به دنبال مدیریت تخاصم با آمریکا هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه به دنبال حل مناقشه و تنش با آمریکا نیستیم، گفت: کاری که باید انجام دهیم مدیریت درگیری و تنش است.
یورنا- آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه در حاشیه شرکت در برنامه گفتگوی ویژه تبیین سیاست خارجی دولت چهاردهم گفت: جهت گیری کلی سیاست خارجی دولت چهاردهم نوعی تعادل بین تداوم و تغییر است. این بدان معناست که ما اصولی در سیاست خارجی خود داریم که قابل تغییر نیست و طبیعی است که ادامه آنها در برنامه ما و هر دولت دیگری باشد، در حالی که این رویکرد آمیخته با ابتکارات و گام هایی برای ایجاد تغییر خواهد بود. خیر ملت و پیشرفت آن. تبدیل شود.
وی ادامه داد: جهت گیری کلی سیاست خارجی دولت چهاردهم تا حد زیادی برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری در روز اجرای رئیس جمهور محترم است. اگر توجه داشته باشید نیمی از سخنان مقام معظم رهبری مربوط به سیاست خارجی بود، ایشان به طور تقریبی بیانیه سیاست خارجی دولت چهاردهم را بیان کردند و برنامه ای که تهیه و به مجلس ارائه شد، در راستای همین بیان کلی است. .
ما دامنه دیپلماسی را گسترش خواهیم داد
عراقچی خاطر خاطرنشان کرد: عنوان این برنامه: سیاست خارجی جامع، فعال و مؤثر است و هر سه تفسیر از فرمایشات مقام معظم رهبری نشأت می گیرد. فراگیر بودن به این معناست که ما دامنه دیپلماسی را گسترش می دهیم و محدود به منطقه و منطقه خاصی نمی شویم.
وزیر امور خارجه افزود: سیاست خارجی ما نیز فعال خواهد بود یعنی دلسرد نمی شود یعنی تلاش می کنیم در مسائل جهانی، بین المللی و مسائل منطقه ای نقش فعال داشته باشیم. مواضع خود را بیان کنیم و از آنها پیروی کنیم. ما باید در سطح بین الملل در همه مسائل حضور داشته باشیم، اگر نظام جدیدی شکل گرفت، منفعل نباشیم و منتظر باشیم که دیگران برای ما موضع گیری کنند. ما باید در همه عرصه ها حضور داشته باشیم و برای منافع ملی خود نقش آفرینی کنیم.
وی گفت: سوم اینکه سیاست خارجی ما موثر خواهد بود. ما به دیدارهای دیپلماتیک، جلسات، حضور و سخنرانی در شوراها بسنده نخواهیم کرد. هر یک از برنامه های سیاسی ما باید با هدفی خاص اجرا شود و آثار خود را بر منافع ملی، اقتصاد کشور و پای میزهای مردم به نمایش بگذارد، بنابراین سیاست خارجی ما جامع، فعال و مؤثر خواهد بود.
عراقچی گفت: برای این سیاست خارجی سه وظیفه تعیین کرده ایم: وظیفه اول تامین منافع ملی، وظیفه دوم ارتقای قدرت ملی یا امنیت ملی و سومین وظیفه افزایش عزت ملی و جایگاه بین المللی کشور است. دولت.» جمهوری اسلامی ایران که تمامی فعالیت های وزارت خارجه و سیاست خارجی ما را در یکی از این سه ماموریت خواهد داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: اولویت های ما به همان ترتیبی که مقام معظم رهبری فرمودند، مشخص شده است. اولویت اول همسایگان است و گامی که در دولت شهید رئیسی برداشته شد با قدرت بیشتری در این دولت ادامه خواهد داشت. اولویت دوم؛ حوزه دیپلماسی به مناطقی از آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرقی و سایر مناطقی که قابل توجه نبودند گسترش یافت. اولویت سوم؛ کشورهایی هستند که در مواقع بحرانی در کنار جمهوری اسلامی بودند و در دوران تحریم به ما کمک کردند و ما با آنها روابط بسیار ویژه ای داریم، به ویژه چین، روسیه و سایر کشورهای دوست که در مواقع بحرانی با آنها ارتباط داریم. . با این کشورها تقویت خواهیم شد و با قدرت بیشتری ادامه خواهیم داد.
وی ادامه داد: اولویت بعدی ارتباط با قدرت های نوظهور مانند هند، آفریقای جنوبی، برزیل و تا حدودی ترکیه و … است. فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته اند و گاه سیاست های خصمانه ای در قبال جمهوری اسلامی دارند که ما با آن سروکار داریم. تعاملی سخاوتمندانه و فرصتمحور بر اساس احترام متقابل و از موضع برابر وجود خواهد داشت.
عراقچی اذعان داشت: در مورد آمریکا، ما به دنبال پایان دادن به خصومت ها و تنش ها با آمریکا نیستیم، زیرا بسیاری از تنش ها و خصومت های موجود ناشی از یک سری اختلاف در دیدگاه های اساسی است. آنچه ما باید انجام دهیم مدیریت درگیری ها و تنش هاست. اگر درگیری وجود داشته باشد، نیازی نیست مردم ایران برای آن هزینه ای بپردازند. ما در سیاست خارجی وظیفه داریم هزینه های این درگیری را تا حد امکان کاهش دهیم و اجازه ندهیم یک اجماع بین المللی علیه ما شکل بگیرد.
اولین راهبرد سیاست خارجی دولت چهاردهم خنثی سازی تحریم هاست
همانطور که وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص راهکارهای رفع تحریم ها و خنثی سازی تحریم ها اظهار داشت: به نظر من هر دو استراتژی باید همزمان با هم حرکت کنند. استراتژی خنثی سازی تحریم ها از اولویت بالاتری برخوردار است و این وظیفه ای است که در بیانات مقام معظم رهبری در روز اجرا بر آن تاکید شده است. مقام معظم رهبری دو وظیفه را مشخص کردند که وظیفه اول آن بحث خنثی سازی و خنثی سازی تحریم هاست و به کل دولت مربوط می شود و هدف اول ما خنثی سازی هر چه بیشتر تحریم ها و کاهش آن است. . کاهش فشار تحریم ها بر مردم تا بتوانیم سیاست های تحریمی را خنثی کنیم. وظیفه دیگر تلاش برای رفع تحریم هاست که وظیفه ویژه دستگاه سیاست خارجی ماست.
وی تصریح کرد: رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس گفتند که ما می توانیم تحریم ها را از طریق شرافتمندانه لغو کنیم و این وظیفه وزارت امور خارجه است که با وجود این تلاش، تلاش خود را برای رفع تحریم ها آغاز کند. قبلا آغاز شده است. این موضوع در دوران دولت شهید رئیسی نیز ادامه داشت و اکنون تلاش خواهیم کرد تا آن را آبرومندانه ترمیم کنیم.
عراقچی تاکید کرد: اگر بتوانیم تحریم ها را برداریم حتی یک ساعت هم معطل نمی کنیم. تلاش های ما برای رفع تحریم ها از طریق مذاکره یا سایر ابزارهای شرافتمندانه و آبرومندانه، قطعا آغاز شده و ادامه خواهد داشت. البته در این زمینه بی جهت معطل و عجله نخواهیم کرد. هیچ عجله ای وجود نخواهد داشت، اما ما گرفتار مذاکرات فرسایشی نخواهیم شد. اگر مذاکرات آغاز شود با نهایت دقت و اطمینان انجام می شود و سعی می کنیم این بار با توافق ملی وارد این عرصه شویم.
در حال تکمیل…
mizanonline به نقل از یورنا