برنامه وزیر ارتباطات جدید برای فیلترینگ و رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه و اولویت خود را در خصوص انحلال و ثبت برخی از مدل های گوشی اعلام کرد.
یورنا – ستار الهاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از دیدار با معاونان این وزارتخانه در جمع خبرنگاران درباره مهم ترین دستور کار خود در وزارت ارتباطات گفت: همانطور که در جلسه اعلام شد، برنامه های پیشنهادی را مطابق با اصلاحات انجام دادیم. برنامه هفتم توسعه و البته برنامه هفتم امکانات خوبی را در اختیار وزارت ارتباطات قرار داد.
لزوم بازنگری و طراحی مجدد فیلتر
وی درباره محدودیت های فعلی در حوزه اینترنت در کشور توضیح داد: بحث محدودیت هایی که ایجاد شده اساساً با موضوع سیاست گذاری در وزارت ارتباطات ارتباطی ندارد. نظر موجود این است: آیا ما از آنچه مردم می خواهند آگاه نیستیم؟ قطعا می دانیم که مردم در این زمینه مطالباتی دارند و وضعیت فعلی به دلیل استفاده از مدارهای فیلتر وضعیت قابل قبولی نیست و باید این روش بازطراحی و بازنگری شود.
وی تاکید کرد: سیاست گذاری در این زمینه در وزارت ارتباطات اتفاق نمی افتد و ما خود را موظف می دانیم که با ارتباط مستقیم با مردم و ارائه خدمات به مردم کار کارشناسی انجام دهیم. . از طریق این وزارتخانه باید اجماع و توافق حاصل شود و این امر به لایه سیاستگذاری ارائه شود تا به راه حل مناسب برسیم. این مسیر باید بدون هیچ جو احساسی و کاملاً با نگاهی قانع کننده، اصولی و کارشناسی انجام شود.
وزیر ارتباطات گفت: می دانیم روش های فعلی جوابگوی نیازهای فضای حاکمیتی نیست، اما به عنوان مجری سیاست ها موظفیم این بازخوردها را جمع بندی کرده و به صورت دقیق و کارشناسی دقیق به صنف سیاست گذار ارائه کنیم. کاری که بتوان از آن دفاع کرد و به امید آن فرصت ایجاد کرد.
ردیاب تاریخچه آیفون 14 و 15 از وزارت حریم خصوصی
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر رجیستر گوشی های اپل نیز گفت: تصمیم گیری در خصوص رجیستر آیفون 14 و 15 در حیطه اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت است که پیگیر آن هستیم و منتظریم ببینیم چه اتفاقی می افتد.
وی افزود: از جمله مواردی که در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفت و آن را پیگیری خواهیم کرد، بحث شبکه ملی اطلاعات است که بحمدالله در گذشته شاهد رشد و پیشرفت خوبی در این زمینه بوده ایم. سال است و امیدواریم در راستای اعتبارات تخصیص یافته به شبکه باشد تا با اطلاعات ملی به نتیجه مطلوب برسیم. نکته دیگری که در برنامه ما به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است، موضوع اقتصاد دیجیتال است.
الهاشمی تاکید کرد: معتقدیم بحث اقتصاد دیجیتال می تواند بزرگتر شود و این امر باید با مشارکت صنایع مختلف در داخل کشور انجام شود. سرمایه گذاری را نیز تقویت کنیم و انشالله توسعه محصول را با تمرکز بر توسعه صادرات ادامه دهیم. امیدواریم با تعاملی که با وزرای وزارتخانههای مختلف کشور داشتهایم، بتوانیم این محرک تقاضا در حوزه مخابرات را در کشور ایجاد کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه موضوع جدی دیگری نیز در برنامه های خود وجود دارد که توسعه صنعت فضایی است، تصریح کرد: با تلاش دوستان شاهد دستاوردهای خوبی در این زمینه هستیم صنعت فضایی و دیدگاه ما این است که با مشارکت حداکثری بخش، خصوصی سازی را پیش ببریم و اقتصاد را تقویت کنیم. تعامل با کشورهای منطقه می تواند در این زمینه مفید باشد.
وی با اشاره به اینکه نکته دیگری هم وجود دارد و آن بحث دولت هوشمند است، گفت: امیدواریم در طول برنامه بتوانیم موضوع کاغذ برداری را با جدیت دنبال کنیم. تجربه ما در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می تواند به ما کمک کند، زیرا در این سازمان به سمت ارائه اسناد الکترونیکی به مردم و واگذاری اسناد به صورت اوراق بهادار سوق داده شده است. البته به تعمیم تجربه معیشتی دولت کمک می کند و بتواند در امور مردم تسهیل کند و شفافیت ایجاد کند و البته رضایت مردم سرمایه اجتماعی دولت و نظام آن کشور خواهد بود.
هاشمی ادامه داد: امنیت سایبری یکی از موضوعات جدی است که علاوه بر کار توسعه، توجه به زیرساخت های امنیتی با توجه به تعامل متولیان و ذی نفعان از مواردی است که از آن حمایت و پیگیری می کنیم. بحث دیگری که به طور خاص به آن پرداختیم، حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی است. ما معتقدیم خانواده ها در حوزه محتوا اهتمام جدی دارند و از طرفی این ظرفیت اقتصادی است که می توان با کمک نخبگان و با کمک نخبگان فعالیت های خوبی را فعال کرد و ترویج داد.
وی بیان کرد: طبیعتاً به دلیل آمیختگی حوزه ارتباطات با همه ابعاد زندگی مردم، ظرفیت ارتباطی مایه نگرانی است و اگرچه عدم پاسخگویی مناسب به سامانه های تخصصی در حوزه های مختلف، گاه منجر به عدم دریافت خدمات ارائه شده می شود. سطح کیفی اما با توجه به قابلیت های طرح هفتم سعی می کنیم از این توانایی استفاده کنیم. همانطور که آقای رئیس جمهور و رهبر معظم انقلاب هم تایید کردند، اساسنامه ما برنامه هفتم توسعه است که موضوع مهمی است. واقعیت این است که اگر بخواهیم برنامه هایی غیر از برنامه هفتم طراحی کنیم، محدودیت ها و تفاوت هایی وجود دارد و ممکن است نتوانیم به آن اهداف برسیم.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا