آیا حشدالشعبی عراق منحل می‌شود؟ – یورنا

تبلیغات بنری


نخست وزیر عراق علناً حمایت مستمر عراق از محور مقاومت را اعلام کرد. نخست وزیر عراق در دیدار با حضرت آیت الله خامنه ای، «مردم»، «حشدی شیعه»، «وحدت و یکپارچگی ملی» و «ایران» را از مولفه های قدرت در عراق برشمرد و به تجاوزات رژیم صهیونیستی اشاره کرد. . در غزه و لبنان، موضع اصلی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و «مقاومت» در منطقه بود.

به گزارش «سرویس بین الملل یورنا».در سفر یک روزه محمد شیعه سودانی نخست وزیر عراق به ایران، موضوع آینده حشد شعبی مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته برخی منابع خبری «چگونگی حذف و اتحاد برخی گروه های مسلح در چارچوب سازمان بسیج مردمی» از اهداف این سفر بوده است.

برخی منابع مدعی شدند که سفر اسماعیل قانی فرمانده سپاه قدس به عراق یک روز قبل از سفر سودانی ها به تهران با هدف “بررسی آینده گروه های مسلح وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی” انجام شده است.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب نیز در دیدار محمد شیعه السودانی، نخست وزیر عراق در تهران تأکید کردند: شیعه یکی از مهمترین شاخه های قدرت در عراق است که باید از آن محافظت کرد. و بیش از پیش تقویت شد.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب نیز در دیدار محمد شیعه السودانی، نخست‌وزیر عراق در تهران تأکید کردند: حشدالشعبی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های قدرت در عراق است که باید بیش از پیش محافظت و تقویت شود.»

در همین حال، فشار آمریکا بر دولت عراق برای محدود کردن یا انحلال این گروه افزایش یافته است.

هفته گذشته گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه به گفته آن ها، دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا پیامی ویژه به نخست وزیر عراق ارسال کرده و در آن بر لزوم محدودسازی نیروهای جمهوری اسلامی تاکید کرده است. مداخله در امور داخلی سوریه پس از سرنگونی دولت بشار اسد.

عمار حکیم، رهبر جنبش ملی حکیم عراق وی در کنفرانسی در تشریح این پیام گفت: «برعلیه گروه‌ها تصمیمی گرفته می‌شود… این چیزی است که از آمریکا و برخی گروه‌ها در چارچوب هماهنگی با گروه‌های مسلح شنیده‌ایم».

وی تصریح کرد: این هدف برخلاف چارچوب هماهنگی به عنوان یک نیروی سیاسی نیست، بلکه مربوط به گروه های مسلحی است که مورد حمایت ایران هستند مانند کتائب حزب الله و نجباء.

حکیم همچنین از در دسترس بودن اطلاعات در مورد هدف قرار دادن گروه های مسلح عراقی توسط دولت آمریکا خبر داد.

با وجود این، دبیرکل نوچابه اعلام کرد که ما فقط سلاح خود را به امام می دهیم [امام مهدی (عج)]ما تحویل می دهیم

با وجود این، دبیرکل نوچابه اعلام کرد که ما فقط سلاح خود را به امام می دهیم [امام مهدی (عج)]ما تحویل می دهیم.

با وجود این، نخست وزیر عراق علناً حمایت مستمر عراق از محور مقاومت را اعلام کرد. نخست وزیر عراق در دیدار با حضرت آیت الله خامنه ای، «مردم»، «حشدی شیعه»، «وحدت و یکپارچگی ملی» و «ایران» را از مولفه های قدرت در عراق برشمرد و به تجاوزات رژیم صهیونیستی اشاره کرد. . در غزه و لبنان، موضع اصلی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و «مقاومت» در منطقه بود.

این در تضاد کامل با تلاش واشنگتن برای تضعیف نفوذ محور مقاومت در عراق است که منعکس کننده اقدامات آن در سوریه و لبنان است.

ماه گذشته، واشنگتن از عراق خواست تا انتقال تسلیحات ایران به منطقه از طریق عراق را متوقف کند.

پس از سفر سودان به ایران، یک رسانه عراقی مدعی شد که حشدالشعبی منحل شده است. سید عباسی موسوی نماینده دبیرکل جنبش اشراف عراق در ایران در گفتگو با خبرگزاری مهر این خبر را تکذیب کرد. نماینده نجبه انتشار خبری در این زمینه از سوی یک رسانه بعثی را تکذیب کرد و تاکید کرد:حشدی شوعی هرگز متلاشی نشده و نخواهد شد.

وی افزود: خبر اعلام رسمی انحلال حشدشعبی توسط یک رسانه بعثی منتشر شده است اما ادعای این رسانه صحت ندارد. این رسانه ها قابل اعتماد نیستند و در خدمت پروژه های آمریکایی هستند. شرقیه، عربستان، جزیره و رشید رسانه های خبری هستند.

سیدعباسی موسوی افزود: آقای سودانی نخست وزیر گفت که نیروهای حشدالشعبی چالشی برای عناصر مهم قدرت در عراق هستند و باید برای حفاظت و تقویت آنها بیشتر تلاش کنیم.

برخی منابع معتقدند لحن دیدار آیت الله خامنه ای با سودانی ها بیشتر ضد آمریکایی است تا ضد اسرائیلی. به گفته این منابع، آیت الله خامنه ای ظاهرا به سودانی گفته است که باید به شدت با نفوذ فزاینده واشنگتن در عراق مخالفت کند.

بر این اساس برخی منابع معتقدند لحن دیدار آیت الله خامنه ای با سودانی ها بیشتر ضد آمریکایی است تا ضد اسرائیلی. به گفته این منابع، آیت الله خامنه ای ظاهرا به سودانی گفته است که باید به شدت با نفوذ فزاینده واشنگتن در عراق مخالفت کند.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق را غیرقانونی و خلاف منافع مردم و دولت عراق خواندند و تاکید کردند: شواهد و قرائن گواه تلاش آمریکایی ها برای تثبیت و گسترش خود است. حضور در عراق که باید با این اشغال مقابله کرد، جدیت شما متوقف شده است.

دیدگاه مرجعیت چیست؟

دولت عراق بارها از طرف های بین المللی و منطقه ای درخواست هایی مبنی بر انحلال «بسیج مردمی» و تحویل تسلیحات گروه های مسلح به دولت دریافت کرده است.

تلاش هایی برای تحت فشار قرار دادن مقامات نیز در این زمینه مشاهده شد. الاخبار پیش از سفر سودانی ها به ایران گفته بود که هدف از دیدار نماینده سازمان ملل با آیت الله سیستانی درخواست فتوا برای انحلال بسیج مردمی بوده است اما وی این دیدار را نپذیرفت. به نوشته روزنامه الاخبار، یک منبع رسمی عراقی گزارش داد که «دولت عراق بارها با درخواست طرف های منطقه ای و بین المللی برای انحلال حشد شعبی و تحویل تسلیحات گروه های مسلح به دولت مواجه شده است».

بر این اساس، محمد الحسن، نماینده سازمان ملل متحد در عراق، در نظر داشت که در دومین دیدار خود از آیت الله سیدعلی سیستانی بخواهد که فتوای بسیج مردمی سازماندهی شده با فتوای خود را لغو کند یا به این نیروها بپیوندد. در وزارت امنیت، اما آیت الله سیستانی از ملاقات با وی خودداری کرد

در همین راستا، محمد الحسن، نماینده سازمان ملل در عراق، قصد داشت در نجف با آیت الله سیدعلی سیستانی، عالی ترین مرجع تقلید شیعیان دیدار کند و از وی بخواهد که بسیج مردمی تأسیس شده را منحل کند. . با فتوای وی یا اعزام این نیروها به وزارت امنیت، اما آیت الله سیستانی از ملاقات با وی خودداری کرد.

به گزارش پایگاه خبری «الاخبار»، آیت الله سیستانی در اولین دیدار تنها از حسن الحسن استقبال کرد و درباره اوضاع منطقه و منافع عراق گفت وگو کرد. اما در جلسه دوم که چند روز قبل و یک ماه پس از جلسه اول برگزار شد، مقامات عالی شیعیان وی را نپذیرفتند و فرزندشان محمدرضا با نماینده سازمان ملل در عراق دیدار کرد. . که تقاضای انحلال «بسیج مردمی» مطرح شد و او را مخالف شرکت دانستند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *