بشار اسد به چالشی در محور مقاومت تبدیل شده بود/ روسیه با سقوط اسد به ایران نزدیک‌تر می‌شود/ اردوغان کارت برنده مقابل آمریکا به دست آورد – یورنا

تبلیغات بنری


پل پیلار، یکی از اعضای سابق شورای اطلاعات ملی آمریکا، معتقد است که دولت اردوغان با یک رژیم جدید در دمشق نفوذ خواهد کرد و این ممکن است به ترکیه در هر چیزی که شامل حضور نظامی آمریکا و کردهای سوریه باشد، با ایالات متحده نفوذ کند. که ایالات متحده آمریکا با آن متحد شد و کنترل مناطقی در شمال سوریه را اعطا کرد.

به گزارش سرویس بین الملل یورنافرماندهی ارتش سوریه در بیانیه ای از سقوط دولت بشار اسد خبر داد.

بیانیه فرماندهی ارتش سوریه بامداد یکشنبه پس از تسلط گروه های مسلح بر دمشق و انتشار خبر خروج بشار اسد از سوریه منتشر شد.

رسانه‌های غربی و عربی صبح یکشنبه گزارش‌هایی درباره خروج بشار اسد از سوریه و ورود گروه‌های مسلح به دمشق، پایتخت این کشور منتشر کردند.

شبکه العربیه بامداد یکشنبه در گزارشی مدعی شد که گروه های مسلح مخالف بشار اسد ساعاتی پیش وارد دمشق شده و پایتخت سوریه را تحت کنترل خود درآورده اند.

شبکه المیادین نیز به نقل از رویترز گزارش داد که گروه های مسلح بدون هیچ نشانی از ارتش سوریه وارد دمشق شدند.
به گزارش این شبکه از رویترز، همچنین به نقل از مقامات بلندپایه سوریه افزود بشار اسد رئیس جمهور سوریه دمشق را به مقصد نامعلومی ترک کرد.

بر اساس ادعای رسانه های عربی و غربی از جمله سی ان ان و رویترز، اسد دمشق را به مقصدی نامعلوم که ممکن است خارج از سوریه یا داخل سوریه (شهرهای علوی لاذقیه و طرطوس در سواحل مدیترانه) باشد، ترک کرد.

رسانه های وابسته به گروه های مسلح گفتند که وارد ساختمان رادیو و تلویزیون سوریه شده و کنترل این رسانه ها را به دست گرفتند.

پایگاه خبری العربی الجدید نیز اعلام کرد که گروه های مسلح کنترل زندان صیدنایا، بزرگترین زندان دمشق و آزادی بازداشت شدگان آن را به دست گرفته اند.

مخالفان مسلح سوریه از بامداد 7 مارس 1403 مصادف با 27 نوامبر 2024 با حمایت برخی از کشورها و … حمله گسترده ای را به مواضع ارتش سوریه در شمال غرب، غرب و جنوب غربی حلب آغاز کردند. ورود نیروهای خارجی جدید .

خبرنگار یورنا در خصوص تحولات سوریه و سقوط حکومت سوریه گفت وگویی را با پروفسور پل پیلار، استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

پل پیلار یکی از سردبیران National Interest و از اعضای ارشد مرکز تحقیقات امنیتی در دانشگاه جورج تاون و مرکز سیاست امنیتی ژنو است. او در سال 2005 پس از 28 سال حضور در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از آژانس اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مدعو در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون خدمت کرد.

پست های ارشد دولتی پیلار شامل افسر اطلاعات ملی خاورمیانه و جنوب آسیا، رئیس واحدهای تحلیلی سیا در خاورمیانه، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون مرکز مبارزه با تروریسم DCI و دستیار اجرایی مدیر است. برای اطلاعات مرکزی پروفسور پیلار همچنین در شورای ملی اطلاعات به عنوان یکی از اعضای کلیدی گروه تحلیلی آن خدمت می کرد. او همچنین یک کهنه سرباز جنگ ویتنام و یک افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده است.

پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد، و مدرک کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب های پل پیلار عبارتند از: مذاکره برای صلح: پایان دادن به جنگ به عنوان یک فرآیند چانه زنی (1983); “تروریسم و ​​سیاست خارجی آمریکا (2001)”؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، 11 سپتامبر و اشتباهات اصلاحی (2011)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه می کند: تجربه ملی و ریشه های ارائه نادرست» (2016).

رژیم بشار اسد سقوط کرد. به نظر شما دلایل این امر چیست؟

رژیم اسد مدتی است که در داخل تضعیف شده است. دولت او مورد حمایت روسیه، ایران و حزب الله بود. شورشیان ضد اسد از این کاهش حمایت به دلیل اولویت‌بندی روسیه برای جنگ در اوکراین، آسیب‌های وارد شده به حزب‌الله در جنگ اخیرش با اسرائیل، و اشتغال ایران به تهدیدات بیشتر از سوی اسرائیل بهره‌مند شده‌اند.

* گروه های مخالف رژیم بشار اسد به سرعت در سوریه پیشروی کردند و توانستند به سرعت دمشق را تصرف کنند. دلایل پیشروی سریع این نیروها چیست؟

مانند جنگ‌های داخلی و تغییرات انقلابی که در برخی از کشورها رخ داده است، هنگامی که یک نیروی شورشی شتاب بیشتری به دست آورد، تمایل دارد آن شتاب را حفظ کند. بسیاری از حامیان رژیم محاصره شده، از جمله اعضای ارتش آن، از شکست هراس دارند. آنها نه می خواهند در یک هدف از دست رفته بمیرند و نه می خواهند با رژیمی مرتبط شوند که در شرف پایان است. بنابراین، بسیاری از سربازان دولتی به سادگی از نبرد دور می شوند.

* چرا روسیه از رژیم بشار اسد حمایت نکرد؟ آیا روسها توانایی جلوگیری از سقوط رژیم او را داشتند؟

دولت روسیه حداقل از ضعف های رژیم اسد آگاه بود. روس‌ها ممکن است یک محاسبه هزینه و فایده انجام داده باشند که می‌توانست رژیم را حداقل برای مدتی نجات دهد، اما تنها با یک تلاش گسترده و پایدار که می‌توانست بسیاری از منابع را از جنگ در اوکراین و دیگر اولویت‌ها منحرف کند.

برخی بر این باورند که ظهور گروه های سنی به منافع آمریکا در سوریه آسیب می زند و رجب طیب اردوغان از آن به عنوان اهرم فشاری علیه آمریکا برای کاهش حمایت از کردهای سوریه استفاده خواهد کرد. نظر شما چیست؟

پس از چندین سال نادیده گرفتن سوریه، دولت آمریکا باید تصمیمات جدیدی در مورد سوریه بگیرد. در بحبوحه بی ثباتی و عدم اطمینان جدید در داخل سوریه، وضعیت نیروهای نظامی کوچک آمریکایی در شمال شرق سوریه به ویژه نگران کننده خواهد شد و ممکن است دلایل جدیدی برای عقب نشینی زودتر این گروه ها ببینیم.

موضع ترکیه قطعا برای آمریکا پیچیده خواهد بود. با قدرت گرفتن یک رژیم جدید در دمشق، دولت اردوغان نفوذ خواهد داشت و این ممکن است به ترکیه اهرم فشاری با ایالات متحده بر هر چیزی مربوط به حضور نظامی آمریکا، کردهای سوریه متحد با ایالات متحده و کنترل مناطقی در سراسر کشور بدهد. . شمال سوریه را بدهید.

آیا فکر می کنید روسیه می تواند پایگاه های خود را در سوریه در سواحل مدیترانه حفظ کند؟ اگر نتواند این کار را انجام دهد چه عواقبی دارد؟

رژیم جدید دمشق به دنبال دوستان و حمایت خارجی خواهد بود و ممکن است با وجود سابقه تلخ روسیه در حمایت از اسد، بتواند با روسیه به توافق برسد. روسیه مطمئناً حاضر است برای حفظ موجودیت خود بدون توجه به ایدئولوژی رژیم جدید، معاملاتی انجام دهد. اگر چنین توافقی حاصل نشود و پایگاه های روسیه بسته شوند، تأثیر قابل توجهی بر وضعیت ژئوپلیتیکی در آن قسمت از دریای مدیترانه نخواهد داشت.

بزرگترین تأثیر آن یک ضرر سیاسی برای روسیه خواهد بود، زیرا این کشور موقعیتی را که برای چندین دهه در جهان عرب داشته است حفظ نخواهد کرد. یکی از تأثیرات احتمالی چنین ضرری این خواهد بود که روسیه بیشتر بر آنچه که به اتحاد بالفعل آن با ایران تبدیل شده است تأکید کند.

* تاثیر سقوط رژیم بشار اسد بر ایران و “محور مقاومت” چیست؟

عاملی که بارها به آن اشاره می شود، نقش خاک سوریه به عنوان بخشی از خط ارتباطی ایران با متحدش، حزب الله، در لبنان است. تردیدی نیست که چالش هایی در این زمینه به ایران و حزب الله اضافه خواهد شد، اما چنین خط ارتباطی تنها یکی از عوامل موثر در روابط ایران با متحدانش است. منطقه ای است. مدت زیادی است که رژیم اسد به جای اینکه یک شرکت کننده و یاور در محور مقاومت باشد، ضعیف شده است. در واقع این موضوع به چالشی در جبهه مقاومت تبدیل شده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *