بهائیت را از از زبان روشنفکران غرب بشناسید
گفتگو
یکی از نویسندگان نظرات و انتقادات محققان دانشگاهی و فرهیختگان نسبت به بهائیت را در قالب مقالات علمی و پژوهشی ارائه و پاسخ های آنان را به عنوان مقدمه ای بر این فرقه منعکس کرده است.
حمید فرناک محقق و نویسنده در گفت و گو با مرحله، در مورد موضوع کتاب «بهائیان از دیدگاه منتقدان و روشنفکران بهائی» گفت: این اثر به زندگی، آثار و انتقادات 13 تن از اساتید و روشنفکران غیرایرانی دانشگاه بهایی می پردازد که در حوزه بهاییت فعالیت می کردند. . درس میخونم
وی ادامه داد: برخی از اینها حتی پایان نامه های خود را در حوزه بهاییت انتخاب کرده و به آنها پرداخته اند. اما به دلیل ابهامی که در ذهنشان شکل گرفت، به بهائیت انتقاد کردند. از این رو تشکل های بهائی با آنها موضع گرفتند و پس از مدتی آنها را رد کردند. مطالبی از سوی منتقدان بهائی به ویژه از سال 1379 در فضای عمومی و مجازی منتشر شده و با مخالفت تشکل های بهائی و در نتیجه طرد یا حذف این گروه از جامعه بهائی مواجه شده است. . من جامعه هستم
الفرانک درباره کتاب بهاییت از دیدگاه منتقدان و روشنفکران بهائی گفت: این کتاب در قالب یک سلسله مقاله در دو جلد منتشر شده است که در آن شرح حال و آثار علمی سیزده بهایی به چاپ رسیده است. من روشنفکران ارائه شد. نظرات انتقادی آنها مورد بحث و تبیین قرار می گیرد.
این پژوهشگر بیان کرد: در کتاب دو جلدی بهائیت از دیدگاه منتقدان و فرهیختگان بهائی مقولاتی مانند معرفی روشنفکران و نقد آنها از تبلیغات و تعالیم بهائیت ارائه شده است و از آن زمان تاکنون مقوله ای کمتر شناخته شده در جامعه است، بنابراین با استفاده از دیدگاه علمی مستند، برگرفته از منابع دینی از نظر علمی قابل قبول و تبیین است. در این مقالات، انتقادات کاملی نسبت به آیین بهائی بیان شده و گاه حتی پاسخ های جامعه بهائی منعکس می شود و در نهایت قضاوت بر عهده عموم گذاشته می شود.
الفرنق تاکید کرد: سطح مقالات ارائه شده ما در فصلنامه بهایی بیشتر در سطح دانشگاهیان و افرادی که در حوزه های علوم انسانی، جامعه شناسی، روانشناسی، تاریخ و تاریخ ادیان فعالیت می کنند مورد توجه قرار می گیرد و این گروه از آنها بهره مند خواهند شد. بیشترین از این آثار
وی به دیگر کتاب ها و مقالات منتشر شده درباره بهاییان اشاره کرد و توضیح داد: کتاب های زیادی درباره بهاییان، اندیشه ها و رویکرد آنها منتشر شده است و عموماً در قالب ترجمه، تالیف و تحقیق است. منتقدانی مانند دنیس مک کوئین سلسله مقالاتی را در این زمینه منتشر کرده اند که بهائی فینگاه دیدگاه انتقادی خود را نسبت به این عمل مطرح کرده است و مقالات او در کتابی با عنوان «بهائیت در پژوهش توسط دنیس مک کوئین» ترجمه و ارائه شده است. “
الفرنق خاطرنشان کرد: کتاب دیگری که در زمینه شناخت تاریخ بهاییت، معارف و تشکیلات آن موجود است و خواننده را در مطالعه تاریخ بهائیت و تعالیم آن یاری میکند، کتاب است. نقد و بررسی تاریخ بهائیت، تعالیم و تشکیلات آن.» این اثر توسط فرانچسکو وکیا نوشته شده است که حدود 10 سال در سوئیس زندگی می کند ایمان، و عموم مردم می توانند دیدی جامع از بهائیت و کاستی های ایده های آنها برای تشکیل حکومت جهانی ببینند.
این پژوهشگر به ارائه کتاب های دیگری در حوزه بهاییت پرداخت و افزود: کتاب دیگری با عنوان «تاریخ پنهان بهائیت» وجود دارد که به درگیری های خانوادگی سران بهائیت اشاره دارد. اثر دیگری در قالب مجموعه مقالاتی با عنوان بهائیت در کشورهای اسلامی به رشته تحریر درآمده است که اطلاعات جدیدی از حضور و عملکرد آنان و نیز تعداد پیروان این فرقه و عملکرد آنان و دیدگاهی که به آنها ارائه شده است. دولت ها نسبت به آنها دارند. این مجموعه مقالات در حال تکمیل شدن است و به زودی قسمت های جدید منتشر خواهد شد. مجموعه این کتاب ها می تواند شناخت جامعی از جامعه بهائی به خواننده ایرانی بدهد.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا