اصول فردوسیپور برای گزارشگری/ دو شرط عادل برای بازگشت به صداوسیما؟ – یورنا
موضوع بازگشت عادل فردوسی پور به صدا و سیما هر از چند گاهی داغ می شود و این بار پرداختن به این موضوع در رسانه شخصی وی و طرح برخی موضوعات از جمله اصول این گوینده و گزارشگر فوتبال جالب بود.
به گزارش سرویس ورزشی یورنا، وقتی عادل فردوسی پور از اصولی می گوید که مانع از بازگشتش به صدا و سیما برای گزارشگری شده است، این موضوع در فضای مجازی و رسانه ای بسیار داغ می شود و باز هم تشویق ها به سمت او می رود. اما این مجری و گزارشگر چیزی نمی گوید که اصولش چیست و چه چیزی مانع بازگشتش شده است.
بخشهایی مثل جام جهانی و بعضیها هم پیشنهاد شد که بیایم رادیو و در فضای مجازی گزارش بدهم، اما این زمانها طوری بود که اگر بخواهم این کار را بکنم، باید اصول خودم را زیر پا بگذارم و به همین دلیل است. از اشتیاقم برای گزارشگری دست کشیدم.»
ضمن اینکه وقتی یکی از نیروهای عادل فردوسی پور در رسانه خود از او می پرسد که آیا احتمال بازگشت به صداوسیما وجود دارد، قاطعانه می گوید: «نه!». به طوری که این پاسخ های این مجری و گزارشگر دوباره در فضای مجازی و رسانه ای داغ شود. اما نکته مهم و سوالی که باید از عادل فردوسی پور پرسید این است که آیا او در کار در صدا و سیما اصولی دارد یا فقط مربوط به گزارش است؟
اگر فردوسی پور اصول کار صداوسیما را داشت، از سال 1376 مجری گری و گزارشگری فوتبال را کنار گذاشت و پس از تعطیلی برنامه 90، در تمام این دوره ها یعنی از سال 1398 تا خرداد 1402، برنامه فوتبال 120 شبکه ورزش صداوسیما را پخش کرد. . یعنی 4 سال و نیم بعد از تعطیلی برنامه 90 و غار عادل بلتبلیغ به فعالیت خود با صدافسیما ادامه داد و در مقاطعی که گزارش های فوتبالی را به دلیل اصولی بودنش نمی پذیرفت با صدافسیما همکاری کرد. بنابراین نمی توان گفت فردوسی پور برای کار در صدا و سیما اصولی دارد و در طول این سال ها این اصول رعایت نشده است.
نکته مهم و دشوار در خصوص موضوع مطرح شده از سوی فردوسی پور، دقیقاً مرز باریکی است که بین کار با صدا و سیما و گزارش در رادیو و تلویزیون ترسیم می شود. با توجه به فعالیت مستمر فردوسی پور در صدا و سیما، او فقط یک سری اصول برای پوشش اخبار فوتبال داشت که هیچ گاه به وضوح درباره آن صحبت نکرد. از آنجایی که فوتبالدوستان علاقه زیادی به گزارش های او دارند، شاید بد نباشد که با این اصول بیشتر آشنا شوند و بدانند که فردوسی پور چه اصولی داشت که به خاطر آن هوادارانش را از گزارش هایش محروم کرد.
برنامه سال 90 اواخر سال 1396 تعطیل شد و عادل فردوسی پور در ماه های اول پخش آن را برای گزارش فوتبال قبول نکرد. یعنی موضوع صداوسیما برکناری عادل فردوسی پور نبود، بلکه تصمیم – چه درست و چه نادرست – مدیران صداوسیما فقط تعطیلی برنامه 90 بود که آن را هم اجرا کردند. در زیر این مجری و گزارشگری است که خودش حاضر به گزارش فوتبالی نشد اما شاید بتواند به این سوال پاسخ دهد که آیا برای گزارش بازگشت برنامه 90 تنها یک شرط داشت تا با گزارش فوتبالی هم موافقت کند؟
به نظر می رسد در آینده جو دارایی های گزارشگری عادل فردوسی پور با تغییراتی همراه باشد. او همچنان دعوتها را برای گزارش فوتبال رد میکند و به نظر میرسد برخی چیزها به شرایط او اضافه شده است. باز هم شاید خود فردوسی پور بهتر می توانست به این سوال پاسخ دهد که آیا اصول و شرایطش برای گزارشگری این بود که برنامه 90 را به او برنگرداند به شرطی که علی فروغی مدیر شبکه سوم صداوسیما نباشد؟
اگر فردوسی پور بتواند پاسخ روشن و شفافی به این سوالات بدهد، بسیاری از مسائل درباره او و مخاطبانش روشن می شود. آیا اصول آن ربطی به مسائل اجتماعی و انتقاد مردم از عملکرد رادیو و تلویزیون دارد یا اصولی مربوط به مسائل شخصی است؟ مسلما شرایط پوشش فوتبالی بازگشت برنامه 90 و خروج علی فروغی از شبکه سوم سیدفاسیما است. بلکه شامل برخی مسائل شخصی، دوست داشتن ها و ناپسندها می شود که البته ارزش آنها به همان اندازه شخصی و مربوط به یک جامعه کوچک است.
علاوه بر این صحبت های فردوسی پور درباره گزارش فوتبال در جام جهانی ربطی به صدا و سیما نداشت و همان طور که خودش هم اشاره کرد در مورد گزارش در فضای مجازی بود. جالب اینکه این موضوع از سوی برخی افراد در اتحادیه فوتبال که قبل از جام جهانی با کودتا به اتحادیه بازگشته بودند و تلاش می کردند شرایط لازم را برای گزارش دهی به فردوسی پور فراهم کنند نیز پیگیری می شد که در آن مقطع این اتفاق نیفتاد. یعنی هنوز اصولی رعایت نمی شد اما شرایط گزارش و دریافت جعبه اطلاع رسانی در ورزشگاه های قطر فراهم نبود که عده ای در فدراسیون فوتبال هم آن را دنبال می کردند و به همین دلیل فردوسی پور نتوانست به هوادارانش در ورزشگاه قطر گزارش دهد. جام جهانی.