اولین نشست تقنینی و نظارتی کمیسیون امنیت ملی مجلس دوازدهم در مشهد برگزار شد
اولین جلسه تقنینی و تشکیلاتی کمیسیون امنیت ملی مجلس صبح امروز با حضور معاون حقوقی مجلس با هدف تعیین خط مشی های چهارگانه این کمیسیون در شهر مشهد برگزار شد. در مجلس دوازدهم.
یورنا – به گزارش خان ملاط، امروز پنجشنبه 7 تیرماه در مشهد اولین جلسه قانونگذاری و تشکیلاتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی در اولین جلسه مجلس دوازدهم برگزار شد. این جلسه با حضور اعضای کمیسیون و با هدف تعیین خط مشی، خط مشی و سازوکار کمیته و برنامه ریزی دقیق برای انسجام بیشتر اعضا برای کارآمدتر شدن کمیسیون امنیت ملی مجلس دوازدهم برگزار شد.
ایجاد تفاهم مشترک محور اولین نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی در مجلس است
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی نیز بر ایجاد درک مشترک از عملکرد و برنامه های این کمیته و تعیین چارچوب مشخص برای دوره چهار ساله مجلس دوازدهم تاکید کرد برنامه ریزی ها منجر به اقدامات موثر و دستاوردهای مهمی می شود و درک موضوعات باید در ابتدای کار کمیته مورد بحث قرار گیرد.
وی افزود: باید بر اساس برنامه ها و پیش نویس قوانین عمل کنیم و چارچوبی منظم برای مرجعیت متناسب با شرایط ملی، منطقه ای و بین المللی داشته باشیم و قطعا این راهبرد و تفاهم مشترک نیازمند ساختار داخلی است که باید محقق شود. این مقام به منظور دستیابی به اهداف و مقاصد در سریع ترین زمان ممکن نیازمند تجزیه و تحلیل جامع رویدادهای ملی، منطقه ای و بین المللی است.
عزیزی یادآور شد: در شرایطی که دولت جدید داریم نحوه پیگیری و انتخاب وزرا نیز یک موضوع اساسی است و باید طبق برنامه وظایف کمیسیون و مجلس نمایندگان را در امتداد پیگیری کنیم. با ایده های مبتنی بر آن چشم انداز بلند انقلاب اسلامی. برنامه های نظارتی و قانونی این سازمان قطعا به ماموریت ما در این مرحله کمک خواهد کرد.
– تاکید بر همکاری اعضای کمیته با هدف انسجام و نفوذ در مجلس نمایندگان.
عباس مقتدی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی نیز بر وحدت اعضای این کمیته با هدف انسجام و اثربخشی در مجلس نمایندگان تاکید کرد و گفت: محور بحث امروز تصویب آیین نامه داخلی است. شورای ملی کمیسیون امنیت، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، مجموعهای از تجارب متراکم است، این گذشته است که باید تقویت و تکمیل شود.
وی همچنین به برنامه های این کمیته در مشهد اشاره کرد و گفت: در این راستا از آقای عبدالمالکی معاون حقوقی مجلس برای تشریح موارد مربوطه دعوت کرده ایم. همچنین علاوه بر ادای احترام به مقام شامخ رئیس جمهور شهید چماخ، با آقای جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس یازدهم نیز برای ابلاغ نکات لازم دیداری خواهیم داشت.
مقتدی بررسی پروژه های اولویت دار و پیش نویس قوانین را از دیگر محورهای جلسات این کمیته عنوان کرد و گفت: میزبان معاونان وزارتخانه های مرتبط با کمیسیون (خارجه، دفاع و اطلاعات) خواهیم بود. در انتصاب اعضای کمیتههای کمیسیون، تحولات هستهای را نیز با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی بررسی میکنیم و موضوع دیپلماسی پارلمانی و نظارت بر نمایندگی ایران در خارج از کشور را بررسی میکنیم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: این کمیسیون با اعضای شورای تامین استان خراسان رضوی نیز جلسه خواهد داشت.
بررسی مقررات داخلی سازمان امنیت ملی
اعضای حاضر در جلسه امروز کمیسیون در ادامه بررسی آیین نامه داخلی کمیسیون سیاست خارجی امنیت ملی در مجلس دوازدهم، برخی مواد آن را تصویب و برخی دیگر را اصلاح کردند. البته بررسی بیشتر آیین نامه داخلی سازمان به جلسات بعدی موکول شد.
تبیین قابلیت های قانونگذاری از زبان قوانین مجلس
به گزارش هانی ملت، مهدی عبدالمالکی معاون قوانین شورای اسلامی با حضور در این جلسه با یادآوری وظایف و اختیارات معاونت های قوانین در مجلس گفت: معاونت های قوانین از لحظه تصویب لایحه یا ارسال پروژه ها. به مجلس نمایندگان، پیگیری آنها و شرایط لازم برای اعلام وصول چک طرح ها و طرح ها. همچنین بار مالی پروژه را قبل از اعلام جمع آوری و فوریت یا اولویت آن بررسی می کند.
وی افزود: گروه های تخصصی در معاونت حقوقی نیز در جریان بررسی طرح ها و پیش نویس قوانین و بررسی طرح ها و پیش نویس قوانین از ابعاد مختلف تقنینی، پیشنهادات خود را ارائه می کنند. طرح ها و لوایح به ترتیب ارسال از کمیته ها تنظیم می شوند. بدیهی است گزارش های فوری و گزارش های فوری یا موضوعات ماده 100 آیین نامه داخلی شورا به ترتیب اولویت در دستور کار شورا قرار می گیرد.
نماینده قوانین مجلس نمایندگان در ادامه توضیحات خود از روند بررسی طرح ها و طرح های قانون در تالار مجلس نمایندگان گفت: مجلس نمایندگان در ابعاد قانون گذاری و نظارتی قابلیت های بسیاری دارد که می توان از آنها استفاده کرد. تحقق اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی.
وی همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته پیگیری برنامه هفتم در کمیته امنیت ملی را داد تا این کمیته برنامه های مدون در حوزه دفاعی، امنیتی و سیاست خارجی برنامه هفتم توسعه را پیگیری و نظارت کند.
عبدالمالکی در پایان سخنان خود روند قانونی تشکیل کابینه دولت و بررسی برنامه های وزیران پیشنهادی دولت 14 را برای نمایندگان تشریح کرد.
به هیچ چیز نمی ارزد؛ در اولین جلسه تقنینی و تشکیلاتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم که با حضور معاون حقوقی و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد، اعضای حاضر در جلسه نیز به بیان پیشنهادات خود در زمینه های مختلف پرداختند. مسائل مطرح شده
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا