آیا دارو گران می شود؟ – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا به نقل از مهر، افزایش نرخ ارز ترجیحی از 28500 به 38500 در سال 1404 می تواند بر بازار دارویی کشور سایه افکنده و باعث افزایش قیمت دارو شود. این در حالی است که اخیرا رئیس جدید سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که نرخ ارز ترجیحی 28500 باقی می ماند.

اگر ارز ترجیحی دارو از 28500 به 38500 برسد، قیمت دارو چه می شود؟ آیا افزایش قیمت دارو فقط برای محصول داخلی خواهد بود و مردم هیچ افزایشی در قیمت دارو نخواهند داد؟ اگر چنین باشد، نزدیک کردن قیمت دارو به نرخ واقعی به نفع صنعت است. اما اگر قضیه فرق می کرد و افزایش 35 درصدی نرخ ترجیحی ارز از جیب مردم پرداخت می شد. شرایط فرق می کند و می توان گفت دارو گران می شود.

مهدی بصالحی رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی حذف شود، برای اینکه پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نکند، 90 هزار میلیارد تومان عدد مناسبی نیست و حداقل دو برابر فعلی است. بودجه مورد نیاز است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تغییر نوع ارز نباید باعث شود بیماران از جیب خود پول بیشتری پرداخت کنند و مابه التفاوت ارز ترجیحی 1 و 2 در اختیار بیماران و مردم قرار گیرد.

در همین حال طاهر موهبتی معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت اخیرا از کمبود منابع مالی خبر داده و گفته است؛ در برنامه ششم و هفتم توسعه، وزارت بهداشت مجبور شد پرداخت از جیب مردم را تا 20 درصد افزایش دهد و به ازای هر درصد کاهش پرداخت از جیب مردم، باید بین 6 تا 8 هزار میلیارد تومان باشد. اعتبار برای رسیدن به این هدف حداقل 180 تا 240 هزار میلیارد تومان وام نیاز است.

این در حالی است که کمیته بهداشت و درمان مجلس از سال 1401 تا پایان سال 1402 چندین بار گزارش داد که در اجرای طرح دارویی، علاوه بر گرانی، با کمبود دارو نیز مواجه بودیم. برای حداقل 16 درصد از استخر اقلام پزشکی مشمول طرح دروار، افزایش قیمت ناشی از مابه التفاوت ارز پوشش داده نشد و در نتیجه افزایش قیمت به جیب بیماران تحمیل شد.

در چنین شرایطی، اگر قرار باشد نرخ ارز ترجیحی افزایش یابد و دولت نتواند مابه التفاوت افزایش نرخ را تامین کند. می توان نتیجه گرفت که 35 درصد افزایش نرخ ترجیحی ارز از جیب مردم و بیماران پرداخت می شود. بنابراین قیمت دارو برای مردم و بیماران در سال آینده بالاتر خواهد بود.

کاهش سهم هزینه های سلامت از جیب مردم موضوعی است که بارها در قانون برنامه توسعه کشور بر آن تاکید شده و باید حداکثر به 30 درصد برسد. این در حالی است که در شرایط فعلی سهم پرداختی افراد بیش از 50 درصد برآورد شده و به 70 درصد می رسد. بنابراین اگر افزایش قیمت ترجیحی به هزینه های پرداختی مردم اضافه شود. شاهد بحران در نظام سلامت خواهیم بود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *