ابداع روش جدید برای کاهش زبالههای الکترونیکی
دانشمندان دانشگاه دی پاویا ایتالیا با همکاری محققان دانشگاه صوفیه ژاپن روش جدیدی برای شکستن سیم های برق با استفاده از امواج مایکروویو ابداع کرده اند. روش جدید از فرآیندی به نام پیرولیز استفاده می کند که شامل استفاده از دماهای بالا برای تبدیل مواد جامد به گاز، معمولاً در یک محیط خنثی یا بدون اکسیژن است.
به گزارش خبرنگار علمی برنا به نقل از نیو اطلس، محققان در یک آزمایش از کابل های VVF استفاده کردند که نوعی سیم الکتریکی است که با سیم های مسی پوشیده شده در غلاف PVC پیچیده شده است. محققان سیم ها را در جعبه شیشه ای حاوی گاز نیتروژن برای جلوگیری از احتراق قرار دادند و سپس درجات مختلفی از تابش امواج مایکروویو را اعمال کردند. در این فرآیند، پوشش پی وی سی به کلر و دی اکسید کربن تبدیل شد و لایه های مس دست نخورده باقی ماند.
گاز کلر را می توان به اسید هیدروکلریک مفید تبدیل کرد، در حالی که کربن فعال مشتق شده از PVC را می توان به کربن سیاه تبدیل کرد و به عنوان رنگدانه استفاده کرد. یافته ها نشان می دهد که حدود 35 درصد از PVC بازیافت می شود و روش مذکور می تواند مس ارزشمند و قابل استفاده مجدد را در این فرآیند بازیابی کند.
کابل های برق بیش از 50 میلیون تن زباله های الکترونیکی را تشکیل می دهند و با این روش می توان قطعات ارزشمندی مانند مس را استخراج و باقی قطعات را بدون آسیب رساندن به محیط زیست بازیافت کرد.
انتهای پیام/