بلاتکلیفی بیمه تکمیلی بازنشستگان – یورنا
به گزارش یورنا به نقل از تسنیم، بازنشستگان تامین اجتماعی که از آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند این روزها در حوزه بیمه تکمیلی با چالش هایی مواجه هستند. اگرچه دسترسی به خدمات درمانی مناسب مهم است، اما بسیاری از این افراد به دلیل ابهام در قراردادهای بیمه تکمیلی در مضیقه هستند.
یکی از مشکلات عمده عدم اطلاع از وضعیت قرارداد جدید بیمه تکمیلی است. بازنشستگان از شفاف نبودن خدمات تحت پوشش و افزایش ناگهانی حق بیمه گلایه دارند. به گفته نمایندگان کانون های بازنشستگی، بسیاری از بازنشستگان حتی نمی توانند بیمه تکمیلی را پرداخت کنند، در حالی که این خدمات برای تامین هزینه های گران درمانی ضروری است.
با وجود وعده های مسئولان تامین اجتماعی برای بهبود خدمات بیمه تکمیلی، بودجه برای تامین هزینه های این خدمات کافی نیست. در همین راستا برخی کارشناسان تایید می کنند که عدم نظارت دقیق بر عملکرد شرکت های بیمه گر مشکلات بازنشستگان را دوچندان کرده است.
کارشناسان و فعالان حوزه بازنشستگی معتقدند سازمان تامین اجتماعی باید هرچه سریعتر برای تعیین تکلیف قرارداد بیمه تکمیلی حرکت کند. شفاف سازی خدمات تحت پوشش، کاهش هزینه ها و اعطای یارانه اقداماتی است که می تواند این بحران را کاهش دهد.
انتظار بازنشستگان این است که در شرایط فعلی اقتصادی تصمیمات با اولویت عدالت و تامین امنیت پزشکی آنها اتخاذ شود.
دوره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی امروز (چهارشنبه) به پایان می رسد و در سال های گذشته سازمان تامین اجتماعی با کمک کانون بازنشستگان با شرکت بیمه تکمیلی عطیه قراردادی را با وجود انتقاد برخی بازنشستگان از این بسته منعقد کرده است. در این قرارداد
علی دهقان کیا; رئیس اتحادیه کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از روند بیمه تکمیلی گفت: با وجود اینکه درمان اساسی کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی ضروری است اما به دلیل افت کمی و کیفی بیمه تکمیلی برای بازنشستگان وضع کردند. خدمات پزشکی توسط دولت سازمان تامین اجتماعی.
وی با اعلام اینکه 2 درصد از حقوق بازنشستگان برای درمان کسر می شود، گفت: علاوه بر این دو درصد، امسال برای هر نفر 305 هزار تومان برای بیمه تکمیلی در نظر گرفته شد که 152 هزار و 500 تومان آن توسط نهاد پرداخت می شود. حقوق مستمری بگیر و مابقی را سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند اما امسال این رقم به 500 هزار تومان می رسد و بخش زیادی از حقوق مستمری بگیران صرف درمان می شود.
دهقان کیا با اشاره به زمزمه های خطرناک بیمه تکمیلی افزود: اخیرا بحث جدی از سوی مسئولان تامین اجتماعی مطرح شده است که می خواهند سرپرستی تعیین کنند که درصدی از بیمه تکمیلی را برای نظارت بر عهده بگیرد و این رقم هزاران میلیارد است. دلار تومان با مخالفت جدی کانون های بازنشستگی مواجه شده است.
وی با تاکید بر اینکه تعیین ناظر به معنای دخالت های بی مورد و روش های مفسده است، ادامه داد: نیازی به تعیین ناظر نیست چرا که می توانیم بیمه تکمیلی را طبق روال قبلی اجرا کنیم مشروط بر اینکه سازمان تامین اجتماعی حق بیمه را به موقع پرداخت کند و یا حق بیمه را پرداخت کند. سازمان باید مسئولیت نظارت را بر عهده بگیرد.
رئیس کانون بازنشستگان استان تهران با اشاره به بحرانی که دولت سیزدهم با لغو اسکناس 4200 تومانی ایجاد کرد، گفت: دولت سیزدهم اسکناس 4200 تومانی را حذف و 28 هزار و 500 تومان را جایگزین کرد که اساسی و دارویی بود.
وی با بیان اینکه قرار بود دولت براثر حذف اسکناس 4200 تومانی مابه التفاوت 4200 تومان تا 28500 تومان را به مراکز درمانی پرداخت کند، افزود: در حالی که هزینه های سازمان تامین اجتماعی در حوزه دارو است. بالا، دولت در ازای این افزایش قیمت ارز، یک ریال به سازمان پرداخت می کند که شما آن را پرداخت نکرده اید و چون مستمری بگیران نمی توانند هزینه دارو را پرداخت کنند، در خانه های خود می مانند و مرگ را به جای درمان انتخاب می کنند. ، زیرا هزینه دارو و درمان است. قابل مقایسه با سال گذشته نیست، در شرایطی که برخی بیماران از سخت ترین شرایط رنج می برند و مورد بی توجهی دولت قرار گرفته اند.
به گزارش تسنیم، در حالی که امروز قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی به پایان می رسد، هنوز وضعیت بیمه تکمیلی جدید و میزان پرداختی آنها مشخص نیست.