اعلام آمار رسمی و شگفت‌آور مهاجران افغانستانی به ایران طی۶ ماه – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا، به نقل از: شوالیه؛ نادر یار احمدی در هفتاد و پنجمین نشست کمیته اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (OXCOM) در ژنو تاکید کرد: تقریباً هر بار میزبانی از مهاجران افغانستانی بر عهده دولت و ملت ایران است.
مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع خارجی و مهاجران وزارت کشور در خصوص بار مالی، ازدحام و فشار بر زیرساخت‌ها، کاهش تاب‌آوری جمعیت میزبان، نگرانی‌های امنیتی، چالش‌های بهداشتی، آموزشی و اجتماعی. وی به تنش ها و اثرات زیست محیطی حضور پناهجویان و آوارگان افغان اشاره کرد و خواستار شمولیت بازگشت پناهجویان به کشورهایشان شد.
یار احمدی میزان منابع مالی بین المللی تخصیص یافته در حوزه آوارگان و آوارگان را برای ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه بسیار ناامیدکننده دانست و بودجه عملیاتی کمیسیون ایران در سال 2023 را کمتر از بودجه سال 2023 دانست. 2022. این نشان دهنده نیاز کمیسیون و جامعه بین المللی به مشارکت و رویکرد فعال تر در این زمینه است.

متن کامل سخنان مشاور وزیر، رئیس مرکز امور اتباع خارجی و مهاجران وزارت کشور در هفتاد و پنجمین نشست کمیته اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (OXCOM) به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم ترین

خانم رئیس جمهور
آقای گراندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان،
وزیران محترم

خوشحالم که در هفتاد و پنجمین جلسه کمیته اجرایی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان شرکت می کنم. قبل از هر چیز لازم می دانم به بحران انسانی غزه، لبنان و سوریه و نسل کشی بی رحمانه مردم به دست رژیم ظالم غاصب صهیونیستی که منجر به آواره شدن میلیون ها نفر در فلسطین و آوارگی شده است اشاره کنم. لبنان. ضروری است که جامعه بین المللی علناً این اقدامات، از جمله بمباران بیمارستان ها و کمپ های پناهندگان را محکوم کند.
ما احترام خود را به قربانیان این حملات علیه کارکنان سازمان ملل، به ویژه آنروا ابراز می کنیم. جمهوری اسلامی ایران این جنایات را به شدت محکوم می کند.

خانم رئیس جمهور، جمهوری اسلامی ایران سال هاست که میزبان تعداد زیادی از مهاجران و آوارگان افغان بوده و در این زمینه با چالش های مختلفی از جمله بار مالی، ازدحام بیش از حد و فشار بر زیرساخت ها مواجه است که باعث کاهش تاب آوری کشور میزبان می شود. . جمعیت، نگرانی های امنیتی، چالش های مراقبت های بهداشتی، مسائل آموزشی مواجه شده، تنش های اجتماعی و اثرات زیست محیطی.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان بین المللی مهاجرت، موج ورود اتباع افغانستانی به ایران همچنان ادامه دارد و در شش ماهه نخست سال 2024 بیش از یک میلیون نفر از این اتباع در کشورمان ساکن شده اند. هجوم اتباع افغانستان در حالی ادامه دارد که کمیسر در سال 2022 وضعیت اضطراری را در افغانستان اعلام کرده است. در نتیجه کمک های بین المللی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و به این ترتیب دولت ایران بیشترین بار را بر عهده داشته است. این وضعیت نشان دهنده تداوم چالش های داخلی ناشی از این ورود به کشور من است.

درخواست بازگشت به شرایط قبل از سال 2022 و درک بحران اقتصادی و زیرساختی که شرایط فوق برای کشورم ایجاد کرده است و اتخاذ تدابیر لازم برای تخصیص متناسب‌تر منابع هزینه شده سالانه برای تامین سرپناه، غذا، مراقبت‌های بهداشتی و آموزشی به مردم است. شهروندان کشور من علیرغم محدودیت منابع داخلی و محدودیت های ناشی از تحریم های سخت و یکجانبه، جمهوری اسلامی ایران با رویکردی انسانی و اسلامی فراتر از تعهدات خود میزبان شهروندان خود بوده است. ما خدمات آموزشی و بهداشتی را بدون تبعیض به آنها ارائه کردیم. ادامه تحصیل برای دانش آموزان افغان، ارائه خدمات اولیه صحی رایگان، پوشش بیمه درمانی رایگان برای پناهندگان آسیب پذیر و بهره مندی از یارانه تنها بخشی از رویکرد بشردوستانه کشورم در قبال پناهجویان و خارجی ها بود. این موارد علیرغم چهار شرطی که کشور من نسبت به کنوانسیون 1951 ابراز داشت، رخ داد.

این در حالی است که اکثر این شهروندان به صورت غیرقانونی در کشور هستند. همه دانش آموزان افغان، صرف نظر از وضعیت پناهندگی شان، به مدارس دولتی دسترسی دارند. با توجه به کمبود فضای آموزشی برای دانش آموزان کشور، توسعه مدارس برای رفع نیازهای فضای آموزشی اتباع افغانستان مستلزم ایجاد مکاتب جدید است که در صورت تامین بودجه از سوی جامعه جهانی، علاوه بر ایجاد مدارس جدید، سیستم مجازی کنونی می تواند برای پوشش نیازهای آموزشی شهروندان ذینفع که نیاز به توجه جدی جامعه بین المللی دارد، استفاده شود.

خانم رئیس جمهور، راه حل های موقت نمی تواند مشکل پناهندگان را برای همیشه حل کند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و جامعه بین المللی باید تلاش بیشتری برای تسهیل و تسریع بازگشت پناهندگان و آوارگان به کشورهایشان به عنوان یک راه حل پایدار در اولویت انجام دهند.
در سند نهایی راه حل های استراتژیک برای پناهجویان افغان، اولویت بازگشت داوطلبانه مورد تاکید قرار گرفته و ایران درخواست می کند که بازگشت پناهجویان در دستور کار قرار گیرد. شکست جامعه بین المللی در تسهیل بازگشت و بی توجهی به بازسازی زیرساخت ها در آن کشور غیرقابل قبول است. به نظر می رسد که برای مدتی، این ابتکار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای ایجاد گروه های حمایتی برای راه حل های استراتژیک برای پناهندگان افغان (SSAR) با هماهنگی کامل با مکانیسم چهارجانبه (Q4) مورد توجه قرار نگرفته و اولویت داده شده به افغانستان را تحت الشعاع قرار داده است. لذا با توجه به توان این طرح و راهکارهای مناسب برای رفع چالش های موجود، بر ادامه پیگیری ها و جلسات آن تاکید می شود. میزان منابع مالی بین المللی تخصیص یافته در حوزه پناهندگان و آوارگان برای ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه بسیار ناامید کننده است.
در حال حاضر، کمتر از نیمی از کل هزینه میزبانی توسط کمک های بشردوستانه بین المللی تامین می شود. منابع تخصیص یافته عمدتاً به سمت رسوب شهروندان به جامعه میزبان محلی هدایت می شود.

بودجه عملیاتی کمیسیون برای ایران در سال 2023 کمتر از سال 2022 بود و اکنون کمتر شده است و این نشان می‌دهد که کمیسیون و جامعه بین‌المللی باید مسئولیت، تعامل و رویکرد فعال‌تری در این زمینه داشته باشند. یعنی تقریبا تمام بار میزبانی بر دوش دولت ایران و ملت ایران است.

همانطور که کمیساریای عالی بارها تاکید کرده است، ظهور بحران های جدید در جهان نباید منجر به بی اولویت شدن بحران قدیمی و طولانی و همچنین موضوع مهاجران و آوارگان افغان شود و بار و مسئولیت پناهندگان باید همچنین در سراسر جامعه بین المللی به اشتراک گذاشته شود. منطقاً تحمل هزینه و بار میزبانی تعداد زیادی پناهنده برای یک کشور نه منصفانه است و نه عملی.
این در کشور من اجرا نشده است و ما فشار فزاینده ای را بر منابع محدود محلی خود احساس می کنیم. این وضعیت نمی تواند ادامه یابد.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *