انعکاس شور و شعور به روایت رادیو
معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه تولید آثار مذهبی در بین تولیدات تاثیرگذار رادیویی جایگاه ویژه ای دارد و همواره مورد استقبال متدینین و خانواده ها قرار می گیرد، تاکید کرد: معاونت صدا از ابتدای ایام محرم الحرام تاکنون داشته است سعی شد از نوآوری و خلاقیت به ویژه پخش برنامه های بسیاری با مضامین دینی و آیینی با حضور کارشناسان مذهبی و مبلغان مشهور بهره مند شود.
یورنا – به گزارش روابط عمومی صداوسیما، علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی درباره تدارک ویژه برنامه های شبکه رادیویی در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان و اهدافی که به دنبال آن هستند در حال پیگیری است، توضیح داد. : صدای رسانه ملی هر ساله در قالب برنامه های متعدد از شبکه های مختلف رادیویی و راه اندازی رادیو محرم، آیین های سنتی، نوحه خوانی، سیدالشهدا(ع) و … را پخش می کند. هیئت ها و حسینیه ها همچنین عموم مردم می توانند در هر ساعت از شبانه روز به شبکه های رادیویی مراجعه کنند و می توانند از شبکه های مختلف رادیویی به آیین های عزاداری گوش دهند. امسال برای این ایام آمادگی خاصی داشتیم و سعی کردیم صداوسیما را به سالن بزرگ ترحیم حسینی تبدیل کنیم، سالنی با فضایی راحت و تداعی کننده شرایط واقعی هیئت برای شنوندگان. حقیقت این است که رادیو حسینیه در کنار عزاداران است.
وی ادامه داد: رادیو به دلیل ویژگی منحصر به فردش در تمام ساعات شبانه روز در دسترس مردم است تا شنوندگان در زمان حال از مداحی، عزاداری و … بهره مند شوند. همچنین برنامه ریزان در تلاش هستند تا با ارتباط مستقیم با عتبات عالیات، سفر حج نیابتی را برای مردم عزیزمان فراهم کنند. از آنجایی که این روزها خیابان ها خصلت کربلایی به خود گرفته است و هر جا که می رویم شاهد هیئات مذهبی هستیم که صدای غمگینشان به گوش می رسد، به همین دلیل شبکه های رادیویی سعی در پخش نوحه ها به صورت ویژه دارند. بنابراین هر برنامه ای نوع مخاطب خاص خود را دارد.
نماینده الصوت تاکید کرد: برخی از برنامه های رادیویی از کربلای معلی به صورت زنده پخش می شود تا دلهای عاشقان را به این مکان مقدس سوق دهد و مردم فضای آنجا را احساس کنند. برخی از برنامه ها از استودیوها پخش می شود. نکته حائز اهمیت این است که بر اساس رهنمودهای رئیس محترم رسانه ملی، صداوسیما در انعکاس مجالس عزاداری به موضوع عدالت توجه جدی داشت و مردم شاهد پوشش گسترده رسانه ای مراسم عزاداری از روستاهای بسیار دورافتاده هستند. در دورافتادهترین مناطق ایران، حتی نام برخی از روستاها به گوش ما نمیرسد، امسال میکروفونهای رادیو تاسوعا و عاشورا را در میان اقوام و بادیهنشینان به صدا درآوردند. به بهترین شکل.
بخشی زاده گفت: بدون شک معاونت دانشگاه وظیفه بزرگی بر دوش دارد و به عنوان یک دانشگاه ملی در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی به وظایف خود عمل می کند. بنابراین شنوندگان برنامه های متنوع را در قالب های مختلف و با این تمرکز گوش می دهند. حتی می توان گفت خبرنگاران شبکه های رادیویی علاوه بر پوشش خبری شهرهای بزرگ و پایتخت ها، به روستاها و دیگر نقاط ایران می رفتند. این موضوع چه در برنامه های نمایشی و چه در برنامه های غیر نمایشی مشهود است اما با فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان این موضوع با جدیت بیشتری دنبال می شود و مخاطبان برنامه هایی را از سراسر ایران تماشا می کنند. نمونه ای از این موضوع را می توان در برنامه رادیو محرم مشاهده کرد که مداحان و ذاکران از سراسر ایران عاشقان امام حسین (علیه السلام) را فریاد می زنند.
وی با اشاره به اینکه پخش رسانه ای گسترده مراسم عزاداری روستاهای دورافتاده ایران در روزهای تاشو و عاشورا در صداوسیما نشان از پیگیری جدی این موضوع داشت، ادامه داد: برنامه سازان در این راستا حرکت می کنند. از آنجایی که روستاها، شهرها و شهرهای کوچک رنگین کمانی از قومیت ها، فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها هستند، به همین دلیل سعی کرده ایم با قدرت بیشتری در این مسیر حرکت کنیم. این روزها مخاطبان و شنوندگان رادیو شاهد صدها ساعت پوشش زنده مراسم ترحیم از روستاهای مختلف کشور هستند و رسانه ها نقش عمده ای در انعکاس این رویداد مهم ملی و مذهبی داشته اند.
بخشی زاده تائید کرد: پخش آیین های محرم (نوستالژی)، موسیقی عاشورایی، نوحه خوانی وعاظ و شیوخ برجسته هیئت ها، تهیه کلیپ عزاداری حسینی، پخش نوحه های منطقه ای و محلی، شعر خوانی حسینی و مداحی عاشورایی از جمله برنامه های رادیویی ویژه شبکه است. در ایام محرم ابراز وفاداری به امام حسین (علیه السلام) با اجرای هنرمندان ابعاد خاصی به خود می گیرد، زیرا هنرمندان جوان با ارتباط نزدیک با جامعه به ویژه نسل جوان می توانند احساسات دینی و فرهنگی را بروز دهند. و ارزشها را با تفاسیر جدید و بدیع، به شیوهای جدید، متفاوت و مؤثر منتقل کند. هنرمندان باستانی افرادی هستند که ضمن تسلط بر اشعار مذهبی و موسیقی هنری، با اجرای آثار آشوری به حفظ و ارتقای ارزش های دینی و هویت فرهنگی کمک می کنند. معاون صدا در ادامه سخنان خود رادیو محرم را یکی از آثار ممتاز معاونت صدا در ایام محرم الحرام دانست و با ارائه الگوهای مناسب برای شخصیت های عاشورایی به ویژه برای جوانان با یک تأکید بر وقایع و درس های عاشورا و پس از آن، به ویژه ظهور حضرت زینب (سلام الله علیها) و آگاهی حضرت سجاد (ع) در خدمت عموم مردم است.
وی با بیان اینکه رادیو محرم از اول محرم شروع به کار کرد و تا پایان ماه جاری موج این شبکه در دسترس مردم خواهد بود، گفت: رادیو محرم با هدف رساندن معارف حسینی به معزز راه اندازی شد. عمومی در بهترین شکل و شیوه ارائه آن البته این تنها چیزی نیست که در این شبکه اتفاق می افتد. شنوندگان می توانند به بخش های صوتی این شبکه رادیویی گوش دهند.
وی در پایان تاکید کرد: تسلیت حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) از دو حوزه الصحاء و العلم قابل مشاهده است. در شرایطی که عدهای بیرحمانه تلاش میکنند این جشنها را کم رونق کنند، عزاداران حسینی هر ساله با شور و شوق بیشتر و نگاهی انقلابیتر در مراسم ترحیم شرکت میکنند. این روزها در برنامه های خلاقانه رادیویی جنبه آموزشی و آیینی داریم. پیام عاشورا به همه همکارانم در رادیو سعی کردند به بهترین نحو و از زوایای مختلف به این پیام بپردازند. در ساخت نرم افزار نیز از ظاهر جدیدی استفاده شده است. برخی رسانه های غربی تلاش کردند این فرهنگ را تحریف کنند اما رسانه ملی به آنها اجازه این کار را نداد. در تاریخ انقلاب خیلی ها تلاش کردند فضای الحسینی را از انقلاب جدا کنند اما ناکام ماندند.
شایان ذکر است که متولیان برنامه رادیویی با آگاهی بخشی از زوایای مختلف حماسه مردم غزه و با هدف گذاری دقیق در قالب، نتایج مثبت استقامت در راه دین خدا را به عموم مردم معرفی کردند. از ایجاد برنامه های جذاب و تاکید بر تحقق وعده پیروزی و نصرت الهی بر ظالمان و غاصب و کودک کش صهیونیسم تاکید کردند.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا