افتخارآفرینی تیم رباتیک ایران در مسابقات اوراسیا ۲۰۲۴ ترکیه
به گزارش خبرنگار علم و فناوری یورنا، مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی اوراسیا 2024 به همت فدراسیون بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی (FIRA) با حضور بیش از هزار دانش آموز از هشت کشور در اوراسیا برگزار شد. منطقه این مراسم از 17 تا 19 نوامبر در شهر وان ترکیه برگزار می شود.
این مسابقات که با هدف تبادل دانش و توسعه همکاری های علمی و آموزشی برگزار می شود، زمینه ساز رشد و تبادل اطلاعات بین تیم های شرکت کننده و ارتقای سطح آموزشی و مهارتی جوانان در این زمینه است.
در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات که 28 آبان ماه برگزار شد، یکی از تیم های ایران متشکل از سمیر اکبر، سمیر رضا سلطانی و کیان کربلا به مقام اول لیگ «انبار» دست یافت.
این موفقیت به دست آمده توسط تیم ایرانی نه تنها نشان دهنده سطح بالای دانش و مهارت در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی است، بلکه می تواند منجر به ایجاد همکاری های علمی با دانشگاه ها و مراکز علمی کشورهای دیگر شود.
قبلا، به گفته صادق نژاد نایب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعیاین مسابقات با هدف افزایش هم افزایی بین کشورهای عضو و افزایش همکاری های بین المللی برگزار شد. وی همچنین خاطرنشان کرد که اولین بازی های بین المللی آسیا و اقیانوسیه در پاییز امسال (نوامبر 1403) در ترکیه برگزار می شود که بزرگترین رویداد ورزشی رباتیک در منطقه خواهد بود.
سروش صادق نژاد، رئیس کمیته ملی ایران در این خصوص گفت: مسابقات بین المللی رباتیک FERA امسال برای اولین بار زیر نظر فدراسیون بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی FERA در شهر فیرا برگزار می شود. . وان، ترکیه این مسابقات در دو بخش آقایان و بانوان با حضور 130 تیم از 8 کشور از 25 تا 28 آبان ماه برگزار می شود. ایران در بخش دانش آموزی نیز در این مسابقات حضور دارد.
یکی از اعضای هیئت مدیره فدراسیون بین المللی رباتیک ورا افزود: برگزاری منظم این مسابقات در ایران و همچنین حضور گروه های موفق ایرانی در مسابقات بین المللی می تواند زمینه تبادل اطلاعات بین تیم ها را فراهم کند. داشتن تیم های موفق در کنار هم و تشکیل فعالیت های مشترک با دانشگاه ها و مراکز علمی کشورهای دیگر. همچنین با توجه به توسعه هوش مصنوعی و رباتیک در جهان و نگاه خاص ایران به این مقوله، توسعه و ترویج این موضوع و نیز نگاه آموزشی و مهارتی در بین نسل جوان کشور می تواند زمینه ای برای کاوش باشد. استعدادها، هدایت آنها به سمت نیازهای واقعی کشور و همچنین توسعه اقتصاد دانش بنیان. این علم مدرن شامل بسیاری از صنایع مختلف است. علاوه بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و دستیابی به خودکفایی در بسیاری از صنایع؛ به نخبگان ایرانی در راه اندازی کسب و کارهای جدید کمک می کند که زمینه را برای ایجاد جایگاه جدید در فعالیت های علمی و پژوهشی، توسعه بهتر و مناسب تر استارت آپ ها در این زمینه و توسعه دانشگاه های نسل سوم در کشور فراهم می کند.
وی افزود: مسابقه بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی ورا 2024 اوراسیا که در شهر وان ترکیه برگزار می شود، یکی از بزرگترین رویدادهای جهانی در حوزه رباتیک، هوش مصنوعی، مکاترونیک و اتوماسیون است. این مسابقات که در سال 2024 برگزار می شود، بستری را برای تیم های نخبه از سراسر جهان فراهم می کند تا بتوانند نوآوری ها و توانایی های خود را در زمینه های مرتبط با فناوری های پیشرفته به نمایش بگذارند. هدف اصلی مسابقات فیرا ترویج و توسعه علم و فناوری در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی است و در این راستا تیم های شرکت کننده ربات ها و سیستم های هوشمند خودران را طراحی و می سازند. این مسابقات شامل چالشهای مختلفی است که همه چیز را از برنامههای صنعتی گرفته تا شبیهسازی سناریوهای زندگی روزمره را پوشش میدهد و تیمها را به رقابت در زمینههای نوآوری و خلاقیت تشویق میکند. شهر وان با موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساخت های مناسب میزبان این مسابقات خواهد بود. شرکت کنندگان و علاقه مندان از سراسر جهان می توانند از تجربه حضور در این شهر تاریخی و فرهنگی بهره مند شوند و در محیطی سرشار از تعامل و هم افزایی از دستاوردهای علمی و فناوری جهانی برخوردار شوند.
رئیس کمیته ملی رباتیک FERA Eurasia تصریح کرد: با برگزاری دوره ای مسابقات FERA Eurasia که در سال جاری در اوایل آبان ماه 1403 هجری شمسی برگزار می شود، کمیته بین المللی رباتیک FERA Eurasia در تلاش است تا این دانش را در کشورهای منطقه توسعه دهد. و افزایش مهارت علاقه مندان در این زمینه گامی بر خواهد داشت.
نایب رئیس فدراسیون بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی ورا افزود: نگاه ویژه کشورهای منطقه به این علم و همچنین برنامه های راهبردی تدوین شده در برخی کشورهای همسایه نشان از اهمیت این رشته در صنعت دارد. . توسعه کشورها مستلزم این است که سیاستگذاران برنامه ریزی کوچک، جهت گیری صحیح و سرمایه گذاری در این بخش داشته باشند. شهر وان با موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساخت های مناسب میزبان این مسابقات خواهد بود. شرکت کنندگان و علاقه مندان از سراسر جهان می توانند از تجربه حضور در این شهر تاریخی و فرهنگی بهره مند شوند و در محیطی سرشار از تعامل و هم افزایی از دستاوردهای علمی و فناوری جهانی برخوردار شوند. بحمدالله چشمانداز و برنامههای دولت در این زمینه محقق شده است، علاوه بر آن راهاندازی سازمان ملی هوش مصنوعی که با توجه به اسناد اولیه و تحولآفرین موجود و همچنین اقدامات انجام شده توسط سازمان ملی هوش مصنوعی انجام شد. بخشهای مختلف دولتی و خصوصی آنچه را که در حوزه هوش مصنوعی و علوم وابسته در کشور دنبال میکنیم، اجازه میدهد تا با انسجام ملی و با استفاده از توانمندیهای همه نخبگان، دلسوزان، برنامه راهبردی جامعی برای کشور تدوین کنیم. و متخصصین در این زمینه. برای اینکه بتوانیم قدم به قدم با پیشرفت های صورت گرفته در سطح جهانی، از این علم غافل نباشیم.
وی بیان کرد: امیدواریم با نگاه ویژه ای که دولت پزشکی ادامه می دهد، ضمن ایجاد امید و دلسوزی در نسل جوان کشور، نیروی انسانی کشورمان اعم از اساتید، دانشجویان و دانشجویان را در جهت سرمایه گذاری زمان و فعالیت فعال کنیم. از انرژی های داخلی و بین المللی استفاده کنند تا با تمام توان برای ایران و برای عزت ایران تلاش کنند.
انتهای پیام/