگی کاربران از هر گروه سنی و جنسیتی را درگیر کرده و احساس پوچی، ناامیدی و ناامیدی را در خود پرورش می دهد. . . او هست

در برخی از گروه‌های اینستاگرام، صفحاتی مملو از ویدئوها، عکس‌ها و پیام‌های دستکاری شده که ارزش‌ها و هنجارهای خانوادگی و مذهبی را به چالش می‌کشند، ظاهر می‌شوند.

بار دیگر یادآوری می کنیم، منکر این نیستیم که اینستاگرام امروز مهمترین بستر فعالیت اقتصادی شرکت ها، واحدهای تولیدی و خدماتی، استارتاپ ها، شرکت های کوچک، متوسط ​​و بزرگ، مشاغل خانگی و … است. نگارنده به خوبی از نقش این بستر در رونق شرکت های ایرانی آگاه است. اما اینستاگرام یک جنبه تاریک نیز دارد که باید به آن توجه کنید. فقدان آموزش انتقادی سواد رسانه‌ای، افراد و گروه‌ها را با راه‌اندازی کمپین‌های مجازی و فعالیت‌های خصوصی اما مخرب‌تر از جمله ایجاد تفاوت‌های نسلی، تمسخر باورها و اخلاق سنتی در جامعه، ایجاد باورهای اخلاقی و خانوادگی و آموزش به زندگی واقعی به چالش کشیده است. هنجارشکنی و فرار از … باورهای خانوادگی و فرهنگ دینی، زدودن انگ رفتارهای نابهنجار، برهم زدن روابط اجتماعی و حریم خصوصی، ایجاد گروه ها و صفحات مجازی برای محکومیت ازدواج و محکومیت تشکیل و تولید مثل خانواده و ترویج رفتارهای مخل در بین کودکان. و نوجوانان با ایجاد مکان ملاقات مجازی برای افراد با سلایق خاص و متفاوت با هنجارهای فرهنگی خانواده و جامعه، دروغ های آشکار تولید می کنند و زندگی را زیر و رو می کنند. زیر سوال بردن معنا و واقعیت زندگی بخشی از این رویدادهای رسانه ای اینستاگرام است. تمایل به ظاهر شدن به هر قیمتی مدیران و مدیران اینستاگرام را به سمت بدترین جنبه های اخلاقی سوق می دهد. این تخریب تدریجی اخلاق و زوال فردگرایی حد و مرز مشخصی ندارد و دلیل آن هم مشخص است: مرحله چارچوب های پذیرفته شده، شکستن آنها و ایجاد چارچوب های جدید برای کمک به ذائقه ها و ذائقه های جدید و جمع آوری پیروان محدودیت خاصی ندارد و منجر به یک دور باطل می شود که در آن هدف فقط جذب فالوورهای بیشتر است.

عرب ها اخلاق محلی ندارند و اینجا موضوع حساس تر می شود. زوال اخلاق به ارزش تبدیل می شود و به دنبال آن روابط خارج از ازدواج، طلاق، جدایی همسران و… سرد شدن روابط بین همسر، والدین و فرزندان، فروپاشی هنجارهای اخلاقی در خانواده، خیانت و عدم تعهد، دروغگویی و عدم صداقت و… در حال شکل گیری است.

بر اساس آمار منتشر شده، بیشترین تعداد کاربران فضای مجازی را کاربران فعال اینستاگرام تشکیل می دهند، تعداد کاربران زن و مرد تقریباً یکسان است و از نظر میزان استفاده از اینستاگرام، تفاوت معناداری بین افراد با تحصیلات متفاوت وجود ندارد. تیم پشتیبانی اینستاگرام با کمک «اینستاگرام آنالیتیکس»، کشف ذائقه کاربران، داده کاوی و کشف الگوهای مصرف کاربران، با تنوع بخشیدن به خدمات این شبکه، آن را به جذاب ترین، محبوب ترین و برگزیده ترین شبکه برای کاربران ایرانی تبدیل کرد.

این تیم با توسل به علم داده کاوی و کلان داده سعی در کشف الگوها و ردیابی جستجوها، سلیقه ها و سرگرمی های مخاطبین خود دارد و میزبانی های متنوعی را ارائه می دهد که در کمتر شبکه مجازی دیگری یافت می شود وابستگی و اعتیاد بالا در میان آن ها. کاربران ایرانی که به جرأت می توان از آنها به عنوان «نسل اینستاگرام» یاد کرد، نسلی که فرصت های زندگی خود را با نسلی مدیریت می کند که آرام آرام معنای زندگی خود را در شرکت و رنگ آموزه های اینستاگرام می فهمد. افرادی که اینستاگرام قطب نما زندگی آنها شده است. آنها معیار و معیار زندگی خود را از این شبکه می گیرند. بنابراین باید به پلتفرم هایی که زمینه ساز این محبوبیت گسترده و رویکرد اصلی جامعه به اینستاگرام شده اند، توجه کرد.

امروزه در ادبیات رسانه ای کسانی که بیش از 17 ساعت در هفته از فضای مجازی استفاده می کنند، معتادان اینترنتی نامیده می شوند و در بسیاری از کشورها کلینیک های تخصصی برای ترک این نوع اعتیاد ایجاد شده است که متخصصان حوزه مشاوره و روانشناسی در آن حضور دارند. ارائه به مشتریانی که … خدمات تخصصی در درمان اعتیاد اینترنتی. در ایران اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی مجازی به‌ویژه اینستاگرام به چالشی جدی برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان ایرانی تبدیل شده و خانواده‌ها و سیستم آموزشی را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده است، چرا که وارد این شبکه در روند سرد شدن روابط زناشویی می‌شود و باعث ایجاد فاصله می‌شود. و فاصله عاطفی بین آنها. نوعی «زندگی نامه مجازی» که طی آن، همسران به دلیل وابستگی شدید به این شبکه، از انجام وظایف و کارکردهای اولیه خانواده دوری می کنند که این خود نتایج ناخوشایند دیگری را به دنبال دارد و منجر به شکست در وعده، خیانت و جدایی می شود./ پایان قسمت اول

* دانش آموخته جامعه شناسی و استاد دانشگاه

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *