آیا ویروس چینی به ایران رسیده؟! – یورنا
چند روزی است که از ظهور و انتشار ویروس جدید چینی در چین و برخی دیگر از نقاط جهان می گذرد و نوعی ترس در جامعه به وجود آمده است و افراد زیادی در حال مرور تصاویر ذهنی این ویروس هستند. در ذهن آنها روزهای کرونا و این موضوع مرتبط است آیا آن روزهای خاص و محدودکننده کرونا در دنیا تکرار می شود؟
وی به نقل از خبرگزاری یورنا از فارس؛ در ایران شیوع آنفولانزا و بیماری های تنفسی بسیاری از مردم را روانه مراکز درمانی یا خانه نشینی کرده است. البته به گفته مسئولان وزارت بهداشت، این ویروس هنوز در ایران مشاهده نشده است، اما چه این ویروس وحشتناک و کشنده باشد و چه روال عادی داشته باشد و با رعایت توصیه های ساده بهداشتی می توانید از این امر در امان باشید. ویروس. بسیار زیاد است، اگرچه شواهد نشان می دهد که این ویروس حداقل 60 سال قدمت دارد، اما این ویروس برای اولین بار در سال 2001 در آزمایشگاهی در هلند شناسایی شد.
متاپنوموویروس انسانی یا HMPV یک ویروس تنفسی است که باعث علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می شود. این ویروس مانند سایر ویروس ها هر ساله در پاییز و زمستان ما را مبتلا می کند و در برخی افراد به ویژه کودکان می تواند باعث بیماری شدیدتری شود. در حالی که این بیماری به طور کلی خفیف است، می تواند منجر به عوارض جدی مانند ذات الریه، به ویژه در نوزادان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شود.
مسعود مردونی، استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، گفت: به دلیل عدم وجود بیماری کرونا. ویروس های تنفسی با ویژگی های تهاجمی تر در سال جاری ظاهر شدند. وی گفت: در حال حاضر با افزایش موارد آنفلوآنزا در کشور عمدتا آنفولانزای A و H1N1 مواجه هستیم.
مردونی افزود: آنفولانزا گاهی شدیدتر است به ویژه در گروه های در معرض خطر و افرادی که واکسینه نشده اند. علاوه بر ویروس آنفولانزا، این کشور یک ویروس سرماخوردگی هم دارد که ناشی از عطسه، آبریزش بینی است و با داروی سرماخوردگی یا استامینوفن، استراحت در منزل و نوشیدن مایعات و مرکبات بهتر است. میوه
رئیس انجمن بالینی میکروبیولوژی و بیماریهای عفونی ایران، کووید 19 را سومین ویروس شایع در کشور دانست و گفت: موارد ابتلا به کرونا در این کشور مشاهده شده که خوشبختانه شدید نیست و کمتر است. که با درگیری گسترده ریوی که نیاز به بستری شدن دارد همراه است. یکی از اعضای کادر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاپنوموویروس یا HMPV ویروس جدیدی نیست و در سال 1380 شناسایی شد، گفت: در سال های گذشته نیز بیمارانی داشتیم که به این ویروس مبتلا شده بودند و علائم آن مشابه آن است. . آنفولانزا و سرماخوردگی، اما یک ویروس رایج در نظر گرفته نمی شود.
مردانی تاکید کرد: در برخی مناطق چین بیماری متاپنوموویروس شیوع دارد اما ورود متاپنوموویروس به این کشور تکذیب می شود زیرا در نمونه های گرفته شده توسط آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، انستیتو پاستور. ایران و مراکز علمی وابسته به دانشگاه ها، هیچ موردی در ایران مشاهده نشده است. وی به متاپنوموویروس به عنوان یک ویروس تنفسی فوقانی اشاره کرد و گفت: این ویروس عمدتاً کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند بیماران سرطانی تحت پرتودرمانی و شیمی درمانی، بیماران پیوند اعضا و بیماران دریافت کننده آنفولانزا و بدن درد شدید، تب، لرز را درگیر می کند ، عرق، سرفه و مشکلات ریوی.
رئیس گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه متاپنوموویروس تفاوت قابل توجهی با سایر عفونت های دستگاه تنفسی ندارد، افزود: فریب شایعات را نخورید زیرا این متاپنوموویروس در حال حاضر در کشور رایج نیست و اگر موردی است که نیاز به توضیح دارد، باید از سوی مراجع ذیصلاح به ویژه وزارت بهداشت و رسانه های رسمی اطلاع رسانی شود. مردونی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به آنفلوآنزا در کشور یادآور شد: باید با رعایت دستورالعملهای سالهای گذشته در زمان شیوع کرونا از آن برای پیشگیری از بیماریها بهویژه استفاده از ماسک در تجمعات و مکانهای شلوغ استفاده کنیم. باید در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: در صورت داشتن علائم بیماری های تنفسی و عفونی از رفتن به محل کار و مدرسه خودداری کنیم و پس از یک تا چند روز بیماری با استفاده از ماسک به محل کار یا مدرسه برویم تا به این بیماری مبتلا نشویم. . به دیگران منتقل شود. همچنین در صورت داشتن علائم این بیماری ها از دست دادن، در آغوش گرفتن، بوسیدن خودداری کنیم و در صورتی که همکارمان علائم آبریزش بینی، عطسه و سرفه دارد، دو متر از او فاصله بگیریم. یکی از اعضای کادر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: رعایت نکات بهداشتی ساده همراه با شستن مکرر دست ها می تواند از عفونت های تنفسی ویروسی از جمله آنفولانزا، سرماخوردگی، کرونا و حتی متاپنوموویروس پیشگیری کند. وی تاکید کرد: افراد در معرض خطر در صورت داشتن واکسن آنفولانزا برای مصون ماندن از این بیماری تا آبان ماه سال آینده آن را تزریق کنند. واکسن های تزریقی آنفولانزای ایرانی محدودی در بازار وجود دارد.