ادب حر شرط نجات او شد/ تصمیم گیری درست در بزنگاه تاریخ سنوشت ساز است
گفتگو
یک کارشناس علوم قرآنی کرامت حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) را رمز ماندگاری آن حضرت دانست و خواستار اهمیت تقلید از شهدای حادثه کربلا در موقعیت های تاریخی شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد یوسفی علی تبار در گفتگو با مرحله وی در مورد روز چهارم ماه محرم و نامیدن این روز به قیام حر گفت: از حر بن یزید الریاحی خبر زیادی ثبت نشده است، اما آنچه از حضور آن در… واقعه کربلا معلوم شد که او چندین صفت خوب دارد که او را از جبهه کفر نجات داده است.
وی به رویکرد الحر اشاره کرد و افزود: وقتی چهره های همراه لشکر امام حسین (علیه السلام) در واقعه کربلا را بررسی می کنیم و از منظر کیهانی مشاهده می کنیم، با این سوال مواجه می شویم؛ چگونه تصمیم بگیریم؟ یا چگونه می توان تصمیم درست گرفت؟ علم معتقد است که انسان ها بر اساس هوش هیجانی یا منطق تصمیم می گیرند. با این حال، نحوه استفاده از هوش منطقی یا کنترل هوش هیجانی در لحظات سخت مطرح شد و اینکه حر در لحظه حساس زندگی چگونه تصمیمی اساسی گرفت و به لشکر امام حسین (علیه السلام) پیوست.
علی تبار به زندگی و جایگاه حر پرداخت و افزود: حربن یزید الریاحی فردی بزرگ شده از شهر کوفه در نظام قبیله ای آن زمان بود، اما چگونه توانست بر عواطف خود غلبه کند و علایق دنیوی را در کربلا رها کند. ? نکته مهمی است که همه باید به آن توجه کنند. با نگاهی به رمانها و زندگی حرم، مشخص میشود که او در لحظهی زندگیاش، اجرای ممتاز و تصمیمی که مسیرش را تغییر دهد، نداشته است.
وی به مقایسه برخی از چهره های شاخص راه پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی افراد زیادی بودند که از ویژگی های آزادی برخوردار بودند مانند حر، اما در ابتدا اشتباه کردند. قدم به سوی استبداد و ظلم، اما بالاخره توبه کردیم و راه درست را برای سعادت انتخاب کردیم و به انقلاب پیوستیم. شاید بتوان گفت که کیفیت سخاوت در شالوده این افراد نهفته است که به عنوان یک صفت مؤثر باعث شده است که مسیر درست را در مواجهه با زندگی انتخاب کنند.
این کارشناس علوم قرآن یکی دیگر از بهترین صفات حر را مورد بحث قرار داد و گفت: یکی از موارد ستودنی حر، ادب و احترام آن حضرت در برابر حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) است. زمانی که در مقابل دشمن و جبهه مقابل ایستاد، هرگز ادب را از دست نداد و ادب شرط نجات او شد، نکته ای که متاسفانه امروز در جامعه با بی تفاوتی با آن برخورد می شود.
علی تبار درباره واقعه کربلا تاکید کرد: اگر بخواهیم در واقعه کربلا تعمق و تفکر کنیم، باید علاوه بر بحث صوفیانه و شناختی، از این موضوع عبرت بگیریم. زیرا واقعه کربلا درس های زیادی در دل خود دارد که باید تفکر بسیاری را شکل دهد.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا