این حجم از دانشگاهها برای حل چه مشکلی ایجاد شده است؟/ در دانشگاه کسانی را تربیت کنیم که به درد جامعه بخورند
رئیس جمهور به پیچیدگی و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: چرا این وسعت دانشگاه و برای چه مشکلی ایجاد شد؟
یورنا- به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پیش از ظهر امروز پنجشنبه 8 شهریور 1403 با گرامیداشت سالگرد این سالگرد برگزار شد. از شهدای دولت به ویژه شهید رئیس جمهور آیت الله رئیسی با استناد به آیاتی از قرآن کریم «علم و عمل صادقانه» را مهمترین فلسفه و دلیل ایجاد دولت عنوان کرد. انسان در خداوند متعال است و می فرماید: اگر مردم جامعه ای معتقد باشند که حیات زمین در اوست، حیات آن با علم است، حیات علم کار است و زندگی کار خالصانه و کار برای خدا و مردم است. ، آیا ممکن است چنین جامعه ای به عقب ماندگی، فقر، فساد و تبعیض سقوط کند؟
رئیس جمهور گفت: شکی نیست که اگر فلسفه خلقت خود را که علم و دانش است و استفاده از این علم و دانش را در معرفت صادقانه و در خدمت مردم بدانیم، قدردان علما و اندیشمندان خود خواهیم بود. . بیشتر شود و هیچ مشکلی نخواهیم داشت
کارشناسان پزشکی به پیچیدگی و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور اشاره کردند و افزودند: چه چیزی تولید کنیم و کل اقتصاد پاسخ 4 سوال است؟ چقدر تولید کنیم؟ چه کیفیتی تولید کنیم و کجا توزیع کنیم؟ اگرچه دانشگاه های زیادی وجود دارد، اما هنوز نمی توانیم به این سوالات پاسخ درستی بدهیم.
رئیس جمهور ادامه داد: چرا این وسعت دانشگاه و برای چه مشکلی تاسیس شد؟ چرا وقتی فارغ التحصیل می شوند جوانان خود را مجبور به تحصیل و تحصیل در رشته هایی می کنیم که کاری برای آنها وجود ندارد؟ این یک مشکل جدی است که ما در زمینه هایی که نیازی به آن نداریم دانشجو تربیت می کنیم و باید با کمک مجلس و وزارتخانه های علوم و بهداشت این مشکل را حل کنیم.
این پزشک با اشاره به اینکه افتخار می کنیم که در رشته های مختلف نخبگان زیادی تربیت می کنیم، گفت: اولین مشکل در این زمینه آموزش های ماست. علاوه بر آموزش مباحث علمی، به دانش آموزان باید مهارت های کار گروهی، ارتباط عملی و توانایی حل مسئله آموزش داده شود تا در هنگام مواجهه با مشکلات به جای عصبانی شدن و ترک میدان، توانایی کار گروهی و استقرار را داشته باشند. مبانی علمی ارتباط عملی و حل مسئله.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حل مشکلات جامعه در گرو کمک گرفتن از علم و دانشمندان است، گفت: ما به نخبه ای نیاز داریم که درد جامعه را بشناسد و برای زنده ماندن تربیت شده و برای حل مشکلات این آب و خاک تلاش کند. ما نتوانسته ایم جوانان را طوری تربیت کنیم که باور نکنند باید درست بعد از فارغ التحصیلی با آنها رفتار دیگری کرد و اگر نه بلافاصله عصبانی نشوند و کشور را ترک کنند. باید عالمانی تربیت کنیم که وجود، عقل، علم و آگاهی آنان به حل مشکلات جامعه کمک کند و گره از زندگی مردم بگشاید.
این پزشک با اشاره به اینکه هیچ مشکلی در دنیا وجود ندارد که راه حل های علمی زیادی برای آن وجود نداشته باشد، گفت: مشکل ما یا این است که راه حل علمی را نمی دانیم و یا اینکه می دانیم و مهارت لازم برای اجرای آن را نداریم. ، یا اینکه هم راه حل را می دانیم و هم مهارت لازم برای اجرای آن را داریم، اما به هر دلیلی نمی خواهیم کاری انجام دهیم. ما باید به این مشکلات پی ببریم و برای حل آن تلاش کنیم. آموزش و پرورش باید از انحصار کلاس خارج شود و برای حل مشکلاتش وارد بافت جامعه و محیط موجود شود.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز منتظر تهیه و تدوین ابزار سنجش توانمندی افراد و انتخاب و انتصاب آنها بر این اساس هستیم، افزود: از همه نخبگان و فرهیختگان می خواهم و می خواهم. برای کمک به دولت در این زمینه. متاسفانه تا به امروز نتوانسته ایم این استاندارد و ابزار سنجش را برای مدیران و کارکنان سطوح و نهادهای مختلف به طور دقیق تدوین و فعال کنیم. ما باید دقیقاً مشخص کنیم که چه کسی باید در هر پستی مسئول باشد، در آن سمت چه کاری باید انجام دهد و چگونه باید نسبت به عملکرد آن پاسخگو باشد؟
پزشکیان گفتند: باید تربیتی مانند کتاب امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر داشته باشیم و گفتند: جمع آوری این گونه آموزش ها در زمینه ها و سطوح مختلف یک امر علمی کامل و ضروری است. ما باید دستورالعمل های دقیقی داشته باشیم که بر اساس آن باید بدانیم او چه نوع آدمی است، برای هر شغلی به چه توانایی ها و ویژگی هایی نیاز داریم، در آنجا چه کاری باید انجام دهد و کیفیت پاسخگویی او چگونه است؟
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دانشگاه های کشور باید به دانشگاه هایی تبدیل شوند که بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند، گفت: امروزه دانشگاه ها در دنیا بر اساس اجرای طرح های علمی و تربیت متخصصان توانمند و مهارت محور درآمد کسب می کنند، اما دانشگاه های ما همچنان به این امر وابسته هستند. بودجه دولتی و آموزش دانشجویانی که مهارت لازم را ندارند.
این پزشکیان با انتقاد از عدم واگذاری کار به متخصصان و عدم بکارگیری علم برای حل مشکلات جامعه، تاکید کردند: دانشگاه می تواند کشور ما را نجات دهد به شرطی که به علما و نخبگان فارغ از هر سلیقه، عقیده، گرایش و نظری احترام بگذاریم. حضرت علی می فرماید هر که به من کلمه ای یاد داده باشد، من را خادم خود کرده است، ما می آییم و جوانی را که توسط اساتید بزرگ ما تربیت شده است، برای رهبری انتخاب می کنیم و او بدون توجه به اینکه به این مقام رسیده است. به دلیل تلاش همین معلمان، بی احترامی است.
رئیس جمهور گفت: به وزرای بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اعلام کرده ام و اینجا هم تایید می کنم که شرایط تمامی اساتیدی که قراردادشان لغو شده یا به هر نحوی از دانشگاه اخراج شده اند را بررسی کنند و دانشجویان را برگردانند. اینکه دانشجو حرف بزند و اعتراض کند طبیعی است که یا او درست می گوید و من باید اطاعت کنم یا او اشتباه می کند و باید او را راهنمایی کنم. وی با بیان اینکه دانشجو نمی تواند آدم بدی باشد چرا که او امید و آینده ساز کشور ماست و باید سوال بپرسد، افزود: کرسی آزاد اندیشی که رهبر معظم انقلاب تشکیل آن را تایید کردند. یعنی دانش آموز باید صحبت کند. آنها می توانند آزادانه با منطق پاسخ دهند و هر کدام منطقی ندارند و باید منطق طرف مقابل را بپذیرند. اینها مسائل علمی روشن است و ما باید بر اساس شواهد تصمیم گیری کنیم. دانش آموز را می توان هدایت و توجیه کرد و اگر درست می گوید باید خودمان را اصلاح کنیم نه اینکه با او برخورد کنیم. اگر این موضوع را درک کنیم و بتوانیم آن را بپذیریم، کشور را آباد می کنیم.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه به عنوان یک پزشک نمی توانم در همه زمینه ها نظر کارشناسی بدهم، افزود: یکی از مشکلات ما این است که معتقدیم در همه زمینه ها متخصص هستیم و می توانیم نظر کارشناسی بدهیم. . یکی از شاخص های نخبه بودن این است که بدانیم کجا می توانیم و باید نظر کارشناسی ارائه کنیم.
این پزشکیان ضمن قدردانی از زحمات ذوالجول وزیر سابق علوم و زحمات همه کارکنان دانشگاه ادامه دادند: امیدوارم جناب آقای سیمایی بتوانند با نگاه صحیح و بر اساس شواهد و مستندات علمی و با ایجاد زمینه ساز، مدیران و کارکنان را به کار گیرند. تصمیمات درست و اجرای صحیح و دقیق آنها کار آنها را به جلو می برد.
رئیس جمهور با بیان اینکه انجمن ما را امیدوار کرد، تاکید کرد: اگر دانشگاه، علما و علما به ما کمک نکنند و اتحاد و انسجام نداشته باشیم کاری از دستم برنمی آید. ضمنا هر حرفی که زدم قرار نیست عمل بشه ولی هرکس مدرک و مدرک علمی و ثابت بیشتری بیاره حرفش رو باطل میکنه.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا