با کلم بروکسل و دنیای خواص و فواید آن آشنا شوید – یورنا

تبلیغات بنری


کلم بروکسل که به کلم نیز معروف است، نوعی سبزی از خانواده کلم است. این کلم گیاهی از خانواده Crucifrae و تیره Brassica است که ظاهری شبیه به… کالی اما خیلی کوچکتر و تک سایزتر گردو هر ساقه کلم بروکسل ده ها کلم تولید می کند که کلم های کوچکتر خوشمزه تر و کلم های بزرگتر اغلب تلخ و بی مزه هستند. در مقایسه با سایر انواع کلم، این کلم در برابر سرما مقاوم‌تر است و در هوای سرد بهتر تولید می‌کند.

این سبزیجات شبیه کلم‌های کوچک هستند و معمولاً خرد شده، تمیز و پخته می‌شوند تا یک غذای مغذی یا غذای اصلی درست کنند. کلم بروکسل سرشار از مواد مغذی است و با فواید بسیاری برای سلامتی همراه است.

سرشار از مواد مغذی:

در اینجا مهمترین مواد مغذی موجود در 1/2 فنجان (78 گرم) کلم بروکسل پخته شده آورده شده است:

  • کالری: 28
  • پروتئین: 2 گرم
  • کربوهیدرات: 6 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • ویتامین K :137%
  • ویتامین C : 81%
  • ویتامین A : 12%
  • اسید فولیک: 12%
  • منگنز: 9%
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

    یکی از بارزترین ویژگی های کلم بروکسل میزان بالای ویتامین C آن است. یک فنجان کلم بروکسل حاوی بیش از 120 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C است. این ویتامین برای سلامت سیستم ایمنی بسیار مهم است، زیرا ویتامین C باعث تولید گلبول های سفید خون می شود و به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند. فشار احتمال ابتلا به بیماری های اکسیداتیو و مزمن نیز کاهش می یابد.

    بهبود هضم

  • مانند بسیاری از سبزیجات برگ سبز و کلم، کلم بروکسل سرشار از فیبر غذایی است. فیبر با کاهش برگزاری تحریک حرکت همچنین می تواند به حجیم شدن مدفوع و بهبود هضم سالم کمک کند و به حرکت راحت تر غذا در دستگاه گوارش کمک کند.

    کمک در دوران بارداری

    سطح بالای اسید فولیک در کلم بروکسل باعث می شود که برای مادران باردار بسیار مهم باشد. اسید فولیک برای جلوگیری از نقص لوله عصبی که سالانه هزاران نوزاد را تحت تاثیر قرار می دهد بسیار مهم است. ویتامین های خانواده B برای فرآیندهای رشد در دوران کودکی بسیار مهم هستند.

    پروتئین کلم بروکسل برای زنان باردار جنین مفید است. خانم های باردار در مصرف کلم بروکسل دقت کنند و بهتر است کلم بروکسل را بپزند و مصرف کنند زیرا اگر کلم بروکسل خوب تمیز نشود ممکن است خطر ابتلا به باکتری هایی مانند E.coli و سالمونلا را افزایش دهد.

    حفاظت از DNA

    مصرف کلم بروکسل از DNA محافظت می کند و به افزایش پایداری DNA در گلبول های سفید خون کمک می کند. به دلیل ترکیبات مفید و فعال، کلم بروکسل توانایی مهار آنزیم هایی به نام سولفورترانسفرازها را دارد. بین فعالیت سولفورترانسفراز و آسیب DNA رابطه وجود دارد.

  • پتانسیل ضد سرطان

    همانطور که در بخش Wet Health گفتیم، تحقیقات انجام شده توسط یک موسسه تحقیقاتی در اتریش نشان دهنده رابطه مثبت بین مصرف سبزیجات و پیشگیری از سرطان است. این نشان می دهد که مصرف کلم بروکسل می تواند به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو DNA کمک کند.

    مطالعه دیگری که در مجله Carcinogenesis منتشر شد نشان داد که کلم بروکسل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. سرطان روده کمک زیادی می کند. این عمدتا به دلیل وجود گلوکوزینولات در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکسل است.

    مطالعات همچنین نشان داده اند که محتوای آنتی اکسیدانی این سبزی حاوی پوست می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و در نتیجه از سرطان محافظت کند.

    درمان بیماری کرون

    برای بهبود کیفیت زندگی، بیماران مبتلا به بیماری کرون نیاز به جراحی دارند. برای این بیماران، پزشک ممکن است استومی (چسباندن یک عضو توخالی به خارج بدن یا یک عضو توخالی دیگر) را پیشنهاد کند. پس از عمل استومی، زندگی این افراد راحت و بهبود می یابد. بیمارانی که به دلیل بیماری کرون تحت عمل جراحی استومی قرار می گیرند باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند. خوردن کلم بروکسل برای محافظت از سلامت این بیماران و دریافت مواد مغذی ضروری است.

    کمک به لخته شدن خون

  • ویتامین K یکی از ویتامین هایی است که معمولا نادیده گرفته می شود، اما برای لخته شدن خون در بدن ضروری است. یک فنجان کلم بروکسل حاوی بیش از 240 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین K است که به لخته شدن خون به درستی کمک می کند و در عین حال ویتامین K را نیز تامین می کند. سلامت قلب تقویت استحکام استخوان نیز محافظت می کند.

    سطح هورمون را متعادل کنید

    مطالعات نشان داده است که ترکیبات فعال و ترکیبات فرار موجود در کلم بروکسل روی غده جوانه می زند. غده تیروئید بر بسیاری از عملکردهای بدن تأثیر می گذارد. می تواند به تنظیم سطوح هورمونی در بدن کمک کند، که همه چیز از عملکرد متابولیک گرفته تا کارایی گوارش و سطوح انرژی را تحت تاثیر قرار می دهد.

  • سموم را از بدن خارج کنید

    گلوکوزینولات های موجود در کلم بروکسل به سم زدایی در سلول های ما کمک می کند. گوگرد برای حذف سموم از بدن لازم است. مواد مغذی حاوی گوگرد در کلم بروکسل به وفور یافت می شود. در مرحله اول سم زدایی، سیستم سم زدایی نیاز به حمایت آنتی اکسیدانی قوی دارد و در مرحله دوم سم زدایی، به گوگرد نیاز است که هر دو خاصیت موجود در کلم بروکسل را دارد.

    کاهش کلسترول

    برای کاهش سطح کلسترول، باید غذاهایی بخورید که کلسترول پایینی دارند. کلم بروکسل یک غذای کم کلسترول و غنی از فیبر است، بنابراین مصرف روزانه آن به تعادل و کاهش سطح کلسترول در بدن کمک می کند. هنگامی که فیبر هضم می شود، به اسیدهای صفراوی متصل می شود و اسیدهای صفراوی می توانند به راحتی از بدن خارج شوند و در نتیجه سطح کلسترول کاهش یابد.

    التیام زخم

    ویتامین C بیشتر از تقویت سیستم ایمنی بدن است. این ماده نیز عامل مهمی در کلاژن برای تولید سلول های پوست، ماهیچه و بافت ضروری است. بدون مقدار کافی ویتامین C، که کلم بروکسل تامین می کند، بدن نمی تواند به سرعت پس از بیماری و آسیب بهبود یابد.

    تقویت استحکام استخوان

    در کلم بروکسل طیف وسیعی از مواد معدنی از جمله منگنز، مس، فسفر و آهن وجود دارد که همگی به ساخت استخوان‌های قوی و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کنند. پوکی استخوان نیاز هست. با جلوگیری از کاهش تراکم مواد معدنی استخوان، یک رژیم غذایی غنی از کلم بروکسل می تواند شما را تا سنین پیری احساس سلامتی و فعالیت کند.

  • نحوه خوردن کلم بروکسل

    • جوانه ها با بخارپز، جوشاندن، سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن پخته می شوند.
    • از کلم بروکسل می توان به عنوان جایگزین در هنگام پخت و پز استفاده کرد.
    • می توان آن را سرخ کرد یا داخل آن درست کرد سوپ ریخته شد
    • کلم بروکسل خرد شده را می توان آب پز یا در سالاد یا سیب سیب زمینی سرخ کرده ریخته شده.
    • شاخه های برشته و شور یک میان وعده مورد علاقه در سراسر اروپا هستند.
    • جوانه ها با سبزیجات دیگری مانند قارچ، لوبیا سبز و هویج آنها مخلوط شده اند.
    • جوانه زدن یک افزودنی مورد علاقه در سینی پخت است خوراک مرغ استفاده می شود
    • آنها را ریز خرد کنید و به صورت خام با سالاد سبزیجات مخلوط کنید.

    برای احتیاط:

    کلم بروکسل حاوی هورمون های معده ای است که ممکن است باعث تورم غده تیروئید شود و باید در افراد مبتلا به اختلال عملکرد تیروئید از مصرف آن اجتناب شود.

    انتخاب و ذخیره سازی

    کلم‌های بروکسل تازه و خام آماده برای آب‌گیری یا تهیه غذا باید دارای برگ‌های سبز روشن باشند، نه سبز تیره یا زرد. کلم بروکسل را می توان در کیسه های پلاستیکی نگهداری کرد و بهترین مکان برای نگهداری آن در یخچال است. جوانه های بسته بندی شده در صورت نگهداری مناسب باید تا یک هفته دوام بیاورند و سبزی های کوچک ممکن است برای چند روز دیگر از تمام فواید کلم بروکسل بهره مند شوند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *