این ویروس‌ها قاتل سرطان هستند – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش «یورنا»، بر اساس تحقیقات جدید که ترکیبی از روش‌های سنتی و مهندسی ژنتیک است، ویروس‌ها که وحشتناک‌ترین عوامل عفونی محسوب می‌شوند، می‌توانند به عوامل تخریب سرطان تبدیل شوند.

ویروس های انکولیتیک که در لغت به معنای “ویروس های سرطانی” است، بیش از یک قرن است که کشف شده اند. در سال 1904، یک بیمار مبتلا به لوسمی میلوئیدی پس از یک عفونت مشکوک به آنفولانزا بهبود یافت و این فرد اولین فردی بود که ویروس های کشنده سرطان را به متخصصان شناسایی کرد.

ویروس های انکولیتیک این مزیت را دارند که در سلول های تومور تکثیر می شوند و از طریق سیتوتروفی (تخریب سلول با برداشتن غشای خارجی آن) و تحریک پاسخ ایمنی تومور منجر به پسرفت آنها می شوند. سلول های سرطانی خواص بسیار ویژه ای دارند. آنها مقدار زیادی نوکلئوتید را برای تولید مثل سریع تولید می کنند، شبکه ای از رگ های خونی را برای حمل و نقل اکسیژن تشکیل می دهند و علاوه بر این، با تولید پروتئین هایی در سطح خود، سیستم ایمنی را سرکوب می کنند که می تواند سیتوتوکسیک باشد، سلول ها را سرکوب کند، آنها را گیج کند. این آخرین نکته سنگ بنای تحقیقات ایمونوتراپی است که برای درمان برخی سرطان ها استفاده می شود.

به گفته محققان، برای اینکه یک ویروس مناسب باشد، باید سمیت کمی برای بافت طبیعی داشته باشد یا اصلاً سمیت نداشته باشد، ایمنی زا باشد و ترجیحاً سلول های سرطانی را هدف قرار دهد. این ویژگی های مختلف هنگام استفاده از ویروس های انکولیتیک استفاده می شود.

اکنون به لطف مهندسی ژنتیک امکان حذف ژن های ویروسی (ناک اوت) یا اضافه کردن ژن های تراریخته (knock-in) وجود دارد. این روش ها به ویروس های تراریخته اجازه می دهند که در سلول های بدخیم تکثیر شوند. اگرچه استفاده از ویروس‌های انکولیتیک برای درمان سرطان سال‌هاست که مورد بررسی قرار گرفته است، اما استفاده از آن‌ها به دلیل ناشناخته‌های فراوان همچنان محدود است. به عنوان مثال، مسیرهای ضد ویروسی سلول های تومور هنوز ناشناخته است و موانع فیزیکی وجود دارد که ورود ویروس ها را به سلول های تومور محدود می کند.

علاوه بر این، آنها می توانند توسط آنتی بادی های در حال گردش در بدن از بین بروند. با این حال، نتایج تجزیه و تحلیل جدید نشان می دهد که این ویروس ها می توانند متحدان ارزشمندی در ترکیب با سایر درمان های سنتی (رادیوتراپی، شیمی درمانی) یا درمان های نوآورانه مانند ایمونوتراپی با مهار ایست بازرسی باشند.

در حال حاضر تنها تعداد کمی از ویروس های انکولیتیک در سراسر جهان مجوز دارند، اما انتظار می رود با گسترش تحقیقات در این زمینه، به زودی امکان تولید داروهای سرطان با استفاده از این ویروس فراهم شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *