اختلافات نتانیاهو با ترامپ بالا گرفت؛ عدم شرکت در مراسم تحلیف/ تغییر شیوه جنگی حماس/ تغییر اساسی در سیاست خارجی ارمنستان به ضرر روسیه – یورنا
به گزارش سرویس بین الملل یورنا، عدم شرکت نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ؛ تغییر شیوه مبارزه حماس؛ تغییر ریشه ای سیاست خارجی ارمنستان به نفع پیوستن به اتحادیه اروپا یکی از مهمترین اخبار و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بود.
نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نخواهد کرد
مطبوعات «تایمز» رژیم صهیونیستی به نقل از دستیار نخست وزیر این رژیم گزارش دادند که «بنیامین نتانیاهو» از برگزاری مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» در آمریکا دوری می کند و از طرح قبلی صرف نظر می کند.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که رئیس جمهور منتخب آمریکا ویدئویی را علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتشر کرد و در آن از عقده وی برای ایجاد جنگ بین آمریکا و ایران یاد کرد.
تنش و نارضایتی دونالد ترامپ و نخست وزیر رژیم صهیونیستی یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال های اخیر بوده است. ترامپ که در دوران ریاست جمهوری نتانیاهو رابطه نزدیکی با نتانیاهو داشت و از اقدامات وی از جمله انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس حمایت می کرد، اخیرا از او انتقاد کرد.
ترامپ در انتخابات 2020 از حامی نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد و حتی به صراحت گفت که گزینه های دیگر برای رهبری رژیم صهیونیستی را به نتانیاهو ترجیح می دهد. این بیانیه منجر به شکاف عمیق تری در روابط آنها شد.
این اختلاف نظر حاکی از تغییر در روابط سیاسی و دیپلماتیک آمریکا و رژیم صهیونیستی است. ترامپ همیشه به دنبال رهبرانی بوده است که به او وفاداری کامل نشان دهند، اما نتانیاهو به وضوح با اولویت دادن به منافع داخلی و تلاش برای تقویت موقعیت خود از ترامپ فاصله گرفته است. شاید این درگیری ها بر روابط آینده آمریکا و تل آویو و همچنین سیاست داخلی رژیم صهیونیستی تأثیر بگذارد.
ایده جدید ترامپ مورد تمسخر رئیس جمهور مکزیک قرار گرفت
رئیس جمهور مکزیک به ایده ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک واکنش نشان داد و پاسخ خود را در قالب یک شوخی انتقادی داد.
کلودیا شینبام، رئیس جمهور مکزیک، به طرح ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک واکنش نشان داد و ضمن انتقاد از این ایده، آن را به سخره گرفت.
به گزارش گاردین، شاینبام به پیشنهاد دونالد ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا پاسخ داد.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی مقابل نقشه جهان ایستاد و در واکنش به اظهارات ترامپ پیشنهاد کرد که بهتر است نام آمریکای شمالی به آمریکای مکزیکی تغییر یابد.
شاینبام با کنایه به ترامپ گفت: «این پیشنهاد خوبی به نظر می رسد. نه نظرات او پس از آن بود که نقشه ای از آمریکای شمالی را از سال 1607 نشان داد که آمریکای شمالی را به عنوان آمریکای مکزیکی مشخص کرده بود.
ترامپ که 20 ژانویه برای دومین دوره ریاست جمهوری آمریکا انتخاب می شود، گفت که قصد دارد نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهد.
وی ضمن حمایت از ایده خود برای این اقدام، به دولت مکزیک متوسل شد و استدلال کرد که نباید به شهروندانش اجازه ورود به ایالات متحده را بدهد.
ترامپ همچنین مدعی شد که مکزیک توسط کارتل های مواد مخدر اداره می شود. موضوعی که شینباوم در پاسخ مطرح کرد: در مکزیک، مردم حکومت می کنند.
تمسخر شینبام از ایده ترامپ در حالی صورت می گیرد که او اخیرا از سیاست ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات از مکزیک انتقاد کرد و به ترامپ هشدار داد که اگر تعرفه های جدیدی بر کالاهای مکزیکی اعمال شود، واکنش مشابهی خواهد داد
مطبوعات عبری: حماس شیوه مبارزه خود را تغییر داده است
روزنامه عبری «معاریو» نوشت که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حموس) بمب های بیشتری را در زیر زمین به ویژه در شمال نوار غزه کار گذاشته و از راه دور آنها را فعال کرد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، این روزنامه عبری همچنین فاش کرد که نیروهای مقاومت از راه دور تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی را زیر نظر داشتند و در برخی موارد از پناهگاه های خود خارج می شدند تا امکان حرکت نظامیان صهیونیست را فراهم کنند. آنها پس از بمباران وارد میدان می شوند.
روزنامه «معاریو» در ادامه افزود: ارتش رژیم صهیونیستی متوجه شده است که روش های جنگی که در غزه استفاده می شود در رودخانه اردن اجرا می شود. چند روز پیش سربازان رژیم اشغالگر تعدادی از جوانان فلسطینی را به دلیل قرار دادن بشکه ای پر از مواد منفجره در مسیر نیروهای نظامی و هدایت آنها به منطقه بمباران دستگیر کردند.
به نوشته این روزنامه عبری، در هفته های گذشته بیشتر نیروهای تیپ های کافر، نهال، مهندسی و زرهی به این شکل در شمال نوار غزه کشته شدند.
پیش از این رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده بود که جنبش حماس توانسته نیروهای جدیدی را به صفوف خود در شمال نوار غزه جذب کند و از بمب های انفجاری برای اجرای عملیات خود علیه نیروهای اسرائیلی استفاده کند.
ارتش اسرائیل در 6 اکتبر 2024 حمله گسترده ای را به بخش شمالی نوار غزه انجام داد که منجر به ویرانی گسترده و کشته شدن 43 افسر و سرباز شد. در این عملیات بیش از 4000 فلسطینی شهید یا مفقود و 12000 نفر دیگر مجروح شدند.
تشکیل کمیته بین المللی برای تقسیم سوریه؛ توطئه جدید اسرائیل
یک رسانه اسرائیلی روز پنجشنبه فاش کرد که موضوع تقسیم سوریه به چند کانتون و چگونگی تحقق آن یکی از پیشنهادات داغی است که در جلسات اخیر کابینه رژیم صهیونیستی مطرح شده است.
روزنامه عبری «اسرائیل هوم» نوشت رژیم صهیونیستی در حال بررسی پیشنهادهایی برای ایجاد کمیته بین المللی برای تقسیم سوریه به چند «کانتون» است.
این روزنامه فاش کرد که این بحث به صورت مخفیانه انجام می شود زیرا نگران است ایده پیشنهادی اسرائیل به درستی در سوریه اجرا نشود.
بر اساس این گزارش، این موضوع در یک نشست کوچک به ریاست وزیر جنگ اسرائیل، اسرائیل کاتز، مطرح شد و در آن چندین موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این پیشنهاد در بحبوحه نگرانی ها در مورد امنیت اقلیت های سوریه به دلیل مداخلات فزاینده ترکیه مورد بررسی قرار گرفت.
اسرائیل هوم به نقل از منابع امنیتی اسرائیل مدعی شد که «اسرائیل قصد ندارد در سوریه بماند، اما در عین حال تا زمانی که اوضاع تثبیت نشود، مناطق تحت کنترل را ترک نخواهد کرد».
بر اساس این گزارش، اختلافات در اسرائیل درباره جبهه شمالی در حال افزایش است و نشست کوچک و محدود کاتز به عنوان مقدمه ای برای نشست بعدی با حضور بنیامین نتانیاهو، بر موضوع حضور ترکیه در سوریه متمرکز شده است.
اسرائیل هام در ادامه نوشت که رایزنیها در کابینه نتانیاهو بر تغییرات سوریه و تردیدها در مورد رویکرد احمد الشارو (ابومحمد الجولانی)، رئیس عملیات در این کشور متمرکز بود و اسرائیل نگران امنیت و امنیت است. سلامت اقلیت های دروزی و کرد در منطقه.”
در همین راستا، الی کوهن، وزیر اسرائیل پیشنهاد کرد که «کنفرانس بین المللی» درباره سوریه برگزار شود تا پروژه تقسیم سوریه به «کانتون ها» بر اساس آن شکل بگیرد.
به گفته منابع امنیتی، این کنفرانس می تواند یکی از راه های حفظ «ارتش» رژیم صهیونیستی در مناطق تحت نفوذ خود در سوریه باشد، علاوه بر این، این کنفرانس «سوریه و مرزهای آن» را تغییر خواهد داد.
دولت ارمنستان از طرح پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت کرد
دولت ارمنستان از طرح قانونگذاری نیروهای طرفدار غرب برای آغاز روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا که در پارلمان در حال بررسی است، حمایت کرد.
تصویب پیشنهاد دولت ارمنستان بر پیش نویس قانون که «آغاز روند الحاق ارمنستان به اتحادیه اروپا» نامیده می شود و سپس پیشنهاد دولت نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، خواهد بود. به مجلس ارسال شود.
آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان پیش نویس این تصمیم دولت ایروان را ارائه کرد. به گفته میرزویان، روابط ارمنستان و اتحادیه اروپا در سال های اخیر به شدت و پویا توسعه یافته است. وی افزود: اتحادیه اروپا به ویژه در بخش امنیتی به ارمنستان کمک کرده و ناظرانی را به این جمهوری اعزام کرده و آمادگی خود را برای کمک به توسعه اقتصادی اعلام کرده است.
از سوی دیگر، نیکول پاشینیان نیز به نوبه خود اعلام کرد که این تصمیم به معنای عضویت نهایی کشور در اتحادیه اروپا نیست، زیرا این موضوع تنها از طریق همه پرسی قابل حل است. وی با اشاره به این نکته گفت: ارمنستان پس از تصویب پیش نویس قانون باید نقشه راه مناسبی با اتحادیه اروپا تهیه کند.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، نخست وزیر ارمنستان در این زمینه افزود: با این تصمیم تایید می کنیم که سیاست خارجی مستقلی بر اساس منافع خود و مطابق با سیاست تعادل و توازن در سیاست خارجی داریم. .. کابینه وزیران ارمنستان مخالف این است که هیچ ابتکاری وجود ندارد. – به خصوص بر اساس تزهایی که اعلام کردیم.